Inlägg från: Happiness |Visa alla inlägg
  • Happiness

    Problem med sköldkörteln? Del 17

    Probably the best in the skrev 2010-04-28 21:28:19 följande:
    Jag har bara tagit kortisolprov i blodet. Har funderat på att ta salivprov men avvaktar lite.Jag hade T3 på gränsen till för högt när jag fick Lio. Men då sänkte läkaren (privatläkare) Levaxinet och satte in Liot, nu var T3 värdet lägre och jag höjde Liot.Min läkare säger bara att man ska passa sig för enokrinologerna ivarjefall vi med lite mer suspekta symtom verkar det som. Det gäller ju att veta vad man gör av sitt kortisolprov. Ta det, betala och stå där med värden man inte vet vad man gör med. Så jag tror mkt på att hitta en läkare först som är beredd att också sätta in behandling om man skulle behöva det. Kolla på www.turtles.egensajt.se bla.
    Ok jag är med så här långt.. . Då är det alltså möjligt att mäta kortisol med ett blodprov och inte enbart med salivprov. Men hade du för högt eller för lågt kortisol värde? Vad gör läkarna om det är för lågt. Jag menar det är väl det värdet man ska gå in och höja så binjurarna kan göra sitt jobb så omvanligen funkar från T4 till T3 eller är jag helt ute och cyklar.

    Tack för länken och dina svar. Jätte snällt av dig att svara
  • Happiness
    Probably the best in the skrev 2010-04-28 22:20:36 följande:
    Mitt värde var normalt. Lixom många andras, som sen testar med scandlabs prov och får annat svar är värdet lågt så har jag förstått att man går vidare med någon form av belastningstest.Är värdet lågt tillför man en låg dos kortison som ska hjälpa T3 in i cellen.
    Haha ja *snurrar i huvudet* men varför tar man Lio då?

    Kollade Scandlabs priser...dyrt. Kräver noga övervägning och du verkar ju fått ordning på dina värden så då kanske det är att kasta pengarna i sjön.

    Det jag är orolig för är just det eksem/nässelutslag jag har på kroppen. Men som sagt VC vägrade ta provet. Går du till distriktsläk. på VC?
  • Happiness
    Probably the best in the skrev 2010-04-28 22:30:41 följande:
    För att kroppen inte omvandlar T4 till T3 som man önskar. Sen kan det ändå funka att T3 kommer in i cellen. Så då har inte kortisolet så mkt med det att göra. Jag har INTE fått ordning på mina värden, ännu, framför allt inte mitt mående. Men det kommer hoppas jag, bara jag i lugn takt får höja medicinen nu. Och ge det lite tid. Ev kommer jag att köpa hälsokostpreparat som stöttar binjurarna. Holistic kommer att sälja Adrecomp (osäker vad namnet blir). Mina utslag/klåda på kroppen har försvunnit när jag började med Lio. Men vet inte om min nya "tvål" också hjälpt till (Kaffesump med olivolja, skitbra scrub).Min läkare på VC är kass så jag har sökt privat läkare och fått hjälp.
    Alltså jag måste be om ursäkt för att jag tjatar på detta viset, men som sagt det är INTE för att pressa dig utan att för att få en koll på vad som händer med kroppen.

    Varför vill du stötta binjurana? Jag menar du hade ju bra blodprovsvärden på kortisolet och någon annan test hade du inte gjort. Eller har jag missförstått?

    Ok jag antar att förloppet ser ut så här då. Lio hjälper till att omvandla t4 till t3 och kortisolet gör så att t3 kommer in i cellen? Haha fick jag det rätt nu???

    Vad var det varför misstänker du att dina binjurar inte tillverkar tillräckligt med kortisol?
  • Happiness
    Probably the best in the skrev 2010-04-28 23:23:45 följande:
    Nej, Lio ÄR T3, du tillför det direkt istället för att låta kroppen jobba med att omvandla T4 till T3, men har man sviktande binjurar har T3 problem att komma in i cellen. Jag misstänker (pga div symtom) att mina binjurar kan vara lite trötta och att det kan vara av värde att se om det kan hjälpa att äta lite hälskostpreparat. Ibland är det ju trial and error som hjälper en komma fram till rätt sak. Men jag har inte bestämt mig än utan avvaktar nya prover i slutet på maj.Du får gärna fråga på, jag svarar på det jag kan, försöker lära mig så mkt som möjligt, dock har jag lite förbehåll för att jag kan ha uppfattat saker fel. Och detta är ju välidigt basic nivå för att förstå principen. Sen är det ju mer saker som påverkar.
    Ja allt det du säger verkar väldigt förnuftigt . Åter igen ett stort TACK för att du svarat så bra.

    På tal om det med hälsoprep. Jag vill ju gärna bli gravid och många pratar om Rosenrot. Blir lite misstänksam dock. Står att prep är centralstimulerande. Jag vet helt enkelt inte om det skulle kunna påverka Levaxinet på något sätt. Har inte hittat någon generell info om detta. Är det något du känner till?

    Antar att du väl känner till effekterna av det prep du vill använda. Ska också se om jag kan läsa på lite om det. Vet du någon som haft visad effekt? Är det någon form av kortison i eller är det någon anna verksam substans?

    Jag ska ta blodprov imorgon men inte få svaren förrän den 25 maj. Har du några värden eller riktlinjer på hur T3 ska ligga? Måste kunna diskutera med läkaren.
  • Happiness
    Probably the best in the skrev 2010-04-28 23:38:51 följande:
    Jag gillar hälskostpreparat, har själv använt Rosenrot när jag ätit Levaxin men tror inte det påverkar det negativt, men jag vet inte. Ang Adrecomp så försöker jag läsa på där med. Än så länge mest läst om nöjda användare, att de äntligen fått effekt av sin medicin.Labet som proverna skickas till kan ha olika referensområden så det får du kolla upp själv vad som gäller hos dig.
    Hittar inte info om RR+ Levaxin. Det jag vet är att Rosenrot är centralstimulerande. Den typen av medel har en inverkan på ämnesomsättningen precis som skölkörteln. Hypofysen styr väl skölkörteln. Alltså dessa två prep kolliderar antagligen..
  • Happiness

    Efter jag började med Levaxin (ätit i 1,5 månad) har jag fått sån huvudvärk. Värker och ibland känns det väldigt tungt. Som om jag måste vila hela tiden. Är så himla rädd att det inte går över. Trodde jag skulle må bättre på Levaxin men jag mår faktiskt sämre än innan. Inte märker jag av något av att ämnesomsättningen har ökat heller. Vad kan man egentligen förvänta sig att Levaxinet ska har för effekt?

  • Happiness
    DarkLink skrev 2010-05-01 10:24:39 följande:
    Det här var ju väldigt bra skrivet. Hur gjorde du när den VC läkare inte lyssnade? vart vände du dig då?
  • Happiness

    Vaknade med huvudvärk idag igen. Lätt till tårar. Känner mig yr har svårt att "se", hålla blicken fokuserad...Ska lämna blodprov men funderar på om det spelar någon roll vilken dag i cykeln man lämnar dom.

  • Happiness

    Gör IVF nu. Det är väl ingen idé att ta några blodprov då eller. Jag sprutar ju in FSH nu. Då måste ju det påverka alla värden eller?

    Suck jag som hade fått läk. tid. Får väl skjuta på den. HUr blir det om man är gravid? Någon som vet? HUr snabbt måste man ta blodprov och höja dosen. Har 50 idag.

Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 17