• Bengalen

    AVA klinik i Riga

    Jag förstår inte riktigt heller skillnaden då mellan embryodonation och att få både spermier och ägg donerade. Är det skillnad när det är en beställning på både och så att säga och när det handlar om överblivna embryon från något annat par?
     

  • Bengalen
    Vädur 78 skrev 2012-01-06 12:24:00 följande:
    Jag har med lite frågor

    Om mannens spermaprov är bra görs då vanlig IVF eller gör de alltid ICSI vid ÄD?

    Vad får man betala om det inte skulle finnas något embryo att sätta tillbaka? Men det kanske inte är så vanligt vid ÄD?

    Om man gör FET gör man det då i sin vanliga cykel om man har egen ägglossning?

    Vad får man veta om donatorn?

    Kram kram  
    Nu kan jag bara svara för Ava i Riga men där verkar det som de väljer att göra ICSI allt som oftast. Vi har alltid gjort vanlig befruktning här i Sverige både vid ÄD och IVF men där var det inte tal om annat än ICSI.

    De vill att man ska nedregleras även vid FET. Det räcker inte ens med att bara köra Progynon som man gör i Sverige, så jag kan inte tänka mig att ostimulerat är ett alternativ. De anser att ens egna folliklar kan störa, vilket jag fick uppleva när jag gjorde ÄD här i Sverige. Fick mens 5 timmar efter ET. Helt underbart!

    Priset är reducerat om det inte leder till ET men jag vet inte hur mycket avdrag det rör sig om. Det är nog väldigt ovanligt att det inte blir några embryon över huvudtaget.

    Man får reda på en hel massa om donatorn som hårfärg, ögonfärg, längd, vikt. utbildning, ålder, antal barn, intressen mm.
  • Bengalen

    Hej,
    Smyger mig in här. Har följt tråden sedan start men har själv inte gjort någon ÄD i Riga under denna tid. Däremot var vi på AVA i Riga i början på 2010 och gjorde en ÄD som slutade med minus. Vi har 8 embryo kvar i frysen.

    Skrev till Nadja nu när jag läste det ni skriver om att man skulle få ett papper att fylla i om man ville få embryona flyttade till den nya kliniken. Fick ett något märkligt svar.

    We would like to inform you that all AVA Clinic staff members work as usually at the same place, but unfortunately dr.Fodina has left us. Due to this we continue to keep them as earlier.

    På henne låter det ju som det bara är Dr Fodina som har slutat och här var det minsann inte tal om att något ska flyttas. Måste bara fråga, har Nadja bytt efternamn? På min tid hette hon Runce och nu kom svaret från Nadja Martinova eller är det en annan person kanske?

  • Bengalen

    Kvickan: Tack för att du delade med dig! Glad

    Tycker att det låter mycket märkligt alltihopa. Jag skrev till Nadja Runces mailadress och tydligen är det den där andra Nadja som sitter där nu och svarar så det verkar ju onekligen som hon redan har slutat.
    Det är ju ett konstigt sätt att sno med sig patienter på. Framför allt vad det gäller de frusna embryona som ju tillhör AVA-kliniken. Dessutom att göra det utan sin arbetsgivares godkännande låter ju ganska allvarligt.

  • Bengalen

    Intressant MrsCecilia!
    Märkligt att man kan sno med sig även namnet på kliniken. Det hade ju aldrig funkat i Sverige.
    De verkar inte ha några embryologer ännu eller kommer Dr Fodina att göra allting själv. Flört 

  • Bengalen
    snorpan02 skrev 2014-01-30 09:01:30 följande:
    Redan47 utvilad o redo kul, min slemhinna var bara 7,9 enl Riga fast min läkare hade mätt den till 9,5 3 dgr innan, undrar vem som mätt fel eller om den kan tunna ut bara sådär? Hursomhelst lycka till.
    Det är helt normalt att slemhinnan inte är lika tjock vid ET som tidigare VUL. Så fort man börjar med progesteron sjunker den ihop och blir mer kompakt.
  • Bengalen

    Ja det är olika Rosen! Du bör få din blödning inom ett par dagar.
    Heja dig! Du vet att jag håller mina tummar allt vad jag kan för dig.

  • Bengalen
    zaq1234 skrev 2014-05-24 16:15:19 följande:
    Om Riga säger 400 mg progesteron 2 ggr per dag. Är det då samma med lutirus 100 mg 2 ggr per dag. Apoteket kan ej svara. Ni som tar lutetus vad är er ordination? 2 eller 3 gånger per dag?
    Jag tar Lutinus istället för Progesteron Mic men då tar jag enligt Rigas ordination 2 st Lutinus 3 ggr per dag. Det räcker inte med att du tar Lutinus 2 ggr per dag. Det blir alldeles för lite.
    Skriv till din koordinator så att du får en exakt ordination för Lutinus just för dig.
  • Bengalen

    Jag har precis gjort FET och vi hade 8 st 3-dagars i frysen som var frysta två och två. Vi beslutade att de skulle tina 4 st och odla vidare dessa till blastocyster. På återföringsdagen fanns det 2 st perfekta blastocyster kvar och av dessa har nu en fäst.
    Hade vi bara velat återföra en hade de bara tinat ett strå, dvs 2 embryon.

Svar på tråden AVA klinik i Riga