Inlägg från: Happiness |Visa alla inlägg
  • Happiness

    Problem med sköldkörteln? Del 17

    sabelis skrev 2010-05-14 11:40:35 följande:
    Jag genomgår IVF just nu, är på ruvardag 4 idag. Jag fick lämna blodprov på sprutdag 9, och TSH hade höjts rejält från 1,5 till 4,6! Så jag fick svar snabbt av läkaren samma dag och fick omedelbart höja dosen. Det ska gå att lämna blodprov även om man tar FSH-sprutor. Kravet var att TSH skulle vara under 2,0 för IVF-behandling och graviditet som jag fått klart för mig från läkarna på min klinik. Idag har jag lämnat ytterligare ett till blodprov, på RD 4. Har testdag på RD 16.Kolla med din klinik om du kan lämna blodprov! Det skadar aldrig att kolla upp värdet även under sprutbehandlingen och efteråt.
    Jag gör den korta metoden och är på sprutdag 5. Ska in imorgon för mätning av äggen. Vet inte vad det skulle motsvara i den långa cykeln. Ska fråga läkaren imorgon om dom inte ska ta ett TSH prov. Hur mycket Levaxin åt du innan du började med IVF? Hur mycket tar du nu? Vet du om det är så att värdet höjs automatiskt för att man tillsätter FSH?
    När jag startade låg mitt värde på 1,02. Vart går du? Jag går på CA i GBG. Kollade dom inte din värden innan dom påbörjade IVF:n?
  • Happiness
    Probably the best in the skrev 2010-05-28 13:10:36 följande:
    Han e bäst! Men jag skriver inte ut här vem det är, sorry
    Finns han i GBG??? Förlåt om jag frågat det förrut är mer än tillåtet snurrig.
  • Happiness

    Probably the best:  Hur var det nu igen? Det spelade igen roll om man tog T3 blodprov för att kolla omvandlingen? Ska verkligen försöka lobba för lio hod min läkare nu. Finns det någon i Sveriges avlånga land som fått lio utskrivet. Förutom du Probably? Det dom får gå på då är alltså symtom eller?

    Dom symtom jag har nu har att jag har noll kraft i händerna. Kan inte öppna en burk typ. När jag är ute och går så får jag syra direkt i musklerna. Armarna har jag ingen kraft i heller. Kan inte stå framåt böjd. Trött,trött,trött....snurrar med orden och det känns som att det är svårt att se.

    Har ätit Levaxin sen i slutet av mars liksom borde det inte börja bli bättre? Istället känner jag mig kassare än på länge. Ämnesomsättningen är noll. Känner att det inte stämmer detta då jag inte alls får någon som helst energi av föda.

    Går lite powerwalk-aktigt varje dag ca 5 km och jag mår dåligt efteråt. Detta är slit alltså. Levaxinet gör ju så jag mår sämre.

  • Happiness

    Är det någon med förhöjt TSH här och äter Levaxin som har gjort IVF???

    Frågar i alla IVF trdar också. Har gjort IVF och där är det noga att pressa ner TSH:t för att få ett lyckat försök..Funderar på om jag blivit felbehandlad.

  • Happiness

    Probably: Är 11 ett lågt värde på T4. Borde det vara högre?Hittar inget ref.värde på T4 på nätet...TACK!

  • Happiness

    Ok har jag fattat rätt nu? Lågt T4 och högt TSH ger hypotyreos?

    Men om man bara har högt TSH då är det Hypo2 eller?

    Men om jag fatta det hela rätt så har jag ju alltså hypotyreos, viktigt att jag får diagnosen, Kan VC läkaren sätta den?

    Har 11 i T4 och hade 5,45 i TSH den 20 april. hade jag fått ner det till 1,02. Men har ingen aning om vad den är på idag. Har ont i kroppen osv. Och nu får det hända något. Misstänker att dosen Levaxin är för låg. Ska till VC den 6 juki och be om lio. Allra helst skulle jag vilja ha Armor Thyroid. Har någon det här på tråden? Men det kommer hon inte att skriva ut. Hon vet väl knappt vad lio är.

    Ringde sjukhuset idag och jag tänker skriva en egen remiss om läkaren inte gör det. Nu får det hända något jag vill inte ha det så här. VC läkaren ville bara ta TSH men inte T3 och T4. Vad gör man liksom? Jag ska iallafall INTE ge mig.....det bästa vore ju om jag kan få hjälp på medicin på sjukhuset.

    Så ett konstigt värde som dom tog på mig jan 2009. s-CK. Det var super lågt..vad betyder det? Sen kollade jag på mina värden från jan 2009. Fick ju veta att jag hade förhögt TSH 30 MARS, levt i ovishet innandess, Men redan då hade jag ett värde på 3,7 TSH. Sen skymtade jag snabbt förbi ett från 2008 då hade jag 2,9. Med dagen referens värden låg jag ju över då med. Undra hur länge jag dragits med detta? Åratal?

  • Happiness

    Kan någon (Probably ) hjälpa mig att tolka värdena?

    I april såg värden ut så här:

    TSH: 1,02
    Fritt T4: 11

    Idag ser det ut så här:

    TSH: 1,5
    Fritt T4: 19

    Mår ungefär samma., borde jag må bättre på dom här siffrorna? Gillar inte att TSH:t gått upp. Är det OK att T4 drar i väg på detta sättet? Är det för högt? Fritt T3 har dom vägrat att ta. B12 låg på 272, vad vill det säga? Folat på 40?

    Ska träffa läkare på måndag för att få mer Levaxin utskrivet. har aldrig träffat henne innan och hon jobbar på VC. Ska jag försöka få henne att skriva ut Lio? vet ni några bra publikationer eller skrifter som jag kan ta med mig?

  • Happiness

    har läst att man ska ta levaxinet  på kvällen, men jag kan inte sova om jag gör det. tar det på morgonen. Hur gör ni andra?

  • Happiness
    Smilla75 skrev 2010-06-24 12:40:16 följande:
    På kvällen, äter fil på morgonen. Tror du inte det är inbillning? Levaxin har superlång halveringstid.
    Sömnen störs därför jag känner direkt av biverkningar av levaxinet, illamående och huvudvärk. Inte den verksamma substansen  
  • Happiness
    Catzilla skrev 2010-06-24 18:28:41 följande:
    Laktosintolerant? Prova ta tabletten med mat, det brukar ta bort illamående man får av vissa mediciner iaf.

    Tack för tipset! . det kan absolut förklara saken eftersom när jag tagit medicinen på kvällen har jag inte tagit det i samband med föda, men det har jag gjort på morgonen. Huvudvärken försvinner förhoppningsvis med tiden, när kroppen har vant sig.

    Har änligen hittat en läkare som förskriver AT. Hoppas hon kan ta emot mig . Känns väldigt bra att vissa läkare är så starkt övertygade själva och går emot övrig läkarkår. Mycket modigt! Finns ju dom som aldrig känner sig rikigt bra på Levaxinet även om man kombinerar det med lio. När jag sökt runt efter info har jag inte hittat någon som gått tillbaka från AT till Levaxin+Lio. Hoppas jag kan få lite mer klarhet under nästa läkarbesök.

    **************************************KRAM***************************************************

Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 17