• Aannaa

    TjatterMAJorna 2005, del 21

    Födelsedagar!
    3 evari-Ludwig
    6 Edwina-Elvin, CoolJen-Leo
    7 Miiia-Victor
    8 Krodan - Angelina
    10 Alison-Albin, JennyL25-Samuel
    13 Dalkulla74-Martin, Mia A-Ida
    15 Morty - Mattis
    16 Dragonia-Thea
    17 Trollens mamma-Abbe
    18 vist-Felicia, Mella 05-Gabriella
    19 sky1208-Noah, hallonbåt-Matilda
    20 first timer-Kajsa
    24 SysterYsster-Emma
    25 fröken s-Isak
    26 Aannaa-Emilia
    28 smulan001-Emmy
    30 Salsan-Isabelle, zetika-Cassandra

  • Svar på tråden TjatterMAJorna 2005, del 21
  • Aannaa

    "Skönt" att höra att fler barn har långa dagisdagar, och även längre än mina! Detta har stressat mig enormt sista tiden, t o m så jag har funderat på att skaffa hämthjälp! Vi har ju inga nära mor -eller farföräldrar...
    Nåja, mina trivs också enormt bra på dagis så det är ju ok!

    MiaA : nä Emilia åker aldrig vagn! Ny vagn är isåfall till lilla N.

  • first timer

    Tack för alla gratulationer Lillebrollan mår bara bra och har två väldigt stolta storasystrar. Snittet gick lika bra även denna tredje gången, tog lite längre tid bara. Jag var kvar på sös i 2 nätter och sen fick jag åka hem. Vi var på återbesök på bb idag och han är nästan uppe på födelsevikten redan. Samma som k & e, en matglad bäbis. Inget namn än, ni känner väl mig Vi har ett par vi funderar på

  • vist

    Aannaa: Ja, jag har oxå funderat på hämthjälp, dagis har varit på mig om att det vore bra om det fanns någon som kunde hämta barnen tidigare om dom skulle bli akut sjuka (typ magsjuka etc) och jag har varit på Anders om detta, då typ halva hans släkt bor här i Enköping, men det händer ingenting på den fronten. Hans bror och skräcködlan har hämtat barnen någon gång då Anders suttit fast på tåget (eftersom han har hämtning vid stängning).

    Skall lägga fram barnens kläder, imorgon börjar ju allvaret igen För min del blir det väl lite sorgligt, då jag skall bege mig till jobbet som håller på att rivas ner, turistbyrån skall ju flytta och stänger i morgon klockan 15. Öppnar i nya lokaler på torsdag. Självklart har man ju levt i flyttplanering XX antal månader, men jag vet inte, trodde väl i min vildaste fantasi att allt skulle vara som vanligt när man kom tillbaks från semestern
    Men begreppet Sverigehuset som är så känt för alla stockholmare och även turister, finns snart inte längre i turistsynpunkt Alltså huset står ju kvar, men inte verksamheten!

    ft: Åh! kan tänka mig att lillebror blir ompysslad av K & E

    Natti Natti!

  • Aannaa

    Lycka till med jobben Salsan! Spännande!

    ft: nice att höra att allt är bra!

  • Edwina

    Godkväll!

    Hemma efter en långdag på jobbet. Måndagsmöte, jobbar ju mellan 8-20 den måndagen i månaden. Erik hämtade kl 16:50 (då hade han ändå gått tidigare, slutar ju 17 och jobbar i stan = kommer hem 17:30-17:45, beroende på trafiken) och där satt ju mina barn - ensamma!

    Ja det var ju skönt att höra att det var lite fler "normala" människor här. Kände mig ensammast i världen nämligen. Jag är kanske lite bortskämd med att haft så korta dagar som student innan. Sen var vi ju fl, sen var ju Erik arbetslös ett år och då gick de 9-15. Jag jobbar just nu:
    mån: 8-16 / 8 -19 (el. 20) varannan vecka
    tis: 9-16
    ons: 9-16
    tor: 9-14:30
    fre 9-16 / 7-14 / 8-15 / 7- 15 (rullande)

    Innan jobbade jag samma med ons 9-15 och tors 08:30-15 vilket ju var mkt bättre för mig! 1 tim + på em gör ju stor skillnad! (Men det är ju inte bara jag som vill ha bra schema )
    Vi har ju som sagt barn till 17:30 på mitt jobb. Många små dessutom som går till 16/17. Knappt ngn går kl 15, kanske 2st. Så det kan man ju trösta sig med.. Men det jobbig är ju som sagt Vilmer, känns ju SJUKT att bara träffa sina egna barn typ 2 tim om dagen! Ångest.

    Aannaa: Lät spännande med din plan! Nu blev man ju nyfiken Vagnen ser jättefin ut! Jag såg flera på Gotland som hade sånna, verkade supersmidiga!! Jag sa just till Erik att vi kanske skulle 'byta' sittyn mot en sådan Sittyn är ju bra så, men ett as att köra utan svivelhjul! Vi använder buggan fortfarande men inte så mkt, lämnar den inte ute på fsk tex. Skulle det inte vara för att jag vill ha ett barn till hade jag också sålt den och köpt en sådan sulky som man mer kan slita och slänga och lämna och ha sig med. (Kanske är dyr också iof.? Men inte 10 000:- antar jag!) Den bilstolen har Elvin och den är vi jättenöjda med!

    Annars så var vi på bröllop i helgen. Fint och jättetrevligt De hade tur som tokar med vädret, enda dagen jag minns som inte har hällregnat i perioder. Nä nu måste jag fixa med lite annat. Vägrar inse att kl är för mkt.


    ♥ Elvin ♥ Vilmer ♥
  • Morty

    Detta med dagistider har jag också förundrat mig över. Jobbar ingen annan? Vi har barnen 07.45 - ca 16.30 på dagis och fritids. Men visst finns det kvar barn men inte många iaf på dagis. Men det är lite lugnare och de har de mysigt = känns OK. Men visst skulle man vilja ha dem där så lite som möjligt.

    Salsan: Lycka till och hoppas det snart blir en anställning i Gbg så ni kan flytta ni också.

    Ft & Dragonia: Grattis till era guldklimpar!

    Idag hämtar farmor barnen vid 15 då jag ska iväg och springa iForm-loppet i kväll samt att jag ska åka till minneslunden innan dess för att lägga en blomma då det är min pappas födelsedag idag.Hjärta

    Här är det fullt upp med lite hallrenovering och det går sakta men säkert. Nu sätter även simskolan igång denna veckan. Har haft det urjobbigt med lämning av Mattis efter semestern men nu äntligen har det vänt. Han har jättekul där men det är just lämningen som är tråkig.

    Nu är det teatime här! Sköt om er.

  • hallonbåt

    Hej hej!

    Kikar in innan det är dags för lunch. Det där med dagis... jag och maken har valt att gå ner till 6 timmars arbetsdag och har barnen på dagis 8:30-15:30 ca (jag hämtar 15:15, maken 15:30). Vi vill ha det såhär medan barnen är små och tycker att det är skönt att slippa stressen hem sent. Men vi har fördelen med att det fungerar med våra arbeten och den förmånen kan jag förstå att alla inte har.

    I helgen ska vi börja renovera lite i Antons rum. Han ska byta säng och då gör vi lite större förändringar eftersom han även vuxit ifrån det bebisaktiga som finns i det rummet. Nu blir det blått, grönt och bilar. Det är grejer det. Anton älskar bilar!

    First timer och Dragonia: Ett stort grattis till sönerna! Vad skönt att allt har gått bra!

    kram till er alla!

  • JennyL29

    Hej hej

    Har hållit mig i bakgrunden lite då jag mått lite sådär. Mina känslor har gått upp och ner de senaste veckorna och jag grinar för ingenting, nej jag är inte gravid. Har testat, tyvärr.

    Kan bero på att jag får ta det mesta lasset själv nu igen då patrik fått jobb, visst är det oroligt skönt att han fått jobb men mycket jobbigt här hemma istället med en trotsig 5åring som tycker han ska bestämma om minta lilla. Han är som en blandning av Lotta på bråkmakargatan och en Emil som gör hyss så fort man vänder ögonen bort. Häromdagen hittade jag honom ritandes med tushpenna i soffan, går tyvärr inte bort på tyget. Sedan har han ritat på min fina golvlampa ochså. *suck*

    Han har kommit in en period där han inte är rädd om sina saker och kastar och förstör gärna sina och våra ochså, tröttsamt och inget skoj att öpa nya då heller.

    Han härjar och gapar och högljudd efter förskolan, typisk 5åring??????

    Han går 9 till 14 om dagarna, nu har jag inget jobb men patriks jobb är ju 2 mil utanför stan frösåkers brygga. Han sover därute mellan fre kväll och sön kväll.

    Förösker umgås med Samuel men han vill mest vara ute med kompisar och spela tv-spel.
    Kaig attiyd har han fått men han har sina mysiga stunder och vill kramas och gosas då föröker mamman passa på att stjäla en kram.

    Jobbigt att han bara ska retas på mig osv..... har ingen aning om varför??????

    Ska börja gå hos en psykolog ochså, har inte fått tid en måste ringa. Motigt att lyfta luren bara men känenr att jag måste bearbeta lite saker sedan ungdommen.

    Gratis till sönerna
    Ft och Dragonia.

    Aaaaanna: Nyfiken blir man på din ide ju.......*ler*

    Dagistider: Jag brkar med undra om inte föräldrarna jobbar, Samuel går oftast då många andra går men ibland blir han kvar till 16 eller 16.30 då jag jobbar. Bara han och en till på hela förskolan kvar då???? Bara 2 avdelningar men ändå???????

    Får ågren då.

    Ha det gott majmammis

  • Aannaa

    Min plan är var att plugga! Hittade en rolig distansutbildning som jag skulle vilja gå. Vill inte direkt sitta i skolbänken sådär, men en distans på 1 år skulle jag kunna tänka mig. Plugga hemma = bättre tider för barnen på dagis = gladare mamma
    Men då sätter ju ekonomin käppar i hjulet istället Nog för att J tjänar så bra att han kan stå för allt så att säga, men det känns ju inget kul att dra på sig ett fett csn-lån för att sedan jobba i en ny bransch där man får lika betalt som nu, en bransch man dessutom kan jobba i utan utbildning också.
    Känner bara att jag behöver att avbrott från det jag gör nu, har varit på mitt nuvarande jobb i 10 år snart, ingen utmaning direkt längre... jag trivs utmärkt på arbetsplatsen, men känner att jag skulle vilja testa nåt annat...
    Velar velar...

  • vist

    Känner mig helt slut, tänkte jag skulle plocka lite här hemma, men hamnade framför datorn istället

    Jenny: Åh! vad jag känner igen mig på vad du skriver, fast här hemma är jag själv med 2 trotsiga barn, Gabriel som slänger sig ut för vad som helst Felicia som gapar, skriker, gråter så fort det inte går hennes väg, har försökt att bli hårdare mot både Felicia och Gabriel, det är tufft!

    Felicia stormtrivs på nya avdelningen på dagis och blir sur när jag kommer och hämtar, Gabriel blev mammig och ledsen dom 2 första lämningarna, men idag hade det gått superb

    Nu ikväll blev vi överbjudna till grannarna på middag, supergott och supertrevligt - me like!

    På lördag fm kommer min mamma ner och "kidnappar" barnen, hon är ju pensionär nu och ville umgås med sina barnbarn, hon kommer ner med ett skrivbord + bokhylla till oss och sen tar hon med barnen till Dalaland, dom skulle visst på cirkus på söndagen. Sen kör hon ner barnen på tisdag. Så på lördagkväll skall Anders och jag gå ut och äta

    Imorgon öppnar ny turistbyrån mitt emot Centralstationen i Stockholm Det blir jättefint, fast man hade kanske önskat att dom lagt lite pengar på personalen istället för flashiga bildskärmar, tuchscreen etc!

Svar på tråden TjatterMAJorna 2005, del 21