• Äldre 18 Jul 15:01
    1852465 visningar
    18216 svar
    18216
    1852465

    Jag längtar till jul!!!

    Ah, jag ÄLSKAR ocksa julen! Och längtar redan... Min dotter fyller snart 2, sa det blir kul i ar när man kan göra lite julpyssel och sadär med henne. Jag kommer antagligen att vara nästan ledig i höst fram till jul, sa jag har hur mycket tid som helst att pyssla och fixa, hehe. Tomte

  • Äldre 18 Jul 15:12
    #81

    Tyvärr delar inte min familj min kärlek till julen... De ogillar den inte, men de tycker typ att det räcker med en ljusstake och lite pepparkakor sa är julstämningen fixad. Ingen vill vara tomte! Men nu när min dotter är 2 sa ska jag banne mig TVINGA nagon att klä ut sig till tomte pa julafton. Min pappa vill inte, men han vore helt perfekt som tomte. Han har vitt skägg och är lagom tjock. Jag maste bara övertala honom att ställa upp.... och spara ut skägget lite.

  • Äldre 20 Jul 12:54
    820220 skrev 2010-07-19 19:57:27 följande:
     Just nu sitter jag och beställer julgranspynt på ebay :D
    Ah, bra idé... Hög tid att börja nu ju, hehe. Ska genast kolla om det finns nat fint som jag "behöver" där.
  • Äldre 20 Jul 13:14
    Mariohn skrev 2010-07-20 13:03:45 följande:
    Det är ju faktiskt inte så långt kvar., Tänk själva.. Juli är snart slut, augusti går fort, sedan räknas september som höstmånad och när det är höst är det ju på väg mot jul. Oktober hoppas jag på mörkt och regnigt och kallt sådär så att julstämningen börjar infinna sig riktigt ordentligt och November är det faktiskt tillåtet att börja jula lite i! 
    Precis, sa brukar jag ocksa tänka. Jag kommer ihag att jag en sommar när jag var liten (9 ar kanske) ritade en kalender med rutor som jag kryssade i varje dag fram till jul. Tomte Jag hade en kompis i min klass som var lika julgalen som jag, sa vi brukade längta och planera tillsammans, hehe. Ibland tog vi fram julpyntet pa hösten, när vi inte kunde halla oss längre, och "provpyntade" i vara rum. Men sen packade vi ner allt igen i väntan pa första advent...
  • Äldre 20 Jul 13:42
    Mariohn skrev 2010-07-20 13:20:10 följande:
    hahaha naaw :´)  Jag har mentala milstolpar. T ex att september är första höstmånaden, sedan börjar alla skitprogram på tv Det är ett tecken på att sommaren är slut. När det börjar lukta brända löv ute och ryka ur munnen på mig är jag lyrisk
    Ja, vad mysigt! Da börjar det bli lite mörkare ocksa sa att kan man kan tända ljus pa kvällarna. Jag älskar varen och försommaren, men sen brukar jag börja längta till hösten...när alla insekter och rötmanad osv. kommer.
  • Äldre 25 Jul 15:43
    Mariohn skrev 2010-07-23 14:33:25 följande:
    Vet ni vad? Idag fick jag besked om att vi ska flytta till ett underbart litet radhus i min hemstad med stooor trädgård   I Oktober blir det! Det blir första gången jag byter ut stadslägenheten och tvåan på landet mot ett riktigt hem  Gissa om jag ska pynta och bygga snögubbar? 
    Ah, vad härligt. Jag vill ocksa bo i ett hus...fast det lär dröja innan det blir av. Men jag har iaf tva lägenheter att pynta i sa länge, min egen i Berlin och hos pappa i Sverige.
  • Äldre 5 Aug 15:15


    Mobilbild på förra årets gran...
    Jag måste också ha en riktig gran! Vi har alltid en liten hemma i Berlin, trots att vi firar julafton i Sverige (där vi har en stor gran). Man vill ju hinna njuta av grandoften och så i december. Sen brukar den se väldigt ledsen ut när vi kommer hem  efter några veckor, haha.
  • Äldre 5 Aug 15:57
    Mariohn skrev 2010-08-05 15:44:58 följande:
    Julafton 2007. Den berömda plastgranen :´)
    Oj, det var inte dåligt med paket Haha, inte nödvändigt att skriva rim på paketet med vinstället iaf.

    Apropå rim: brukar ni skriva rim till paketen? Min mormor och morfar gjorde alltid det men nu är det ingen som orkar längre...  Jag tänker jämt att jag ska, men sen hinner/orkar jag inte. Obestämd
  • Äldre 5 Aug 16:04


    Tipsar om dessa snygga glashjärtan som jag köpt på IKEA. Jag tycker att de blir så fina när det lyser på dem. De har haft dem två år i rad nu så de kanske finns i år också. Fanns vita/genomskinliga också tror jag.
    Åh, kan inte affärerna börja ta fram julsakerna snart.
  • Äldre 5 Aug 16:07
    Mariohn skrev 2010-08-05 15:59:05 följande:
    Haha mm detta med julklappar är lite tramsigt. Förra året hade vi ett helt rum fullt av julklappar. Vi var 12 som firade och 900 klappar delades ut. Jag gillar det inte. 
    Hehe, nä det är lätt att det spårar ur.. Vi brukar inte ha så mycket. Mest för att jag är fattig student iofs, men det är rätt skönt. Till dottern är det kul att köpa julklappar så hon får en del iaf. :)
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!