Inlägg från: Misty W |Visa alla inlägg
  • Misty W

    Jag längtar till jul!!!

    Hur länge håller mozert kulor? om man ska ge bort i julklapp, när kan man göra dom då? Och hur är det bäst att förvara dom?

  • Misty W

    Åh.... jag är här på FL runt jul och jag älskar alla jultrådar och liknande... Älskar julen och försöker alltid vara tidig med att köpa julklappar o.s.v men jag håller mig borta från julmusten och pepparkakorna till 1.a advent (vilket just nu känns som ett "mission impossible" när man går in i en affär. 
    Vi är ett gäng som ev. tänkte åka till ullared å köpa lite julklappar och pynt.. är det bra där och tycker ni det är värt att åka från sthlm för julpynt och klappar i ullared?

  • Misty W

    Kan det inte bara bli 26/11 någongång så man kan börja pynta inför 1:a advent och älskade julen.
    Ligger i soffan och kollar på Leilas jul på tv4play... jag har abstinens!
    Nån som har nått förslag på julklappar till våra föräldrar som ALLTID ställer upp.. Har inte aft ekonomin för att ge dom något vettigt tidigare, nått lite extra..

  • Misty W
    bomboo skrev 2011-11-02 12:11:22 följande:
    Jag håller på att städa här hemma just nu, men är inte alls pepp på det, vill ta fram julpyntet xD känns skittråkigt att städa nu när det är så nära till advent när jag ska storstäda och pynta :P
    Jag förstår dig! Jag ska städa snart, men jag har riktigt julpirr i hela magen så har verkligen ingen lust =)
  • Misty W

    Tack snälla ni för alla tips.. Jo jag ska nog fråga min lillebror om vi inte ska ta å göra en bild till mamma och pappa. Kan man passa på att ge till vår farmor och farfar också. Ska gå in å kolla på en såndär bildbok..


    Pigelinen skrev 2011-11-02 13:58:03 följande:
    När jag gick första året på gymnasiet (hade flyttat hemifrån för att plugga) så var jag hemma hos min mamma och vi gjorde julgranspynt i form av kristyrer med bokänglar, och många har hållt ända till nu... i Fjol när vi tog ner granen så slängde vi de som var kvar och nu är jag så sugen att göra med mina barn, hoppas jag kan hitta riktigt fina bokmärken, sprits har jag då jag älskar att baka.
    Sånna brukade jag alltid göra med mina farmor och farfar, men va så liten då och dom är drabbade av varsin demenssjukdom nu så dom kan jag tyvärr inte fråga så vore jätte snällt om jag skulle kunna få kristyrsmets receptet av dig =)
  • Misty W
    EeMe skrev 2011-11-02 18:21:26 följande:
    Vispa ihop

    1 äggvita
    4dl florsocker
    1/2 tsk ättikssprit

    Tadaa!
    tack =)
  • Misty W
    Österbotten skrev 2011-11-04 09:37:03 följande:

    Köpte Amelia jul och tyckte den var superbra. Är det någon som testat pepparkakspajen med choklad? Tänkte göra polka kakorna också + glögg med skumpa, köttbullar med julmust, farfars senap..... etc.... Glad


    Pepparkakspaj och polka kakor, finns dom recepten någon annanstans också? Eller måste jag löpa Amelias jul?
  • Misty W
    Österbotten skrev 2011-11-04 10:59:58 följande:
    www.arbraangbageri.se/recept4.htm (Pepparkakspaj med kanel och chokladfyllning.)

    polka cookies finns i boken Julens godsaker av Mia Öhrn.

    150 gr mörk choklad
    100 g smör
    1,5 dl brun farin
    1 ägg
    2 dl vetemjöl
    1,5 dl havregryn
    1tsk bakpulver
    100g krossade polkagrisar 
    ev pepparmint-arom

    smält choklad och smör, rör i farinsockret. Blanda ägg, vetemjöl, havregryn och bakpulver. Rör ihop till en tjock smet. Rör ner 2/3 av polkagrisarna (ev några droppar pepparmint-arom). Forma till ganska stora bullar, platta ut glest på ett bakplåtspapper. Strö över resten av polka krosset. Grädda i mitten av ugnen 175 grader 10-12 min.         
          

    Polka kakorna skall bakas imorgon så jag får återkomma med resultatet.   Glad   
     Tack snälla du!
    Jag väntar med spänning på betyget, jag ÄLSKAR polkagris!
  • Misty W

    Jag ska nog försöka hitta Astrid lindgrens jul till mina barn, dom  (speciellt sonen) älskar pippi, emil å dom.
    Själv har jag kommit in på "Ernst jul" på tv4play... fast den jag är på nu va från Nynäshamn 2009 och då va det ingen snö, så inte fullt så juligt som jag hoppades..

  • Misty W
    Österbotten skrev 2011-11-04 19:13:53 följande:
    Dom var riktigt goda, jag använde mörkchoklad med mint så det skulle bli lite extra mintigt. Däremot så blir dom sjukt stora, så jag kan rekommendera att göra 20-24 st istället för 10-12 som det stod i receptet. Jag hade alla 12 på samma plåt och de flöt ihop till en jättekaka så jag fick snygga till dom lite efteråt. (Det är som vanligt när jag bakar, resultatet är ofta mindre vackert men gott. Fast hellre det än tvärt om. Skrattande)
    Va bra, då ska jag pröva dom. Mina resultat är aldrig vackra att se på, jag är värdelös när det kommer till bakning. Men gott =)
  • Misty W
    Annika i Gbg skrev 2011-11-05 19:55:40 följande:
    Jag brukar vänta tills någon dag före julafton men i år kanske den kommer in tidigare. Har fått inspiration här i tråden till att njuta av granen innan jul istället för efter. Fast andra advent kanske är väl tidigt? Om den ska vara fin till jul? Det är ju tre veckor innan julafton. Jag kan tänka mig att klä granen till fjärde advent, kanske!? En vecka innan.
    Jag jobbar inom vården och jobbar helgen innan jul så då hinner jag inte riktit + att vi firar inte jul hemma. Så för att barnen ska få suga i sig julen hemma så tänkte jag att man kanske kunde ställa fram den då. Vi har plastgran så den håller sig nog fin =) Vi städar bort granen nån dag efter jul, men iallafall innan nyår.
  • Misty W
    MrsTM skrev 2011-11-07 10:48:42 följande:
    Jag känner att det beror på hur mycket man ska vara hemma. Vi är hos min familj den 23-27 dec och även borta över nyårshelgen, så vår egen gran ska absolut vara på plats tidigt! Funderar på att ställa in den 1 dec, mina föräldrar kommer på besök den 3 dec så det kan vara mysigt att visa dem hur det blev med ny ljusslinga och nytt julgranspynt!
    Ok, jo jag vill ju kunna klä granen med barnen och hinna mysa på morgonen vid granen innan allt stress, jobb & dagis. Julen ger lugn och harmoni. Sen tänkte ju jag göra lite olika julgrans pyssel så vore bra om den stod framme så dom kan hänga upp när vi är klara =)

    Jag har blivit tipsad om att barn som inte kan skriva sin önskelista kan klippa ut det dom önskar sig ur leksakstidningarna och klistra på ett stort papper.. Det tänkte jag pröva med mina barn, men måste jaga runt på kataloger bara =)
  • Misty W
    Koppkaka skrev 2011-11-07 10:58:26 följande:
    Nä nåt pyntande blir det inte innan 1a advent, så nitisk är jag :P
    Inte jag heller.. eller jo, den 26:e =)
  • Misty W

    Äntligen är julen närmre än juni månad ;) jag hoppar alltid in & letar efter jultrådar & juliga människor!

  • Misty W

    Hallå.... Jag köpte Allers julmagasin å jag fick ingen jul känsla. Ni verkar ju läsa alla tidningar så kan inte ni inbitna tidningstjejer göra en "måste" lista på vilka jultidningar man måste läsa ;)

  • Misty W

    Vart har du köpt den?


    fluu skrev 2014-10-30 12:03:03 följande:

    Har förresten köpt en te-julkalender till pappa i fars dags-present.


Svar på tråden Jag längtar till jul!!!