• Äldre 23 Aug 11:12
    1852416 visningar
    18216 svar
    18216
    1852416

    Jag längtar till jul!!!

    Mad as snow skrev 2010-08-23 11:08:56 följande:
    Guu vad härligt! Jag fick en sådan höstkänsla nu, luften utanför är högre än vanligt på något sätt. Det är så jäkla skönt att ha julen att se fram emot, när mörkret närmar sig. 

    *myyyyys* 
    Var i Sverige bor du?  Jag är skauning och det känns faktiskt i luften här nere också att det börjar lida mot höst. Det gör mig överlycklig med tanke på att vi kan ha sommar hela september om vi har otur. Var ute och shoppade igår och myste loss när jag upptäckte att butikerna är fulla av höstkläder, halsdukar och mössor. Köpte varsin stoor  mössa åt mig och V  
  • Äldre 23 Aug 11:31
    Mad as snow skrev 2010-08-23 11:29:08 följande:
    Göteborg (här är det i och för sig november året runt). Jag ska gå och köpa garn och sticka en GIGANTISK halsduk till mig själv, stor som ett hästtäcke (jag är en sådan tant). Nej, jag tror inte att det blir någon septembersommar någonstans i Sverige faktiskt, jag tror att det är över nu. Lång näsa till alla sommarälskare.
    Kära göteborg där bor min bästa kompis Mattias Han gillar också höst
  • Äldre 23 Aug 14:23
    Bonanza skrev 2010-08-23 13:10:35 följande:
    Idag är det sol och rätt varmt, men ändå höstkänsla där jag bor. Helt underbart!

    Varje år brukar jag göra något nytt julgodis, förra året var det Rocky Road choklad-kola. I år får det bli något annat, gärna något friskt och gott. Annars är ju knäck och chokladkola det allra allra godaste!

    Hur firar ni själva julafton? Vi har nog en liten annorlunda tradition i vår familj eftersom vi äter dopp i grytan till lunch, det är det inte många som gör verkar det som?

    Vi vaknar och barnen öppnar varsitt paket som tomten har lagt i en speciell säck under granen.
    Sen äter vi mysfrukost och på förmiddagen går vi långpromenader, tänder en brasa, gör oss fina. Till lunchen brukar resten av familjen och släkten komma.
    Sen till lunch äter vi dopp i grytan, men vi doppar inte bara bröd, utan köttbullar, ost och salami också.

    Efter dopp i grytan går vi någon till promenad om vi hinner, eller åker pulka om det är väder för det. Sen dukar vi upp kakor och godis framför Kalle Anka, så klart!

    Efter Kalle Anka öppnar vi paketen. Alltid ett i taget så att alla ser vad alla får! Först efter det, när klockan börjar närma sig sex, sju - då äter vi julbord!

    Jag älskar vår tradition. Min man gnölade i början lite om att vi inte åt julbordet till lunch, men han har insett hur mysigt det är att ha allt kvar till kvällen så att vi kan sitta i timmar och bara njuta!
    Myysigt  Vi går upp och äter mysig frukost tillsammans med tända ljus,  sedan blir det långpromenad i skogen som vi bor vid. Efter det packar vi ihop alla julklappar och barn och djur och åker hem till mina föräldrar där hela släkten är. Vi ser Kalle Anka tillsammans och efter det blir det julbord! 

    Efter julbordet serveras Kaffe och det är hög tid för min pappa att gå och köpa tidningen. Tyvärr missar han ofta tomten som kommer medan han är ute. Tidningen glömmer han att köpa för det mesta   Vi sitter ner och öppnar klappar i lugn och ro och efter det spelar vi ofta sällskapsspel eller leker någon julklappslek och dricker julmust  
  • Äldre 23 Aug 14:26

    Oh glömde... Mysigaste stunden på hela dagen är när pappa går och köper tidning. Då går jag och alla barnen och sätter oss i vardagsrummet, mamma släcker ner så att det bara är öppna spisen som ger ljus (så att man ska kunna se bra ut genom alla fönster) sedan läser jag en av de klassiska julsagorna för barnen tills vi hör de vuxna flämta till och börja tissla och tassla om att de nog såg någon ute i trädgården och plötsligt kommer tomten pulsandes med sin stora säck där ute

  • Äldre 23 Aug 19:48
    carro 81 skrev 2010-08-23 19:42:10 följande:
    Vilka mysiga jular ni har allihopa! Vi firar hemma hos oss. Kvällen innan ställer äldsta sonen fram lite fika till tomten och på morgonen har de varsin julklapp i julstrumporna som de öppnar. Sedan äter vi mysfrukost och efter det gör vi oss iordning och förbereder lite för dagen. Tar det lugnt och lyssnar på julmusik under tiden. Ett tag innan lunch kommer min mamma och hennes karl och vi fixar iordning julbordet. Min bror kommer också till dess och så äter vi. Det passar oss bättre att ha det till lunch så man slipper vara så mätt på kvällen sedan. Det är man iofs i vilket fall efter allt fika, glögg, julmust och julgodis. Beroende på när tomten har tid att komma kommer han antingen före eller efter Kalle Anka. Innan tomten kommer kommer även min pappa och sambons föräldrar. Likaså sambons syster och hennes barn om det är hennes tur att ha dem under julen. Tomten delar ut julklappar och det är några säckar så det tar sin lilla tid. Under Kalle Anka har vi plockat fram fika och julgodis som står framme resten av eftermiddagen/kvällen. Efter Kalle, tomte och julklappsöppning brukar vi inte göra något speciellt direkt. Umgås, prata, osv. Eventuellt spela något sällskapsspel men ofta är barnen lite för rastlösa för att göra det en längre stund.

    Nu har äldsta sonen fyllt år så nu känns det som jag kan börja planera julen på riktigt. Vi måste ha någon recepttråd sedan också! Både för mat och sötsaker. Vad brukar ni ha på julbordet förresten?
    Skinka, ägg, kötbullar, sill,rom, lax, bröd, ost, sylta, rödkål, grönkål, snaps, öl, julmust, mjölk, vatten...vad har man mer? Hjärnsläpp.  
  • Äldre 25 Aug 09:51

    Så  här kommer det folk ser jag Mysigt! Jag brukar börja köpa julklappar i januari. 

  • Äldre 25 Aug 19:01

    Riktigt kallt i södra skåne nu! Det måste vara någon form av rekord. Senaste åren har det ju varit sommarklädsel som funkat ända in i oktober. Nu var jag tvungen att ha kofta när jag var ute  

  • Äldre 25 Aug 20:38
    Mad as snow skrev 2010-08-25 20:30:52 följande:
    Carolaj83 skrev 2010-08-25 20:24:47 följande:
    Mad as snow-gud vad mysigt det lät
    Ja, det blir nog bra. Bara vi tjejer också för en gångs skull (trött på gubbjävlarna), bara knalla runt och titta på glittret överallt. Iiiip!!
    Stormvarning för glitterattack!  Råkade köpa för mycket saker med glitter ett år och JÄVLAR vad jag fick ångra det. Vi hade glitter på kinderna, i håret, på golvet, i arslet (förmodligen)... Man ska akta sig! (även om jag fattade att det inte var det du menade
  • Äldre 27 Aug 12:09

    Hur firade ni jul när ni var små? Firar ni likadant nu eller ni har skapat ett eget firande? 

  • Äldre 27 Aug 12:22
    Lajsa82 skrev 2010-08-27 12:14:58 följande:
    Mariohnym: Firar som när vi var små, fast jag har lagt till en tradition kvällen innan, det är att sonen får ett paket med en pyjamas och en bok i så att han kan komma i sängs i någorlunda tid...Vilket jag tycker är mysigt, även sonen uppskattar det
    Det var ju faktiskt jättemysigt. Jag kanske lånar den idén av dig
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!