Inlägg från: Nandez |Visa alla inlägg
  • Nandez

    Jag längtar till jul!!!

    fluu skrev 2018-10-15 17:18:42 följande:
    Det är det. Måste köpa mer kanel, jag överdoserar jämt ;)
    Förstår det
  • Nandez
    molly50 skrev 2018-10-15 19:26:45 följande:
    Ja,det är samma här. Men det är bara så gott!  smile1.gif

    I år funderar jag på att göra risgrynsgröt i ugn och göra så det räcker både till frukost på julen och till ris ala malta.  smile1.gif
    Spännande
  • Nandez
    Aniiee skrev 2018-10-16 22:01:32 följande:
    Snabb recension av glassen:

    Glassen i sig hade en lätt kolaton, men det smakade nästan mer "förstärkt" (inte för stark) vaniljglass. Kolan fanns där men var väldigt mild. Och som vanligt med B&Js krämig och fyllig.

    Chokladbitarna (som jag hittat hittills) var samma som i alla andra sorter de har chokladbitar i, liksom "chokladkalenderchoklad" fast mörk. Mer kakao än choklad, liksom.De var också aningens stora, men ok.

    Pepparkaksbitarna var typiska amerikanska gingerbread cookies, som smakar mer ingefära och en hint av muskot (och kanel också så klart) än svenska pepparkakor som smakar mer kanel och nejlika. De första bitarna jag fick var också mer kakdegsbitar som i deras cookie dough-glass, men lite längre ner var de mer krispiga bitar, som jag hade förväntat mig.

    Summa summarum så var glassen god, men varje gång jag äter amerikanska pepparkakor så måste jag omprogrammera hjärnan. 7,5/10.
    Tack för infon
  • Nandez
    matilda maräng skrev 2018-10-19 15:33:41 följande:
    Nu har jag Nygårda lagrade julmust hemma. En lagrad på ekfat, en på romfat och en på calvadosfat. Ska bli spännande att testa.

    Och så köpte jag hem mina favoriter bland pepparkakor, Kung Oscar, men de som är med päronsmak. Helt ärligt, jag känner ingen päronsmak. Ändå goda eftersom de är lika välkryddade som vanliga Kung Oscars.
    Spännande

    Berätta sen hur de smakade.
  • Nandez
    Aniiee skrev 2018-10-19 17:30:23 följande:
    Jag har börjat kolla på de kommersiella adventskalendrarna. Funderar på vad jag ska köpa för några i år. Köper ni några?
    Nej, dottern är vuxen men har beställt en kalender till mig från Glossy box
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!