Vi som lagar egen barnmat Recept 4-6 månader.
Idag har vi haft storkok på barnmat. Tre olika sorter blev det till slut. Potatis- och palsternackspuré med kyckling, Päron- och katrinplommonspuré och mango- och aprikospuré. Då min dotter inte är så förtjust i fruktpuréer testar vi nu lite olika kombinationer med aprikos och katrinplommon som är lösande för hennes lilla mage. Recepten kommer här:
Potatis- och palsternackspuré med kyckling
1 kycklingfilé
1 potatis
1 palsternacka
Olja
Koka kycklingfilén ca 15 minuter eller tills den är kokt. Skala och dela potatisen och palsternackan i mindre bitar. Koka de sedan tills de är mjuka. Spara kokspadet från kokspadet. Mosa potatisen och palsternackan. Mixa kycklingfilén tillsammans med kokspad och olja. (Det krävs rätt mycket kokspad) Jag använde kokspadet av potatisen och palsternackan men du kan lika gärna använda spadet av kycklingen. Blanda sedan ihop önskad mängd kyckling med purén av potatisen och palsternackan. Frys in i potionsformar.
Päron- och katrinplommonspuré
2 små päron
1 påse katrinplommon
Lägg katrinplommonen i blöt under natten. Nästa dag skalar du och delar päronen. Koka sedan tills de är mjuka. Ta av och mixa. Koka sedan katrinplommonen i vätskan de legat i ca 5 minuter. Mixa sedan och blanda ihop med päronpurén. Frys in.
Mango- och aprikospuré
1 färsk mango eller fryst
1 påse torkade aprikoser
Lägg aprikoserna i blöt under natten. Skala och dela mangon i mindre bitar. koka tills mangon är mjuk. Koka sedan aprikoserna i 5 minuter. Du kan använda det spadet de har legat i under natten. Mixa mangon. Mixa sedan aprikoserna och blanda sedan ihop med mangopurén. Frys in på lämpligt sätt.