Inlägg från: Mariohn |Visa alla inlägg
  • Mariohn

    Jag längtar till jul!!!

    Gurkan skrev 2010-09-24 13:33:03 följande:

     


    Vår gran förra året!
    Rött och guld var temat.. och pyntet var mycket snyggare fördelat men med en kattunge i huset så flyttades pyntet högre och högre upp ;P
    Hahaha...jag undrar hur tusan vi ska lara oss med granpynt i år... Sonen har precis lärt sig gå och jag tror helt enkelt inte att granen kommer att få vara ifred....hmm 
  • Mariohn
    Gurkan skrev 2010-09-24 13:43:54 följande:
    Min kommer vara åtta månader så risken finns att han kryper och då ligger granen i farozonen... Funderar på att sätta "stängsel" runt den
    Hahaha "här i buren har vi vår gran" :´) haha
  • Mariohn
    Bonanza skrev 2010-09-24 13:48:42 följande:
    Har aldrig haft något egentligt problem med granen oavsett ålder på ungar eller mängd katter. Bara att hålla efter och hålla koll. Lite spring blir det ju, men det blir bra till sist.
    Du har snälla barn V är en liten tornado. 10 månader gammal och far runt överallt och ingenstans. Släpper man honom med blicken för en sekund springer han genast och hittar något att pilla på. Man kanske kan ha honom i en såndär lina som hundar sitter i när de är ute i trädgården på sommaren? Hmm. 
  • Mariohn

    Ok mina söta julisar nu är det höst på riktigt. Höstmörker och illröda löv dansar i trädgården och kylan biter i kinderna. Var precis på långpromenad i skogen här med lillen. Vi mötte en massa dagisbarn med snoriga näsor och mössa och vantar. De samlade hösttecken vid bäcken. övermysigt. 

  • Mariohn
    Candygirl xxx skrev 2010-09-27 13:12:01 följande:
    När min son var liten så var hans favorit Pelle Svanslös samt Julens hjältar. Ååh Trolltider måste du skaffa också
    julens hjältar älskade jag! En hel julkalender som faktiskt handlade om julen!  Sunes jul är en skön klassiker för både vuxna och barn fast kanske för lite äldre barn
  • Mariohn
    lokisse skrev 2010-09-27 13:51:52 följande:
    egen gjord slar allt
    0,75 l  rött vin 2 st  kanelstång/stänger 8 st  kryddnejlika(or) 12 st  kardemummakärnor 5 tsk  strösocker 1,5 dl  vodka sötmandel russin
    Tillagning Lägg några russin och skållade mandlar i muggar eller eldfasta glas och ställ åt sidan.

    Värm vinet och kryddorna försiktigt i en gryta, rör sockret tills det löst sig, tillsätt sedan vodkan.

    Sjud tills glöggen nästan kokar, slå sedan upp i de förberedda muggarna eller glasen..

    jag brukar byta ut sockret mot honung
    *vill hem till knissen*  Jag och Ville har varit och köpt en stor fruktkorg med höstäpplen och clemmisar Skitmysigt höstväder är det ute nu! 
  • Mariohn

    Den 27:e åker vi till Ullared hela familjen och ska köpa julklappspapper, tomtar och julklappar till alla miljoner barn i vänskapskretsen Längtar som tusan!

  • Mariohn

    plööö vad hände med tomtar och troll och julmys??

    " Inspelningsstart för julkalendern Hotell Gyllene Knorren


    Snart är det jul igen och inspelningen av årets julkalender Hotell Gyllene Knorren har startat. Familjen Rantanen har impulsköpt ett hotell som ligger lite bortom allfarvägen. Måns Gahrton och Johan Unenge har skrivit manus utifrån sina populära böcker med samma namn. I huvudrollerna återfinns bland andra välbekanta Maria Sid och Peter Engman. Regisserar gör Mikael Syrén.


    Familjen Rantanen har fått nog av livet i storstan. Mamma Ritva (Maria Sid) och pappa Roger (Peter Engman) gillar inte sina jobb, storasyster Isadora (Linnea Firsching) tycker att allt är tråkigt och lillebror Ingo (Buster Isitt) får inte ha något husdjur i lägenheten. Därför blir alla glada när det visar sig att Roger har köpt ett gammalt charmigt hotell i Östra Glesbygden, Hotell Gyllene Orren. Det blir en chans för hela familjen att börja om och de lämnar staden med drömmar om det idylliska livet på landet.


    Det visar sig snart att säljarna av hotellet, familjen Grossman, inte har sagt hela sanningen. Till exempel att den nya motorvägen inte passerar hotellet, eller att de själva startat ett nytt och lyxigt hotell vid motorvägen. Ett hotell som tar alla potentiella gäster från Hotell Gyllene Orren.


    Familjen Rantanen tänker få sitt hotell att fungera! Men det är inte så lätt att övertyga de få gäster som kommer om hotellets förträfflighet. Särskilt inte om man inte har någon mat, eller om det sover en gris i gästens säng, eller när mystiska gäster smyger omkring med kartor och rykten går om spöken på rum 13. Men tillsammans kämpar de för att få hotell Gyllene Orren (eller Gyllene Knorren, som det kommer att kallas när den övernattande lokaltidningen hittat en gris i sin säng) på fötter. På vägen skaffar sig Ingo ett hemligt husdjur och Isadora finner en vän i konkurrenten Grossmans son Tony (Axel Karlsson).


    Manusförfattarna Måns Gahrton och Johan Unenge har skrivit böckerna som manus bygger på. Liksom deras tidigare bokserier (Eva & Adam, Ronny & Julia, Livet enligt Rosa) så har böckerna om Hotell Gyllene Knorren blivit läsarsuccéer.


    Mamma Ritva spelas av Maria Sid som spelat Annika i populära ?Livet i Fagervik?. Peter Engman har gjort en lång rad dramaroller i SVT, senast i ?Sthlm? där han spelade huvudrollen i ett av de fristående avsnitten. Regissören Mikael Syrén har många strängar på sin lyra och har tidigare bland annat regisserat delar av ?Livet i Fagervik? och ?Kvarteret Skatan?.


    Julkalendern Hotell Gyllene Knorren produceras av SF i samproduktion med SVT, Filmregion Stockholm-Mälardalen, Chimney Pot och Stream & Co.


     
  • Mariohn
    littlemisstrouble skrev 2010-10-06 16:03:35 följande:
    Lät ju inte som någon vidare julig kalender i år
    Nej  Som sagt...Sunes jul, julens hjältar, trolltider...det är grejer det. Julkalendern ska handla om julen och vara mysig för BÅDE barn och vuxna. Det är det jag gillar med de gamla hederliga kalendrarna. De är mysiga och utformade på ett sätt så att barn kan uppskatta dem men det finns ett styng av humor som vuxna kan känna igen sig i och relatera till också...så att HELA familjen kan titta och ha kul. Nu känns det mest skitlöjligt och som om kalendern är utformad för riktigt små små barn och mest går ut på trams och flams som treåringar uppskattar. 
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!