Inlägg från: Amoudara |Visa alla inlägg
  • Amoudara

    Vårsoppa?

    4 portioner Vegetarisk vårsoppa

    Ingredienser:
    1,3 l  vatten 2 st  grönsaksbuljong 3 st  potatis(ar), tärnade 1 st  gul lök(ar), finhackad 200 gram  vitkål, strimlad 1 msk  rapsolja 5 st  morot/morötter, skivade 6 st  vårlök(ar), skivade 4 st  kronärtskocksbottnar, tärnade 2 msk  senap grovkornig 1,5 dl  kryddgrönt, (basilika, persilja, timjan) salt och peppar
    Tillagning Tillagning:

    1. Fräs potatis, lök och vitkål i lite rapsolja i en stor kastrull med rapsolja utan att det tar färg.

    2. Häll på vatten och lägg i buljongtärningarna. Koka upp och koka sakta utan lock i ca 15 minuter. Tillsätt morrötterna och koka i ytterligare ca 3 minuter.

    3. Rör i senapen och smaka av med salt och peppar. Tillsätt resten av grönsakerna samt det kryddgröna. Koka upp och servera genast.
  • Amoudara

    4 portioner 2 stora morötter
    1 gul lök
    2 röda paprikor
    4 potatisar
    1 vitlöksklyfta
    1 msk Norrmejerier Smör
    1 liter grönsaksbuljong
    1–2 citrongräs eller
    1 tsk rivet skal av citron/lime
    2 cm färsk riven ingefära
    salt och peppar
    2 dl Crème Fraiche
    dekoration: korianderblad,
    en klick crème fraiche eller
    strimlad chilifrukt Skala alla grönsaker och skär i mindre bitar. Pressa vitlöken och fräs den i Norrmejerier Smöret. Lägg i grönsakerna. Häll på buljong och lägg i citrongräset som först bankats mjukt (för att frigöra smaken).
    Låt soppan koka på svag värme tills grönsakerna är mjuka, ca 20 min. Fiska upp citrongräset. Mixa soppan slät med stavmixer och smaksätt med ingefära, salt och peppar. Rör ned crème fraiche och vispa soppan slät. Häll i skålar och dekorera.

Svar på tråden Vårsoppa?