Inlägg från: carro 81 |Visa alla inlägg
  • carro 81

    Jag längtar till jul!!!

    Åh här är en tråd för mig, hoppas man får vara med?
    Har längtat ett tag nu, och allt som står i ts får mig att längta ännu mer. Hela december är ju underbar och jag älskar allt med julen. Förberedelser, pynt, julklappar, pyssel, julmusik, stämningen, julbaket, alla julsmaker, osv. Har tänkt börja planera lite smått med äldsta sonen fyller den 22:a augusti så efter det är det fritt fram för julplanering big time!

  • carro 81
    Mariohn skrev 2010-07-14 23:20:48 följande:
    Jag sitter och svettas som en julskinka. Mannen ska gå och lägga sig och sonen sover sött så jag googlar julkalendrar. Lås in mig då
    Haha ja det är lätt att bli fast på julsidor, man blir ju helt sjuk. I år kommer jag troligen vara ledig hela december så det är värsta drömmen. Tidigare har jag fått söka ledigt t.o.m på julafton så jag ska verkligen passa på att njuta i år. Äldsta sonen älskar julen lika mycket som jag så vi julstökar ihop och varje år i december åker vi till Stockholm bara han och jag och kollar julskyltning och julmarknader samt köper julklappar och har det allmänt mysigt.
    Hmm...den här tråden var nog inte så bra ändå. Längtar så himla mycket! Hur ska man kunna njuta av sommaren nu?
  • carro 81
    Mad as snow skrev 2010-08-18 18:25:19 följande:
    Sådär var det i min familj, regler på hur det skulle vara. Och personligen är jag så lycklig över att idag kunna skita i allt det där och bara göra som jag vill. Förra året köpte jag julgranspynt för (i sammanhanget) löjligt mycket pengar och vi hystade upp granen på första advent. Där stod den i en månad och glittrade och gjorde vår tillvaro så mycket mer fantastisk. Jag tycker att det är härligt att köra på rejält helt enkelt. Att ständigt ha knäck på spisen, överdosera glögg i en månad, ösa på mer och mer julgransprylar (påfåglar och polkagrisstänger och guldägg och....) medan granen står där. Att inte ha så mycket regler för exakt när saker och ting ska fram, utan att man bara brassar på utav bara fan. Att ha JUL JUL JUL i en månads tid och sedan - PANG! nu är julen över. Och då kan jag börja längta till påsk istället.
    Vad härligt det låter, jag är likadan. Smäller upp allt på en gång så man får njuta så länge som möjligt. Kanske köper nytt under december men då är det bara att smälla upp det också. Under december är less verkligen inte more här hemma. Efter juldagarna är det ju liksom över så då behöver jag inte ha något pynt längre.
  • carro 81
    Bonanza skrev 2010-08-18 18:56:39 följande:
    Det här kanske ni inte visste förresten, men knepet för att få en riktigt vackert tindrande gran är att ha två slingor med såna där små lysdioder, och så en vanlig julgransslinga. Det blir en enorm skillnad!
    Jag brukar ha 2 lysdiodslingor med 80 ljus i varje men har aldrig testat med en vanlig också. Måste nog göra det i år. Det är fint med många ljus. Men mycket sladdar blir det.
  • carro 81

    Vilka mysiga jular ni har allihopa! Vi firar hemma hos oss. Kvällen innan ställer äldsta sonen fram lite fika till tomten och på morgonen har de varsin julklapp i julstrumporna som de öppnar. Sedan äter vi mysfrukost och efter det gör vi oss iordning och förbereder lite för dagen. Tar det lugnt och lyssnar på julmusik under tiden. Ett tag innan lunch kommer min mamma och hennes karl och vi fixar iordning julbordet. Min bror kommer också till dess och så äter vi. Det passar oss bättre att ha det till lunch så man slipper vara så mätt på kvällen sedan. Det är man iofs i vilket fall efter allt fika, glögg, julmust och julgodis. Beroende på när tomten har tid att komma kommer han antingen före eller efter Kalle Anka. Innan tomten kommer kommer även min pappa och sambons föräldrar. Likaså sambons syster och hennes barn om det är hennes tur att ha dem under julen. Tomten delar ut julklappar och det är några säckar så det tar sin lilla tid. Under Kalle Anka har vi plockat fram fika och julgodis som står framme resten av eftermiddagen/kvällen. Efter Kalle, tomte och julklappsöppning brukar vi inte göra något speciellt direkt. Umgås, prata, osv. Eventuellt spela något sällskapsspel men ofta är barnen lite för rastlösa för att göra det en längre stund.

    Nu har äldsta sonen fyllt år så nu känns det som jag kan börja planera julen på riktigt. Vi måste ha någon recepttråd sedan också! Både för mat och sötsaker. Vad brukar ni ha på julbordet förresten?


  • carro 81

    Imorgon ska jag åka till Ullared och shoppa (bl.a) julsaker. Vet att de jag fått fram det men vet inte om allt är framme ännu, men jag hoppas. Blir nog en del julklappar inhandlade också. Kul ska det bli!


  • carro 81
    Mariohn skrev 2010-08-31 19:37:34 följande:
    Oooh när börjar de med sin stora julskyltning? 
    Vet faktiskt inte, det enda jag har hört är att de har plockat fram julsaker. Jag är inte där så ofta, typ en gång om året och det här blir tredje året. De andra åren har jag varit nere någon månad senare och då har allt varit framme. Rapport kommer imorgon kväll om jag orkar. Vi har typ 43 mil ner så vi åker väl runt halv 3 inatt.
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!