Inlägg från: Garderobshylla |Visa alla inlägg
  • Garderobshylla

    Varför fastnar mina bullar i pappret?

    För kletig deg, skräpiga formar, eller för lite fett i bullarna.

  • Garderobshylla
    maximum skrev 2010-06-12 16:46:38 följande:
    Tänkte också att det kanske är formarna men det är "toppits" och dom brukar ju vara bra. Mer kända iaf.
    Följde receptet så fettet är det nog inte.
    Kanske va det degen då?? upplende den inte som kletig var nästan rädd att jag fick i för mycket mjöl, MEN idag va det pizzabullar jag bakade och det blev lite kladdigt när jag delade den ihoprullade degen. Den blir ju så hal av krossad tomet och skinka.

    Har funderat på att köpa sprayfett och spraya formarna innan jag lägger ner bullarna.
    Jag använde rinte formar då mina bullar inte fastnar alls, så det är int lönt använda några då.

    Du kan annars prova att mjöla bullarna lätt innan de åker i formen, då lossnar dom säkert!
  • Garderobshylla
    MBert skrev 2010-06-12 16:51:53 följande:
    fast bullformarna är ju till för att stadga upp bullarna så det inte flyter ut, inte i första hand för att de inte ska fastna. Då kan man ju lika gärna använda bakplåtspapper eller smord plåt.
    Har faktiskt inte tänk på varför man använder formar till bullar då jag aldrig behövt några.

    Men ska smeten verkligen vara så lös så att de flyer ut? Prova muffinsformar annars!
  • Garderobshylla
    MBert skrev 2010-06-12 17:05:22 följande:
    Man ska inte ha mer mjöl i degen än vad som behövs. Då blir bullarna torra (ett tips är att INTE smälta smöret utan att klicka i det rumsvarmt. smält smör binder mer mjöl).
    Degen ska ju inte vara för lös heller. Men den ska jäsa och då finns risk att de flyter ut om det inte finns lite stadga runt om. Men platta bullar funkar ju fint det med
    Det är kanske mest en utseendefråga, precis som när man använder brödformar till bröd. Platta bröd går ju också att äta...
    Jag menar att man kan mjöla runt bullarna inte i smeten/degen...
  • Garderobshylla
    MBert skrev 2010-06-12 17:14:25 följande:
    Fast degen blir inte fastare för att det är lite mjöl runtom. Mjölet ska bearbetas in i degen, länge, och det gör TS.
    Men om man klickar i smöret (och smör ska det vara inte margarin - för smakens skull) så känns degen lite fetare och släpper lättare. så det kan vara ett tips.
    Nä det var inte det jag menade heller, ts vill inte att bullarna ska fasta i formarna, lite mjöl om bullarna kan hjälpa.

    Sen kan det ju vara så att smeten ska vara lite fastare och därmed behöver mera mjöl, men det var ju en annan sak.
  • Garderobshylla

    Muffinsformar finns btw i jumbosice som är bra mycket större (och fastare) än bullformar!

  • Garderobshylla

    jumboSIZE ska detgivetvis stå!

Svar på tråden Varför fastnar mina bullar i pappret?