• Anonym ("Plastmamma")

    Hur ska man övertyga mammans nya man (styvpappan) att adoptera barnet???

    Drar bakgrundshistorian så kort jag kan;

    För några år sedan var min man ute på krogen, träffar en tjej där, följer med henne hem och de har sex. Hon säger sig äta p-piller och vill ej nyttja kondom, dock vill mannen använda kondom då det är ett random kn*ll, till sist går hon med på det, så de har sex med "dubbelt" skydd tror han.

    Efter sexet (mannen är ganska full) somnar de.

    Dagen därpå lämnar mannen kvinnas lägenhet, det finns liksom inte mer där mellan dem så han antar att de haft sitt lilla roliga och aldrig mer kommer ses.

    Nio månader senare blir mannen kontaktad av socialtjänsten att han ska infinna sig och skriva på faderskapspapper...
    Mannen är helt oförstående, finns ju inte i hans värld att detta barn skulle vara hans.

    Efter en massa om och men, utredningar, ditten och datten, faderskapsprov - visar det sig att mannen är far till barnet som denna kvinna som han haft detta ONS med fött.

    I efterhand framgår det att kvinnan tagit kondomen de använt efter att mannen somnat och "inseminerat" sig själv med innehållet. Helt otroligt sjukt nog gick detta vägen för henne och det resulterade i en graviditet!

    Mannen är förkrossad, kränkt, chockad, besviken, arg - you name it.

    Mannen har inte alls varit delaktig i denna graviditet, han ville ej ha barn, han skyddade sig och blev - annat kan man inte säga - lurad.

    Fortfarande känner han enorm ilska över detta, och känner sig enormt överkörd och kränkt och barnet är inget han ville ha eller vill ha kontakt med. Det existerar inte i hans värld utöver de 1273 kr han "tvingas" betala var månad.

    Nu till frågan;
    Mamman har sedan barnets födsel varit involverad med en annan man. Denna man var med under förlossningen, och har varit far till detta barn sedan det föddes.
    Barnet ser troligtvis denne man som sin far.

    Den biologiska pappan vill inte ha något med barnet att göra, kommer aldrig vilja ha det - och förutom den ilska och bitterhet som han känner över denna situation, finns där också en nykter tanke att för barnets bästa vore det om denne styvfar faktiskt var barnets "officiella" far, om något händer mamman etc.
    Visst flyger en liten tanke genom skallen att det är surt att han som blivit lurad och kränkt, dessutom ska penga ut med 280 000 kr under 18 år som ytterligare en käftsmäll.

    Hur ska man lägga fram detta till mamman? Mamman och den nye har en stabil relation (hur pass stabil man nu kan vara som gör en sådan här grej???), de har gemensamma barn och den nye verkar vara en bra far till det här barnet på alla sätt - den enda far detta barn kommer känna till. Kan man tycka att det vore ur barnets bästa att styvpappan adopterar?
    Vilka argument finns?

    Och givetvis, de "extra" 1273 kr/mån är ju ur mammans synpunkt, skulle jag tro, en del som gör att en adoption inte vore helt nödvändig innan barnet fyller 18 år...

    Finns säker ni där ute som tycker att vi är heeelt dumma i huvudet, och att min man ska ta sig an detta barn, att vi är okänsliga etc, till er kan jag säga
    - hade en man gjort detta mot en kvinna hade han åkt dit så det smäller om det och troligen straffats...


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-07 13:42
    Kan tillägga - det har aldrig, aldrig funnits som önskan från moderns sida att den biologiska pappan ska vara involverad mer än genom att betala underhållsbidrag. Styvpappan är den som varit "far" åt barnet från födseln framåt, och varken mamman/styvpappan eller den biologiska pappan vill att barnet ska ha umgänge eller så med den biologiska pappan.
  • Svar på tråden Hur ska man övertyga mammans nya man (styvpappan) att adoptera barnet???
  • Anonym

    Stackars lilla barn är min första tanke....

    Och den biologoska pappan ska ta sitt ansvar, såklart!

    Vilken normalt funtad man vill INTE ta del av sitt biologiska barn undrar jag???

  • Anonym ("Plastmamma")
    Anonym skrev 2010-05-07 13:14:21 följande:
    Stackars lilla barn är min första tanke....Och den biologoska pappan ska ta sitt ansvar, såklart!Vilken normalt funtad man vill INTE ta del av sitt biologiska barn undrar jag???
    Normalt funtad?
    Är det normalt funtat enligt dig att ta en kondom, trycka upp innehållet i den i syfte att bli gravid med en man som uttalat inte vill ha barn?

    Han använde skydd - vilket ansvar har han?

    Men han borde ju förstås gått upp och kastat kondomen, helt ute i soprummet så att kvinnan inte skulle tagit den - för sådant gör ju normala människor...
  • Anonym

    Sa inget om att biomamman är normal...

    MEN, nu har han ett barn, VEM vill INTE ta del av sitt barn undrar jag....???

  • Anonym ("Plastmamma")
    Anonym skrev 2010-05-07 13:18:53 följande:
    Sa inget om att biomamman är normal...MEN, nu har han ett barn, VEM vill INTE ta del av sitt barn undrar jag....???
    Han uppenbarligen!
    Han har inga band till detta barn alls, detta barn skulle ej ha funnits och i hans värld kommer det aldrig finnas som barn till honom.

    Det är inte det som är frågan heller i min TS...
  • Marleen
    Anonym skrev 2010-05-07 13:14:21 följande:
    Stackars lilla barn är min första tanke....Och den biologoska pappan ska ta sitt ansvar, såklart!Vilken normalt funtad man vill INTE ta del av sitt biologiska barn undrar jag???
    de kan jag berätta för dej... min Xman tex. sen vi skilde oss när våra barn va 1 år respektiva 2,5 år så har han inte vilja se dom, inte höra av dom eller ha någon kontakt med dom. de lever med mig o min sambo som en familje o ser honom som pappa... så de männen finns!

    till TS: de största argumentet tycker jag är att klart att styvpappan ska adoptera barnet om han lever med de som far o son/dotter, för skulle de hända modern något, att hon går bort eller så så förlorar han detta bran o inte har nån som hellst rättighet till detta. DE E INTE ALLTID DEN BIOLOGISKA PAPPAN SOM E DEN SJÄLVKLARA PAPPAN. min sambo är världens bästa pappa till mina barn. ser de som sina egna, vi ska ha ett gemensamt barn om en vecka ca och han kommer inte göra nån skillnad eller ge mer eller mindre kärlek till nån av de.

    och om han levt med barbnet sen födsel o älskar deta o lever som en far med detta barn så kan jag ibnte tänka mig nått hemskare än att bli ifråntagen de barnet om nått skulle hända henne.
  • Anonym (Jessica)
    Anonym skrev 2010-05-07 13:18:53 följande:
    Sa inget om att biomamman är normal...MEN, nu har han ett barn, VEM vill INTE ta del av sitt barn undrar jag....???
    Kanske en man som har haft ett one night stand på fyllan med en kvinna han inte känner och inte har några som helst romantiska känslor för och som på detta nästan overkliga sätt har blivit lurad och kränkt av. Han har inte varit en del av graviditeten eller vetat om den.
    Tycker du verkligen att det är så himla konstigt att man inte vill vara en del av barnets liv?
  • Anonym ("Plastmamma")
    Marleen skrev 2010-05-07 13:23:34 följande:
    de kan jag berätta för dej... min Xman tex. sen vi skilde oss när våra barn va 1 år respektiva 2,5 år så har han inte vilja se dom, inte höra av dom eller ha någon kontakt med dom. de lever med mig o min sambo som en familje o ser honom som pappa... så de männen finns!till TS: de största argumentet tycker jag är att klart att styvpappan ska adoptera barnet om han lever med de som far o son/dotter, för skulle de hända modern något, att hon går bort eller så så förlorar han detta bran o inte har nån som hellst rättighet till detta. DE E INTE ALLTID DEN BIOLOGISKA PAPPAN SOM E DEN SJÄLVKLARA PAPPAN. min sambo är världens bästa pappa till mina barn. ser de som sina egna, vi ska ha ett gemensamt barn om en vecka ca och han kommer inte göra nån skillnad eller ge mer eller mindre kärlek till nån av de. och om han levt med barbnet sen födsel o älskar deta o lever som en far med detta barn så kan jag ibnte tänka mig nått hemskare än att bli ifråntagen de barnet om nått skulle hända henne.
    Vi vet att den biologska pappan i detta fallet ej blir den självklara vårnadshavaren om något händer mamman, men styvpappan har ju ännu mindre "rätt" till detta barn och det är han som älskar och uppfostrar detta barn.
    Tror dock tyvärr inte att hon skulle köpa detta argument då man ju som oftast inte tror att något ska hända en själv...
  • Anonym
    Anonym (Jessica) skrev 2010-05-07 13:24:30 följande:
    Kanske en man som har haft ett one night stand på fyllan med en kvinna han inte känner och inte har några som helst romantiska känslor för och som på detta nästan overkliga sätt har blivit lurad och kränkt av. Han har inte varit en del av graviditeten eller vetat om den. Tycker du verkligen att det är så himla konstigt att man inte vill vara en del av barnets liv?
    Ja, jag tycker det är SUPERkonstigt...faktiskt!
  • Anonym ("Plastmamma")
    Anonym skrev 2010-05-07 13:26:26 följande:
    Ja, jag tycker det är SUPERkonstigt...faktiskt!
    Då tycker du förstås även att en kvinna som blir våldtagen på väg hem en sen krognatt, och blir gravid ska tvingas att behålla detta barn och tvingas till att ansvara och älska det???
  • Anonym (Jessica)

    Och till TS:

    Det verkar ju som att det vore för barnets bästa att bli adopterad. Att vara lika mycket barn till styvpappan som hans biologiska barn. Och viktigast, om det skulle hända mamman eller styvpappan något ska ju inte barnet behöva bli utan arv eller tvångsplaceras hos sin "biologiska" pappa. Så det borde verkligen vara för barnets bästa att bli adopterad av styvpappan.

Svar på tråden Hur ska man övertyga mammans nya man (styvpappan) att adoptera barnet???