Inlägg från: Tikka |Visa alla inlägg
  • Tikka

    Jag längtar till jul!!!

    Vi brukar äta julbord en gång varje sommar. Potatis, köttbullar, ägghalvor och prinskorv ja och massa annat gott. Inget överdrivet, brukar ha sparat påskmust och så lyssnar vi på Lars Vegas Trios julskiva och skrattar. Jag gillar också julen men är inte alls fanatisk.
         Ifjol började vi en ny jultradiotion kvällen före julafton. Vi campade under granen! Vi tog ner madrasser, kuddar och täcken och somnade under granen, eller ja vår dotter somna och vi tassade upp för att lägga fram alla paket. Och på morgonen när vi vaknade tjöt hon av lycka för att tomten varit där med klappar när vi sov. (min man hade dessutom hämtat lite ska från pannrummet och strött i öppna spisen på övervåningen för att hon skulle se att tomten kommit in genom skorstenen) Hon hade dessutom ställt ut gröt på trappen innan hon somna (som våra hundar fick äta upp lite hastigt under kvällspromenaden) Men det var verklien hur kul som helst!
        Tomten hade skrivit ett brev till dottern om att det fanns ett speciellt paket till henne på en gömd plats, och hon sprang iväg och hämtade det, det var Pettson och Tomtemaskinen och tomten hade skrivit i brevet att han ville att hela familjen skulle äta frukost under granen och titta på filmen innan man gjorde sig klar för julfirandet. Så kl 9 låg vi som några slöfockar i "kojan" åt frukost och tittade på Pettson. Det var bra, då gick det några timmar utan att man stressade och dottern njöt.

Svar på tråden Jag längtar till jul!!!