• Yllet84

    Baka sockerfritt??

    Till helgen ska vi till min gravida kompis som fyller år. Jag hade planerat att baka något gott och ta med mig, min muffins brukar vara uppskattade i sällskapet :)

    Nu är de tyvärr så att min vän fick reda på att hon nog har fått graviditetsdiabetes idag, och då är det ju JÄTTEdumt att komma med bakat till henne egentligen...

    Men då undrar jag ifall det är någon som har erfarenhet av att baka med tex Canderel? Jag har läst på deras hemsida att det fnkar bar att ersätta vanligt socker rakt av med det. Men fungerar det tex att vispa ägg och Canderel pösigt så som det går med vanligt socker??

    Tacksam för svar :)

  • Svar på tråden Baka sockerfritt??
  • Yllet84

    Okej, det ska jag kolla på!

    Bara de att jag är så inställd på att använda mina vanliga recept då jag bakar ganska mycket och liksom vill ha det som som jag alltid har det ;)

    Dock fick jag tips nu av en kollega med diabetes att man kan ta i liiite vanligt socker, så går det mycket bättre att vispa det fluffigt! Det kan ju vara ett tips till andra också som undrar :)

  • Yllet84

    Åh! Tack för tipset! På Canderels hemsida så står det att det är okej att använda när man är gravid :S Då ska jag INTE göra det, bättre att baka nått nyttigare :)

Svar på tråden Baka sockerfritt??