Inlägg från: Elektra82 |Visa alla inlägg
  • Elektra82

    Jag längtar till jul!!!

    Nu är det nästan som höst här i Berlin ocksa. :) Regnigt och kallt... Nu längtar jag ännu mer till julen! Tomte I vanliga fall är det sommar här till oktober...
    Kul att det är sa manga julgalningar här i traden sa att man inte känner sig sa ensam, haha.

  • Elektra82

    Ah, jag "rakade" köpa ett paket med pepparkakor när jag var pa IKEA senast... Oskyldig Nu längtar jag ännu mer till jul ju. Maste nog se om jag kan hitta nagra gamla jultidningar att bläddra i ikväll. :)

    Gud vilka fina julgranskulor det fanns pa den där sidan som nagon tipsade om... Fick verkligen lust att beställa nagra. Fast egentligen har jag inte rad. Och egentligen har vi nog mer än tillräckligt redan. Hmm...

  • Elektra82
    Mariohn skrev 2010-09-15 20:29:49 följande:
    Jag kan krydda den med lite tårdryp till...För några år sedan dog min farfar 64 år gammal utan förvarning. Han gick och lade sig och hjärtat stannade. Han vaknade aldrig mer. Den 18:e december.  Farmor försökte förtvivlat få igång hjärtat medan ambulansen kom men det gick inte. Den natten ringde farmor klockan 24.00. Då hade pappa ringt henne och berättat att vår son hade kommit. Hon ville bara säga "Nu är jag lycklig igen och kan sova gott". DÅ stortjöt jag som om jag var 2 år och hade tappat godispåsen i brorsans mun!!! 
    Men ah, nu fick jag tarar i ögonen...
  • Elektra82

    Jag behöver ocksa tips pa bra julmusik! Allt jag hade i datorn rakade raderas för ett tag sen, sa jag maste börja om fran början nu... The Rat Pack Christmas är ett maste för mig, men man maste ju ha lite variation.

    Nagon som har nagot bra tips pa en bra cd men svenska julsanger t ex? Jag brukar inte gilla alla dessa samlingsskivor som finns... Alla jag har lyssnat pa har haft max 3 bra latar och resten skit. Jag är rätt traditionell av mig och vill inte ha en massa moderna "jul"-latar och tramsiga versioner... Och inget wailande please. Kräks

    Förresten verkar det som om IKEA här i Tyskland tar fram julsakerna mycket senare än i Sverige. Inte förrän i slutet pa oktober! Orättvist. Fast mataffärerna har redan börjat ta fram julgodiset, sa jag kan tröstäta lite spekulatius och kanelstjärnor sa länge. Tomte

  • Elektra82
    ViTillsammans skrev 2010-09-27 09:48:48 följande:
    Mina jular börjar ALLTID med att jag är i stallet och ger min häst ett stort runt knäckebröd, med sockerglasyr och morötter/äpplen på. Sedan en tur med släden, lycktorna och bjällerkransenHjärta Firar tillsammans med min sambo och mina föräldrar, ibland sambons familj och mina syskons familjer. Ingen jul passerar oss utan Kalle Anka och en knastrande LP skiva med Hasse Andersson. Har cd också, men inget knaster där, och det hör som till Flört

    För min del börjar alltid julen krypa i kroppen när hösten står för dörren!
    Oh, vad mysigt det lät. :)
  • Elektra82
    k girl skrev 2010-11-02 20:31:16 följande:
    Min man blev ytterst generad när jag, på besök på IKEA (det är bra många mil dit, så jag har inte varit där på åtta månader), lyfte armarna i luften i ett lyckligt "JAAAA, de har börjat julskylta, PRECIS SOM JAG VILLE!".

    De hade jättefint pynt i år tyckte jag, bland annat stjärnor i halm som jag köpte till våra små hallfönster.
    Haha, aaah! Jag ska ocksa aka till IKEA snart för nu har de äntligen plockat fram julsakerna här i Tyskland. :) Maste köpa pepparkaksdeg och glögg ocksa!

    Förresten kollade jag efter saffran i affären här idag... 3 € för 0,1 g!!! :O Det blir 60 € (alltsa nästan 600 kr) om man gör en stor deg, hahahaha. Maste nog be min pappa att skicka lite.
  • Elektra82

    Jag använder alltid 4 paket (2g) saffran till en normal bulldeg. Annars smakar det ju inget! Förvånad

    Ibland brukar jag göra sockerkaka med saffran, det blir jättegott. Bara att ha i ett paket saffran i den vanliga sockerkakssmeten. Bra om man blir paniksugen pa lussebullar men inte orkar baka riktiga.

  • Elektra82
    Camilla R skrev 2010-11-24 11:31:19 följande:
    Första advent på söndag
    Vill köpa nya ljusstake, vad tycks om denna?

     


    Jättefin! Jag vill ocksa köpa nya ljusstakar, men vi ska flytta nästa ar sa det far bli till nästa jul istället.

    Igar kom det lite snö här i Berlin, men det blev tyvärr inget kvar pa marken.... Men lite julstämning var det ända! I helgen ska vi pa svenska kyrkans julmarknad, hoppas att de har julmust! Tomte
  • Elektra82

    Kul att det är lite aktivitet i tråden redan. ^^ Jag fick lite jullängtan idag när jag gick igenom en låda med julgrejer för att kolla vad jag ska ta med till Sverige från min gamla lägenhet i Berlin. :) Fast än så länge så njuter jag av sommaren och tänker inte speciellt mycket på julen faktiskt (lite tänker man väl på den jämt?). Vad tråkigt med huset Mariohnym... :( Grattis till er som har bullar i ugnen! :) Mium: 1/8 är ett bra datum, min dotter föddes då. Jag hade inte pallat att vara gravid en dag till den svettiga sommaren alltså, hehehe.

  • Elektra82
    Mariohn skrev 2011-09-06 22:42:11 följande:
    HEJ. Jag vet inte om ni ens minns mig men det är jag som är TS En del av er har säkert läst om översvämningen vi hade i vårt nya hus och katastrofen vi genomled. Ni har också läst om min svåra sjukdom som verkade omöjlig att besegra. Men jag gav mig fan på allt- Det är nu över. Jag passade på att ta körkort under tiden som vi bodde runt överallt och idag fick jag det äntligen!!! Samtidigt kom jag in på drömutbildningen och har nu pluggat i två veckor. Mina prover visar bara positivt och jag går framåt hela tiden. Läkarna talar inte längre om kritiskt tillstånd (efter 4 år) och denna julen ska bli den bästa någonsin!!

    (Jag vet att alla inte har följt mig men för de som gjort det på FL gjorde jag en uppdatering)  
    Härligt Mariohnym!

    Jag börjar längta mer och mer efter julen nu när det nästan är höst ute. Mysigt! Tog hem lite julsaker från min gamla lägenhet, skulle helst vilja pynta och fixa nu men de får väl vänta ett tag till i skåpet... Lät mysigt med höstpynt som någon skrev om, lite ljus och sånt kan man ju smygstarta med nu.
  • Elektra82

    Mina amaryllisar har börjat komma upp lite. Jag brukar annars köpa färdigplanterade från mataffären, men jag tyckte att det skulle va kul med lite annorlunda sorter i år så jag beställde lökar från odla.nu. Den ena har mörkröda och den andra typ limegröna blommor. Ska bli kul och se hur de blir sen.



     


    På söndag ska jag "smygjula" lite med en kompis. Kanske handla nåt julpynt på stan och fika med något juligt. Tomte Jag funderar på att baka en saffranssockerkaka med cream cheese-frosting snart... Är så sugen på nåt med saffran! Rikitga lussebullar väntar jag nog med till första advent.

  • Elektra82
    Pigelinen skrev 2011-11-12 17:47:41 följande:
    aaaaaaaaaaaa blir så irriterad... bakade saffransbullar med apelsin och mandelmassa idag och sista plåten glömde jag i ugnen... de blev kolsvarta... suck!!!! Men några plåtar blev ok..
    bild o recept kommer i bloggen.
    Synd att några blev brända, lätt hänt. Men det lät iaf väldigt gott med apelsin och mandelmassa. Jag brukar ha mandelmassa och kardemumma i mina.

    Jag gjorde en sockerkaka med saffran i och cream cheese-frosting på idag, supersmarrigt!
  • Elektra82
    VildVittra skrev 2011-11-12 13:56:16 följande:

     


    Ålrajt..klara då.

    Så blir de...första gångnen någonsin vi gjort foto-julkort.
    Jag tycker de blev rätt ok.

    Vad tycker ni?
    Det blev ju jättefint. Gulliga tomtar!
  • Elektra82


    Nu har de satt upp julgranen i den lilla parken utanför huset där vi bor. Min treåriga dotter blev förtjust när hon såg den och hojtade "titta mamma, JULGRAN!" Fast de har inte börjat tända lamporna på kvällarna än... Aaah, snart kan jag inte hålla mig från att ta fram julpyntet längre. Tomte
  • Elektra82

    Vilka fina inspirationsbilder som dyker upp här nu. Mysigt!

    Nu har jag slagit in den första julklappen för i år... Tomte


  • Elektra82

    Hehe, skönt att det är fler som börjar få svårt att hålla sig från att börja pynta nu. Tycker väl att det kan vara ok nu när vi snaaart är inne på första advents-veckan. Obestämd

    Smygjulat lite:


Svar på tråden Jag längtar till jul!!!