Inlägg från: Squirrel Nutkin |Visa alla inlägg
  • Squirrel Nutkin

    Jag längtar till jul!!!

    Skönt att höra att man inte är den enda som längtar efter jul redan! Tomte


    Life's a journey, not a destination
  • Squirrel Nutkin
    Carolaj83 skrev 2010-07-24 09:39:25 följande:
    har redan tjuvstartat med julklapps shoppingen
    Jag har också börjat köpa julklappar! Tomte Första klappen blev en märkes-plånbok till ena bonus-barnet. Hon fyller 13 strax efter jul & i den åldern börjar man ju bli intresserad av mode så jag tänkte det kunde vara en kul present. Eventuellt kommer jag & sambon fira jul/nyår i Hong Kong om jag får min ledighetsansökan beviljad. Det blir tio dagar i så fall. Annars så blir det första julen i Oslo för oss & det blir ju mysigt det med!
    Life's a journey, not a destination
  • Squirrel Nutkin

    Igår lämnade jag in ledighetsansökan till chefen för perisoden 22 december till 2 januari. Sambon har redan fått sin ansökan beviljad. Vi planerar en jul- och nyårsresa till Hong Kong! (Tror jag nämnde det i mitt förra inlägg) Jag tycker ju att när ledighetsansökan lämnas in så pass tidigt borde det inte vara några problem att hitta en vikarie. Detta blir första julen utomlands så det ska bli så kul att köpa norskt julpynt och norska julklappar till familjen i Sverige och får jag ledigt vill jag minsann ha en mini-julafton innan vi reser!

    Jag slänger in ett tips för julklappsinköpen, überhäftiga presentkort från Live It.


    Fråga politikerna Valet 2010 www.familjeliv.se/Val2010/
  • Squirrel Nutkin
    Sassus, när jag bodde hemma hos mina föräldrar satte vi alltid upp granen på kvällen den 23:e. Julpyntet hade ju så klart kommit upp tidigare med början på första advent. Efter att jag flyttade hemifrån fortsatte jag med dessa traditioner. Tycker fortfarande det är så himla mysigt att sätta fram granen, pynta den och lägga fram alla klapparna där på kvällen innan dopparedagen. I år blir det lite annorlunda dock eftersom min ledighetsansökan godkändes och sambon och jag därmed kommer fira jul (och nyår) i Hong Kong.

    Åhh Jotex hade jag ju helt glömt ju! Måste genast in på deras hemsida och kolla om de skickar till Norge! Jag tycker de har så fina jultyger och julsaker.
    Fråga politikerna Valet 2010 www.familjeliv.se/Val2010/
  • Squirrel Nutkin
    Mad as snow skrev 2010-08-18 11:13:01 följande:
    Jag vet inte om detta är tabu att fråga i en sådan här tråd: men är det någon som vet hur man kan få tag i en stor och fin plastgran?

    Förra julen bestämde jag att det var sista gången jag släpar hem en gigantisk gran och pyntar, för att sedan försöka få ut skiten tre veckor senare medan det sprutar barr åt alla håll. Jag hittar barr fortfarande lite överallt. Mina grannar hittar barr inne hos sig, från min gran.

    Tänker att om man hittar en riktigt snygg plastgran och bara öser julsaker över den så kanske det blir ok? Någon som vet? Nej?
    Rusta har plastgranar, men jag tror att de är finare om du köper från någon trägårdsbutik.
    Fråga politikerna Valet 2010 www.familjeliv.se/Val2010/
  • Squirrel Nutkin

    Åhh det är så jäkla gott med ädelost på pepparkakorna! På tal om hur man brukar fira jul så är jag uppväxt med att vi äter risgrynsgröt och skinkmacka till frukost kanske runt 9-tiden efterföljt av varsin julklapp, sen blev det lite promenad, mys och kyrkogårdsbesök fram till Kalle Anka klockan tre och därefter blev det julbord . Julklapparna öppnade vi efter att vi sett Karl Bertil Johnssons jul på tv. Julklapparna börjar jag alltid köpa redan i augusti, det blir så mycket lättare att ha råd med dem då! Glad

    Förresten, fyra månader kvar till julafton idag!!


    Fråga politikerna Valet 2010 www.familjeliv.se/Val2010/
  • Squirrel Nutkin
    Lajsa82 skrev 2010-08-27 12:14:58 följande:
    Mariohnym: Firar som när vi var små, fast jag har lagt till en tradition kvällen innan, det är att sonen får ett paket med en pyjamas och en bok i så att han kan komma i sängs i någorlunda tid...Vilket jag tycker är mysigt, även sonen uppskattar det
    Vilken mysig tradition!
    Sommarens roligaste bildtävling! www.familjeliv.se/Forum-5-178/m54159226.html
  • Squirrel Nutkin

    Vilken bra present-idé med DVD-boxar med tvserier! Iår blir det till att köpa en helt ny uppsättning av julpynt till hemmet, gardiner, dukar, glitter, kulor, tomtar och i år är jag sugen på julbäddset till sängen också. Jag hade ju inte möjlighet att prioritera de sakerna när jag flyttade till Oslo. Men det ska bli så kul att få köpa nytt! Tar nog mycket från Jotex.


    Sommarens roligaste bildtävling! www.familjeliv.se/Forum-5-178/m54159226.html
  • Squirrel Nutkin

    Vi brukar köpa jultidningar av sambons barn. Även i år ska vi köpa fast att vi bor i Norge för tydligen har de hemsidor där man kan kolla ut vad man vill ha & sen mailar vi bara barnen vad vi vill köpa. Det brukar vara en del bra grejer där, böcker & filmer bland annat.


    Valet 2010 Fråga Politikerna www.familjeliv.se/Val2010/
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!