• bepoe

    Ni som använt "Alli" - bieffekter?

    Ninso skrev 2010-05-21 09:54:49 följande:
    Alli ska inte ge diarré, möjligen som bieffekt men det är INTE meningen att man ska bajsa ut fettet. Alli är, vad jag har fått förklarat till mig av min läkare, ett mildare slags Reductil (som numera är förbjudet) och ska ge mättnadssignaler till hjärnan. Man blir alltså fortare mätt och ska på så sätt gå ner i vikt lättare. Har inte testat Alli men däremot Reductil, och det fungerar ganska bra. Kan ge illamående och är tydligen farligt i längden, därför blev det förbjudet till slut. Beroendeframkallande och gav störningar på sköldkörteln vad jag fått höra. Men Alli är så pass milt att det finns kvar. Med Recutil förlorar man effekt efter några dagar - en vecka, så det bästa var att ha uppehåll 1-2 dagar varje vecka. Vet inte om samma sak gäller Alli?
    Nja, din läkare har fått det om bakfoten. Alli och xenical har samma verksamma substans, orlistat, och det verkar genom att hämma tarmens fettupptag. Om man fortsätter äta fett medan man tar tabletterna, bajsar man ut en del av det fettet. Tabletterna har alltså två funktioner - dels hindra upptaget (i tarmen) och dels hindra intaget (via munnen ) - dvs den som tar tabletterna trivs inte med fettbajset och väljer att äta antingen mindre fett eller sluta med tabletterna.

    Xenical blev aldrig någon hit för att folk valde att sluta med tabletterna. Alli är ett nytt försök att prångla ut orlistat i en svagare, mindre effektiv skepnad.
Svar på tråden Ni som använt "Alli" - bieffekter?