• Anonym

    Hur ska man övertyga mammans nya man (styvpappan) att adoptera barnet???

    Stackars lilla barn är min första tanke....

    Och den biologoska pappan ska ta sitt ansvar, såklart!

    Vilken normalt funtad man vill INTE ta del av sitt biologiska barn undrar jag???

  • Anonym

    Sa inget om att biomamman är normal...

    MEN, nu har han ett barn, VEM vill INTE ta del av sitt barn undrar jag....???

  • Anonym
    Anonym (Jessica) skrev 2010-05-07 13:24:30 följande:
    Kanske en man som har haft ett one night stand på fyllan med en kvinna han inte känner och inte har några som helst romantiska känslor för och som på detta nästan overkliga sätt har blivit lurad och kränkt av. Han har inte varit en del av graviditeten eller vetat om den. Tycker du verkligen att det är så himla konstigt att man inte vill vara en del av barnets liv?
    Ja, jag tycker det är SUPERkonstigt...faktiskt!
  • Anonym

    Spontant så tycker jag att det nog vore bättre för barnet om styvpappan adopterade det. Men att den biologiska pappan inte alls har något ansvar håller jag inte med om. För det första är barnet fött och det är hans - oavsett hur det blev till.
    För det andra - jag blev gravid trots kondom (med min man) och det var inte på fyllan. Det KAN hända och det är naivt att tro på skydd och dubbla skydd. Sex kan leda till graviditet. Nej, det var inte rättvist gjort av tjejen, inte alls. Men ska din man straffa BARNET för det?

  • Anonym
    Anonym skrev 2010-05-07 13:14:21 följande:
    Stackars lilla barn är min första tanke....Och den biologoska pappan ska ta sitt ansvar, såklart!Vilken normalt funtad man vill INTE ta del av sitt biologiska barn undrar jag???
    Vart är det synd om barnet? Det har en pappa som älskar det. Sen att mamman till barnet verkar ha en ett par skruvar lösa kan man ju inte göra nått åt.

    Jag har full förståelse för denna man och varför han gör som han gör. Han har sagt att han inte vill ha barn. Han propsade på att använda skydd.
    Alla andra diskussioner på denna sida går i stil med vill man inte ha barn använder man skydd. Fast tjejen säger att hon äter p-piller! Men inte när en man har gjort som alla säger så är det rätt.

    Prata med mannen i fråga. Berätta som läget ligger och att mannen ser hellre att han blir barnets pappa juridiskt sett om det skulle hända nått med mamman.
  • Anonym

    Men det är väl lika vrickat att tvinga på någon annan faderskap och underhållsskyldighet?

    Hela situationen låter väldigt märklig. Har mamman bekräftat denne mannens historia?

  • Anonym

    Sluta säga att det handlar om barnets bästa, det är ni som vill slippa eländet. Barnets egentliga bästa hade varit att ha sin riktiga pappa med i bilden. Jag förstår att ni vill bli av med detta, men ljug inte om orsakerna.

  • Anonym

    Nåja, minst en person vet iallafall vem den biologiska pappan är och det har barnet rätt att veta så småningom. Då kanske han får upprättelse.

  • Anonym

    Nej, han kommer aldrig vilja ha en relation med detta barn. Det är det som är problemet.

    Samtidigt så tycker jag givetvis väldigt synd om honom, kvinnor som gör som denna kvinna gjort borde straffas. Hårt. Det är grovt bedrägeri, egentligen.

  • Anonym

    Äh nej man kan inte lagföras för brott som inte är ett brott enligt svensk lag. Det är en av huvuddragen i en rättstat som Sverige.

Svar på tråden Hur ska man övertyga mammans nya man (styvpappan) att adoptera barnet???