• Bengalen

    AVA klinik i Riga

    crijo skrev 2010-06-24 12:37:31 följande:
    Tea75: Man slutar INTE med progynon innan ET! Man forsätter med progynon och progesteron till v12 (olika kliniker ger olika råd). Riga brukar ge kortison efter ET som standard. Jag fick börja med progesteron samma dag som donatorn hade ÄP.
    Fryssning av embryo under 1år ingår i priset.
    hmmm, vi fick betala 350 Euro för frysningen och då får vi ha dem infrysta i 10 år.
    Säger som Crijo att man får absolut inte sluta med Progynon, då kommer kroppen att starta en blödning och det är ju det sista man vill.
  • Bengalen
    leia83 skrev 2010-08-02 17:15:05 följande:
    ok, så vi vågar boka biljetter redan nu til september då menar du? Kanske får vänta ytterligare i alla fall fram tills vi har startat med hormonerna?
    Vet ni något flygbolag som är hyfsat billigt till riga? Orkar nog inte ta båten en gång till. Dålig mat, obekvämt och massa fulla männsikor...nej tack!
    Det kan skilja i dagar mot det preliminära datum ni har fått. Allt beror ju på hur donatorn svarar på behandlingen så jag hade definitivt avvaktat med att boka biljetter redan nu.
    Det billigaste är om ni går in på airbaltics hemsida och bokar direkt från Köpenhamn till Riga. Dessvärre blir ju priserna bara högre och högre ju längre man väntar, men tyvärr är det nog inte så mycket att göra åt det. Vi bokade fredagkväll till avresa på söndagkväll och fick då betala lite drygt 5000 kr per person, svindyrt!!!
  • Bengalen
    leia83 skrev 2010-08-28 00:15:47 följande:
    børjar bli lite nojjig nu. Jag tog sprutan den 19/8 och æn har jag ingen tilstymmelse till mens. Skall ju på førsta kontroll d 3 sept. Har ont som attan i brøsten men det ær alt. Hur ænge bør man vænta innan man kontaktar kliniken?
    Var inte orolig. Jag var på mitt första VUL på mensdag 2 så du har ju gott om tid på dig att få mens innan den 3:e september. Det är ju en hel vecka kvar.
  • Bengalen

    Leia83: Jag fick på fredagkvällen reda på att donatorns ÄP var på måndagen så det är nog vanligt att det blir snabba puckar. Allt bestäms ju på donatorns sista VUL.
    Måste du lämna besked till din chef får du nog ta ett par extra dagar ledigt för att vara på den säkra sidan.

  • Bengalen

    Leia: Du ska börja med progresteronet samma dag som donatorn har sitt äggplock.
    Mest trolig anledning till att du inte har hört något är för att äggplockningsdag inte har bestämts ännu. Antagligen var inte donatorns äggblåsor tillräckligt stora ännu. Hon ska säkert dit på ett nytt VUL på måndag och då bestäms ÄP-dag och då får du reda på när ni ska komma.
    Äggplock sker alltid på morgonen/förmiddagen.

  • Bengalen
    The75 skrev 2010-09-24 20:00:12 följande:
    Hej
    Är det någon som gått på AVA som satt tillbaka 3 embryon? funderar nämligen på detta! vågar man?
    Nix, AVA sätter aldrig tillbaka 3 stycken. Det var den information vi fick. Däremot EGV brukar göra det titt som tätt fast det är nog bara till de som är äldre.
  • Bengalen

    Vår donator plockades på 14 ägg. 11 blev befruktade och 10 klarade sig sedan vidare till dag 3.
    Vi har nu 8 st kvar i frysen.

  • Bengalen

    Yes, AVA valde att köra med ICSI vilket vi aldrig tidigare har gjort under alla våra IVF:er.
    Jag har hört lite både och om fördel kontra nackdel med ICSI, att missfallsrisken kan vara större med ISCI då man har valt ut en specifik spermie istället för vid vanlig IVF-befruktning där den "bästa" spermien själv befruktar ägget.
    Jag har hört fler som har haft många ägg från början på EGV men som vid ET bara haft ett par stycken kvar. Lite märkligt är det ju! Det kan ju förklara deras lägre prissättning. 

  • Bengalen
    milou67 skrev 2010-11-09 20:16:34 följande:
    glämde säga att jag kontaktade AVA i söndags men har fortfarande inte fått något mail tillbaka. Jag mailade Lena som är kordinator., hennes mail stod på deras hemsida. tycker ni att jag skall maila någon annan som ni gillar, har ni mail till den personen? kram på er
    Hon kan ju ha semester. Mitt intryck annars är att de är jättesnabba på att svara. Prova med den allmänna e-mail adressen så får du nog svar under dagen.
    ava.riga@avaclinic.lv
  • Bengalen
    Hinos skrev 2010-11-26 22:01:34 följande:
    Pratade med Ava kliniken idag och ville bara meddela att de inte gör några embryodonationer där!! Det var ett special erbjudande vi fick men de gör inte så annars! Lucky us...
    Vad märkligt för visst är det embryodonation ni gör Tea75?
Svar på tråden AVA klinik i Riga