Inlägg från: ems87 |Visa alla inlägg
  • ems87

    Jag längtar till jul!!!

    Haha, ja, jag kan erkänna att jag är en riktig julidiot! Jag börjar längta tidigt, och jag går all-in när det gäller att fira.

    För några veckor sen fick jag plötsligt jkulkänslor haha. Men som tur är så kunde jag dämpa det genom att ta fram ett ofärdigt julbroderi med en tomte på så jag hade att göra lite.

    Idag var jag på bibblan och lånade "Julen förr i tiden" och "Vår svenska tomte" av Ebbe Schön. Lite kul med sån historia, är intressant. Och mysigt att läsaDrömmer

    Men det här talar jag ju såklart inte om för nån, då skulle de inte bli glada!

  • ems87

    Usch denna värme! Förlåt, men jag är inte så förtjust i sommaren. Jag gillar inte värmen, insekterna, fiskmåsarna, sola, att inte kunna sova, må illa, huvudvärk, segheten.... Jag är ett fan av hösten, älskar hösten :)
    Så, nu har jag gnällt av mig lite :)

    Ville bara säga att det är 174 dagar kvar till jul, och alltså ca 140 dagar kvar till advent. Det är inte så långt :)

  • ems87





    Hehe, sorry!

    Sitter och är snart färdig med mitt julbroderi. Men jag har beställt ett nytt, ett broderi som är en julkalender

    www.margaretha.se/butik/docs/zoom_pic.asp

    (förlåt, jag är bara 24 år men gillar att sy korsstygn...)

    Lite längtan har man. Jag längtar mest just nu på att sommaren ska ta slut (gillar inte sommaren, så skjut mig då :P ). Längtar till hösten... Sen jul :) Nu har höstkatalogerna börjat komma ut, så mysigt.

  • ems87
    Mamma SL skrev 2011-07-17 18:01:57 följande:
    Va? Vilka höstkataloger? Jag har inte fått någon. Vill beställa massa stickat i mysiga höstfärger nu:) Och planera juloutfiten.
    Ellos, Jotex. Ateljé Margareta... Det är förvisso bara de jag får, men det borde ju vara fler kataloger som kommit med sitt höstnummer.
  • ems87

    Jag tycker också det är jättefint. Men dyrt är det, tittar just nu på hemsidan, och ljusstaken kostar nästan 3000! Det är ju tyvärr väldigt dyrt med allt därifrån. Skulle vilja ha nåt porslin. Som tur var så har min mamma en sån julservice ifrån fyrklövern. Jag brukar tjata om att jag ska få det i arv :) men jag ska nog tjata om att få det nu eller köpa det av henne nu, för hon har aldrig använt det, ligger i en låda i förrådet bara. Då tycker jag att jag kan få den eller åtminstone köpa den

  • ems87

    servis menar jag såklart :)


    ems87 skrev 2011-07-29 15:15:27 följande:
    J. Som tur var så har min mamma en sån julservice ifrån fyrklövern.
  • ems87
    Silvera skrev 2011-08-02 22:15:06 följande:
    Jag var på Panduro Hobby i Farsta i dag, och de hade en massa julpyssel som var nersatt med 70%... tex kit för att göra julkort, och att dekorera ljus mm. (samt en massa annat skoj till ett bra pris)
    Oj, tack för tipset! har inte ens tänkt på det. Men ska ner direkt idag efter jag slutat och köpa julkortspyssel!
  • ems87

    Nu ni! Idag hade jag avslutning på min utbildning på en restaurangskola. Jag har sett att de i en av kylarna har julmust. Eftersom det idag var min sista dag så frågade jag lite försiktigt häromdagen om jag kunde få en på min sista dag... det fick jag ;)

    Gud så gott det var, doften, smaken... ujujuj...

    Jag frågade om jag fick ta med en hem, och det fick jag så jag tog med mig två hem Oskyldig
    De står i kylen och ska sparas till hösten när längtan smyger sig på.

  • ems87

    Har ni nåt tips på nån svensk julskiva? Jag letar efter nån julskiva på svenska med de vanliga julsångerna på tex Jul, jul, strålande jul, Betlehems stjärna, nu tändas tusen juleljus, Helga natt... Bland annat.

    MEN det ska inte vara dansband eller Carola. Inte heller nån opera. Inte så många "nya" jullåtar. Jag köpte Peter Jöbacks skiva förra året, men jag klarar inte av hans wailande (hur det nu stavas!), plus att det var för många "nya" låtar som för mig inte ger så mkt känsla.

    Ge mig tips! :) då blir jag glad.

    Nu är det officiellt höst, så härligt, nu är det bara en tidsfråga innan temperaturen går ner. Härligt :D

Svar på tråden Jag längtar till jul!!!