• Näbbgädda

    Jag är så jävla trött på att omgivningen inte kan acceptera min sons hår!!

    Jag förstår inte. Det är år 2010. Har vi inte kommit längre? Sitter vi fortfarande fast i stereotypernas fack??

    Min 5 åriga son har världens finaste hår. Det är härligt skiftande i olika blonda nyanser, går ner till axlarna i otroligt stora täta fina kortkskruvar. Luggen har han oftast uppsatt platt bakåt på huvudet i en liten "Beckham toffs" för att den inte ska hänga i ansiktet. Han är stolt över sina lockar och han tycker själv att han är fin.

    Det syns på hans ansikte, hans grova kroppstyp, hans kläder, hans prat och hans sätt att han är en pojke. Likförbannat får jag hela tiden höra av mina vänner och bekanta saker som tyder på att de inte kan acceptera hans och mitt val att låta honom se ut så här.

    "Nuuu ser han verkligen ut som en flicka du! Har han TOFFS?? Eeeh, varför har han sidbena? Hur långt hår ska han ha egentligen? Nu är det väl dags o gå till frissan va? Tänk vad varmt det blir för honom nu på sommaren!" Osv osv osv.

    Ja, han har toffs, han är KNAPPAST den enda killen i världen o ha toffs. Han har sidbena för när han INTE har toffs för att hans lugg ska lägga sig på ena sidan ist för rätt ner i ansiktet. Hur långt hår han ska ha? Så långt han vill och jag tycker passar honom! Och nej, jag tror inte han svettas mer i håret för att han är kille, rakar alla flickor av sig håret på sommaren??

    Jag är så trött på att han inte kan bli accepterad så som han ser ut, och som han själv vill se ut. Jag klagar inte på mina vänners barns fruktansvärt trista typiska pojkfrissyrer, det korta centimeter långa håret som alltid ser likadant ut. Så ser deras söner ut, och så har de valt att se ut. Går jag och irriterar mig på det? Nej!

    Och jag valde att lägga detta under mobbning för han är 5 år gammal, förstår vartenda ord de säger, NÄR HAN ÄR MED! Det är inte okej.

    Varför är det så svårt för folk att acceptera lite hår på pojkar?

  • Svar på tråden Jag är så jävla trött på att omgivningen inte kan acceptera min sons hår!!
  • Pilu
    mammipammi skrev 2010-11-24 14:42:49 följande:
    Ts hur kan du skriva att andra pojkar har korta trista frisyrer som alla andra? Då gör du ju likadant själv fast värre då du gnäller på att alla gnäller på dig,förstår du?
    Du verkar inte bättre själv...
    Det är ju det hon säger att hon inte gör, alltså hon tycker att korta frisyrer som alla har är trista men det får väl dom ha om dom vill utan att hon bryr sig. Hon vill bara att andra ska bemöta henne och hennes son på samma sätt - med respekt.
    ♥ Välkommen Max ♥
  • lindaha
    Minne skrev 2010-11-24 14:38:43 följande:
    Jag tycker det är fint med kort hår på killar. men när det är ngn som har långt hår så skiter jag fullständigt i det!!!! Likväl som att jag struntar i vilken längd på hår som en tjej har...Bryr mig liksom inte..

    DÄREMOT så kan jag ju berätta vad som hände när vi precias flyttat och man inte hade lärt sig vilka som bodde runt en. Det var en ganska tidig lördag morgon...min son gick inne och suckade över att han hade tråkigt, då sa jag: men du, det är en tjej som är ute och cyklar...gå ut och lek med henne...han tittar ut och utbrister: men mamma, det är ju Pelle!! Midjelångt ljust hår som fladdrade för vinden...och alla barn har ju neutrala kläder nu för tiden...hur skulle jag kunna veta liksom...dessutom så såg den killen väldigt tjejig ut tills han en dag i somras kom med kort hår...han blev helt plötsligt så stor!!!
    Jaha och vad är det med det? Spelar det någon roll om du råkade tro att det var en tjej?
  • Pilu
    gullsiv skrev 2010-07-15 11:56:09 följande:
    Klart att du inte förväxlar honom med en flicka men en 5-åring med långt blont hår och tofs ser inte så pojkigt ut. Hur grov kroppstyp kan han ha vid 5 års ålder?
    Vad har det med nånting över huvus taget att göra, att man ska se "pojkig" ut??? Det är väl fullständigt oväsentlig om barn ser "pojkiga" eller "flickiga" ut!
    ♥ Välkommen Max ♥
  • Pilu

    Trots att min son bara är 1 och nu börjar få allt mer hår, trots att det absolut inte är långt på nåt sätt, har folk börjat kommentera att vi snart borde börja klippa honom. Framför allt runt öronen för det gör man tydligen på pojkar. In my as säger jag, han ska INTE klippas i nån kort på länge, varför skulle han???


    ♥ Välkommen Max ♥
  • Minne
    lindaha skrev 2010-11-24 14:56:56 följande:
    Jaha och vad är det med det? Spelar det någon roll om du råkade tro att det var en tjej?
    Förutom att jag inför min son säjer att det är en tjej därute som åxå verkar ha tråkigt och därmed överför mina "fördomar"?
  • Tre små grodor

    Får jag en son och han får fint hår så kommer han också få ha långt om han själv vill. Jag tycker att det är jättefint på killar.

  • Snöviolen

    Min son har lockigt långt hår och han brukar ha sidbena. Flickorna på förskolan tycker han är så söt och cool.

  • Anna Lisa

    Jag förstår precis. Min son hade långt hår tills han ville klippa det. Innan så kommenterade folk att det var frö långt.
    Nu kommenterar dom när han har nagellack. Han är jättestolt över sina fina naglar. Är 4,5 år nu.

Svar på tråden Jag är så jävla trött på att omgivningen inte kan acceptera min sons hår!!