Från Livsmedelsverkets hemsida:
"Fisk är rik på protein, värdefulla vitaminer och spårelement och är därför nyttig mat. Fisk är således en viktig del av vår kost. Konsumtion av fet fisk som sill, strömming, lax och makrill är speciellt betydelsefull för folkhälsan, eftersom sådan fisk innehåller fleromättade fettsyror som kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Livsmedelsverket anser därför att svensken i gemen bör öka sin konsumtion av fisk.
Fisk från vissa områden kan dock innehålla förhållandevis höga halter av t ex kvicksilver (metylkvicksilver), organiska miljöföroreningar (DDT, PCB, dioxiner m fl) eller radioaktivt cesium. I vissa fall har förtäring av fisk också orsakat matförgiftningar på grund av dålig hantering, och Listeria-bakterier har ett flertal gånger hittats främst i vacuumförpackad rökt och gravad fisk. Större delen av den fisk som konsumeras innehåller dock mycket låga halter av föroreningar och hanteras på ett tillfredsställande sätt. För fisk gäller grundregeln - precis som för annan mat - att man bör äta varierat och undvika ett ensidig konsumtion av ett enda livsmedel."
Jag hade ju faktiskt lite rätt också.....I mitten på andra stycket!!!