Inlägg från: carrobarro84 |Visa alla inlägg
  • carrobarro84
    rontgensyrran skrev 2010-10-03 19:09:31 följande:
    Kanske kan vi bestämma en ny träff redan nu, så kan kanske de som missade denna komma till nästa. Jag föreslår att vi gör detta till ett söndagsnöje :)

    Så varför inte söndagen den 17 oktober??? Ska vi ta samma tid och plats, eller har någon något annat förslag?
    låter som en bra idé. För mig funkar den 17:e iaf bra.
  • carrobarro84
    Qaroliine skrev 2010-10-05 21:36:26 följande:
    Hehe nej ingen bebis utanför magen ännu
    25+0 idag och det känns underbart eftersom jag blev inlagd i v 23+4.
    Igår var tappen 0.85 cm, ganska oförändrat sen i fredags. Dem ska inte operera in cerklage, dem tycker det gått för långt.
    Jag får fortfarande inte röra mig, måste ligga i sängen dygnet runt förutom toabesök.
    Kommer nog få stanna här tills hon föds...
    Imorgon ska vi göra ett tillväxtultraljud så läkarna vet vad som vänta dem ifall hon kommer snart.
    skönt att hon är kvar i magen! håller tummarna på att hon stannar ett par veckor till
  • carrobarro84
    rontgensyrran skrev 2010-10-06 09:34:55 följande:
    Shit vad den lilla börjar bli stark i magen nu. Igår kväll hade jag svårt att somna in och får då en rejäl spark i höger sida, hela jag far ihop som en ostbåge. Var jag inte alls beredd på! Just nu var det samma sak. Och starkare lär hon bli!!! Man är ju van vid sparkarna vid detta laget, men inte när det hugger till så enormt.

    Hur är det med era bebisar i magen??? Vildingar eller lugnisar? 
    Lite både och faktiskt, han brukar mest röra på sig när jag är stilla. Känner egentligen inte så mycket sparkar ännu, mest att han rör sig. Men sist jag var på yoga sparkade han för fullt när det var avslappning. Inte så lätta att slappna av då kanske
  • carrobarro84

    jag ska inte söka havandeskapspenning, lär inte få nån iaf. kontorsjobb är väl inte direkt ansträngande på det sättet. men eftersom det lutar åt att jag inte får någon förflyttning så tänker jag ta semester hela januari.

  • carrobarro84
    Anna jv skrev 2010-10-06 20:02:41 följande:
    Och jag har tänkt att jag ska jobba i alla fall januari ut! Har bf 9/2 men kanske jobbar hela vägen fram! Fick Hugo 11 dagar innan bf och Nelli 3 dagar innan bf ! Hugo fyller år 14:e juli och Nelli 14:e maj, så tycker ju att jag kan gå över några dagar denna gången till den 14:e februari !
    jag vill egentligen också jobba januari ut, har bf 6/2, men kan inte veckopendla så länge känner jag. Så det får bli semester istället.
  • carrobarro84
    Anna jv skrev 2010-10-07 13:16:19 följande:
    Har ni tänkt på att fixa försäkring nu under graviditeten?

    Just nu har jag en craving... sura clementiner... blir lite smått sårig på tungan, men det är det värt =)!
    dom är jag också väldigt förtjust i, ju surare desto bättre
  • carrobarro84
    Anna jv skrev 2010-10-07 17:40:27 följande:
    Ja visst e clementinerna goda, har säkert ätit sammanlagt 15 st nu dessa dagarna jag varit sjuk ! Blir väl lite fler i kväll ! Brukar alltid gilla de som är små, svårskalade och sura men nu är det godare än någonsin ! Jonas vill ha dem söta och lättskalade ( så som de är närmare jul) men de får han behålla för sig själv ! Både jag och Jonas har fått skicka in 12 månadslöner m.m och ett brev från läneassistenten för att få uträknat sgi, men det är väl så olika hur de jobbar! Skumt egentligen, det borde vara samma regler för alla! SBM: var var det nu ni bodde? Var det inte nära Ica Maxi? Det är bara att ringa på när ni är i krokarna ! Det var en liten flicka till ni skulle ha va? Carrobarro84: när får du reda på om du kan bli förflyttad? Måste kännas trist att pendla så ... Stackare!
    jag ska yttra mig i överklagandet nu imorrn, så får säkert beslut i nästa vecka. men är re3dan inställd på att det inte blir någon förflyttning. sitter tydligen bara oempatiska män på domstolsverket som inte har förståelse för familjeliv.
  • carrobarro84
    Qaroliine skrev 2010-10-07 22:39:39 följande:
    Jag har ingen kalender, önskar jag hade så jag kunde räkna exakt när jag är förbi v 32.
    1 dec är ändå om 2 mån så det låter lagom

    Jag hade massor - upp emot 200 sd per dygn i 7 dagar innan jag åkte in. Dem kom var tredje minut och höll upp några timmar och så om igen.
    Dem gjorde aldrig ont, hade bara mkt molvärk i ryggen.
    När jag ringde förlossningen tyckte hon det lät som om jag hade uvi så jag skulle komma in och lämna urinprov. Men jag hade ingen infektion alls.

    räknade också ut lite snabbt, precis som rontgensyrran, men håller du henne kvar ända till 1 december så är du i v. 34 ungefär. så håll ut


    Annars kanske du kan få henne på Lucia, då borde du vara i vecka 36. Då är nog allt frid och fröjd Sen kom hon fira alla sina födelsedagar med lussebullar och pepparkakor


    Anna jv: Nä du har inte blandat ihop det, var var tre stycken som var överens om ett trippelbyte, förvaltningsrätterna (iaf de två vi pratat med) var helt med på det. Men tjejen som sitter i göteborg ville inte fråga sin domstol utan att först ha pratat med domstolsverket. Dom mailade såklart henne till svar att de tidigare inte beviljat pga familjeskäl, förvaltningsrätterna som ringde sen till domstolsverket fick svaret att det kunde inte dom avgöra. Så hon i Göteborg drog sig ur för hon trodde inte det skulle gå. kanske det inte hade gjort men vi andra var ju villiga att skicka in en formell begäran och se vad vi får för beslut. Men utan tredje parten blir det svårt.
    Men jag har överklagat mitt beslut till notarienämnden och sitter just nu å filar på mitt yttrande i saken. Jag ger allt vad jag har men hänvisningar till barnkonventionen och diskriminering av kvinnor som är gravida/har barn så får man se vart det leder. Är iaf inställd på att det inte blir nåt byte. Tror det kommer gå ändå, när man får ny arbetsplats och nya arbetsuppgifter kommer man ha så mkt nytt att tiden går fort ändå.

  • carrobarro84

    usch jag har också gått upp en massa i vikt känns det som. 9,5 kg var det förra veckan. Men då hade jag stått still i 2-3 veckor. Så jag hoppas viktuppgången börjar stanna av. Gick upp 5 kg i början, men jag åt ju som en häst också, var ständigt hungrig. Men jag äter inget godis, bullar och kakor bara ibland (har visserligen blivit många kalas nu på sistonde) så viktuppgången är inte så mkt att göra åt. Jag äter ju inte direkt fel mat. Men tycker det är svårt att bara klara sig på frukt till mellanmål.

    Hoppas att det stämmer med ens mammas viktuppgång. Vet visserligen inte hur mkt hon gick upp men hon gick ner under startvikten efter varje gång nästan direkt iaf. Det hoppas jag på. Annars blir det hårdträning för mig i vår, ska ju komma i en bröllopsklänning i augusti och då vill man ju inte känna sig pluffsig efter graviditeten.

Svar på tråden Bf i jan/feb 2011 från Malmö