• Anonyhm

  Jag längtar till jul!!!

  Min kompis skickade följande länk till mig igårkväll och nu är det kört-

   
  ">  Jag ÄLSKAR julen. På ett nästan lite sjukt vis. Jag älskar att pynta, jag älskar att spela julmusik, jag älskar att ha tomtar överallt, jag älskar hela julmystiken och december är en saga för mig. Förra julen var vår son 7 veckor gammal och allt var nytt och han bara sov. Denna julen kommer att vara den första julen med honom där han är uppe och glad och medveten. Och jaaa jag ska ljuga honom full av tomte. Jag är 26 år och tror fortfarande att världen är full av tomtenissar hela december. Det är mysigt

  Varje år den första advent gör vi samma sak. Går på julskyltning. Tre olika. I mannens hemstad, i min hemstad och i grannkommunen Efter det bär det av hemåt för att det ska städas ordentligt till julmusik på hög volym. Vi julpyntar tillsammans. Vi bråkar om ljus som inte fungerar, ljusstakar som inte passar julstjärnor, tomtar som inte kan sitta där fattar man väl osv. När kvällen kommer  kurar vi traditionsenligt upp oss i soffan med mängder av juleljus tända i hela huset och tittar på home alone, the santa claus, grinchen eller så kör vi sunes jul - maraton.   Allt med en mugg glögg eller ett glas iskall JULMUST i näven och pepparkakor på bordet. 

  Hemmet doftar apesin med kryddnejlika, pepparkakor och glögg. Vi känner oss som nyförälskade tonåringar och världen är underbar.

  Den andra advent bjuder vi hem alla våra närmsta vänner. Det är julgodisdax!  Vi dricker glögg och har julölsprovning medan vi kokar knäck, gör ischoklad och rischoklad i stora lass och sist men inte minst har vi pepparkakshusbyggningstävling parvis. Det är alltid en succé. Julmusiken dånar och gapflabben avlöser varandra medan pepparkakskåkarna klistras ihop och dekoreras. Som avslutning myser vi alla upp oss i vardagsrummet, tänder levande ljus överallt och garvar läppen av oss till tomten är far till alla barnen. En film jag stolt kan säga att jag sett 64 ggr.

  Jag längtar så fruktansvärt mycket till jul nu. Hur firar du din jul?  Vad har ni för traditioner och vanor kring denna magiska högtid?  

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 10:47
  jag är gift med tomten. Förra året började min man spara ut sitt skägg i slutet av maj månad. Enbart för att han skulle vara tomte till jul. Skägget skulle sedan blonderas vitt. Han hade i blonderingsmedel i både skägg och mustasch och satt och andades genom en lång papperstratt ut på balkongen.

  SÅ mycket går vi in för det!

 • Svar på tråden Jag längtar till jul!!!
 • SunnyBunny

  Hihi gulligt:) Jag önskar jag kände som du, försöker varje år bygga lite mera jul i min värld:) Tyvärr har jag dåliga minnen från julen från min barndom som har lett till att jag har länge hatat den högtiden! Men sen min dotter kom har julkänslan blivit större för varje år:)

 • Anonyhm
  SunnyBunny skrev 2010-06-18 09:51:44 följande:
  Hihi gulligt:) Jag önskar jag kände som du, försöker varje år bygga lite mera jul i min värld:) Tyvärr har jag dåliga minnen från julen från min barndom som har lett till att jag har länge hatat den högtiden! Men sen min dotter kom har julkänslan blivit större för varje år:)
  Slå på stort i år! Det finns ingen bättre månad än december  Jag googlar "när kommer hösten" och så fort det börjar ryka ur munnen ute infinner sig en obeskrivlig lycka i mig. Jag tror att det är det andra kallar vårkänslor. Exakt samtidigt som jag krystade ut vår son föll första snön över lund förra året.  Mitt i helvetet såg jag hur det dalade vita flingor och började gråta och julplanera. 
 • lokisse

  oh jag med jag vill ha jul och snö nu pa studs!


  Difficile est saturam non scribere
 • Firehead

  Va, finns det ngn som är lika tokig i julen som jag är??? Faktiskt skönt att höra :) Jag brukar börja längta så fort semestern är över och är precis som du, kollar julfilmer, lyssnar på julmusik, går på julkonserter m.m :) Tråkigt nog är min man inte lika tokig... men jag får hållas bäst jag vill iaf!

 • Squirrel Nutkin

  Skönt att höra att man inte är den enda som längtar efter jul redan! Tomte


  Life's a journey, not a destination
 • Ant85

  Ååååh underbart med jul och vinter... men den kommer ju ganska snart ändå. sommaren brukar ju inte vara så länge

 • Anonyhm
  lokisse skrev 2010-06-18 10:25:02 följande:
  jag brukar bli vat i skrevet av den här sidan...
  www.krebslauscha.de/shop/
  DIg kan man alltid räkna stenhårt med!!!! 
 • Miss Saigon

  Ååh adoptera mig Lät som en RIKTIG jul och hur mysigt som!!
  Du fick mig verkligen att längta till julen nu.. Tomte


  ♥ ♂ BF-100822 ♂ ♥
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!