• Anonyhm

    Jag längtar till jul!!!

    Min kompis skickade följande länk till mig igårkväll och nu är det kört-

     
    ">



    Jag ÄLSKAR julen. På ett nästan lite sjukt vis. Jag älskar att pynta, jag älskar att spela julmusik, jag älskar att ha tomtar överallt, jag älskar hela julmystiken och december är en saga för mig. Förra julen var vår son 7 veckor gammal och allt var nytt och han bara sov. Denna julen kommer att vara den första julen med honom där han är uppe och glad och medveten. Och jaaa jag ska ljuga honom full av tomte. Jag är 26 år och tror fortfarande att världen är full av tomtenissar hela december. Det är mysigt

    Varje år den första advent gör vi samma sak. Går på julskyltning. Tre olika. I mannens hemstad, i min hemstad och i grannkommunen Efter det bär det av hemåt för att det ska städas ordentligt till julmusik på hög volym. Vi julpyntar tillsammans. Vi bråkar om ljus som inte fungerar, ljusstakar som inte passar julstjärnor, tomtar som inte kan sitta där fattar man väl osv. När kvällen kommer  kurar vi traditionsenligt upp oss i soffan med mängder av juleljus tända i hela huset och tittar på home alone, the santa claus, grinchen eller så kör vi sunes jul - maraton.   Allt med en mugg glögg eller ett glas iskall JULMUST i näven och pepparkakor på bordet. 

    Hemmet doftar apesin med kryddnejlika, pepparkakor och glögg. Vi känner oss som nyförälskade tonåringar och världen är underbar.

    Den andra advent bjuder vi hem alla våra närmsta vänner. Det är julgodisdax!  Vi dricker glögg och har julölsprovning medan vi kokar knäck, gör ischoklad och rischoklad i stora lass och sist men inte minst har vi pepparkakshusbyggningstävling parvis. Det är alltid en succé. Julmusiken dånar och gapflabben avlöser varandra medan pepparkakskåkarna klistras ihop och dekoreras. Som avslutning myser vi alla upp oss i vardagsrummet, tänder levande ljus överallt och garvar läppen av oss till tomten är far till alla barnen. En film jag stolt kan säga att jag sett 64 ggr.

    Jag längtar så fruktansvärt mycket till jul nu. Hur firar du din jul?  Vad har ni för traditioner och vanor kring denna magiska högtid?  

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 10:47
    jag är gift med tomten. Förra året började min man spara ut sitt skägg i slutet av maj månad. Enbart för att han skulle vara tomte till jul. Skägget skulle sedan blonderas vitt. Han hade i blonderingsmedel i både skägg och mustasch och satt och andades genom en lång papperstratt ut på balkongen.

    SÅ mycket går vi in för det!

  • Svar på tråden Jag längtar till jul!!!
  • Chokladälskaren

    Det var just denna tråden jag letade efter. Så bra!Glad Då kanske ni kan hjälpa mig att försöka hitta en adventsstjärna som jag är ute efter?
    Nu är det snart advent och då är det dags att adventspynta. Så varenda år när jag går förbi folks fönster så ser jag att många har som en liten julstjärna som är gjort i plexiglas som man kan hänga i fönstret. Vart hittar man dessa?
    Jag hittade en bild på nätet på en sådan men jag har ingen aning om vart man kan köpa dessa eller om det egentligen är sån jag är ute efter?!



    Väldigt tacksam för eran hjälp.
  • Österbotten

    Köpte Amelia jul och tyckte den var superbra. Är det någon som testat pepparkakspajen med choklad? Tänkte göra polka kakorna också + glögg med skumpa, köttbullar med julmust, farfars senap..... etc.... Glad

  • Misty W
    Österbotten skrev 2011-11-04 09:37:03 följande:

    Köpte Amelia jul och tyckte den var superbra. Är det någon som testat pepparkakspajen med choklad? Tänkte göra polka kakorna också + glögg med skumpa, köttbullar med julmust, farfars senap..... etc.... Glad


    Pepparkakspaj och polka kakor, finns dom recepten någon annanstans också? Eller måste jag löpa Amelias jul?
  • lollsanT
    bustösen skrev 2011-11-04 06:46:45 följande:
    igår fick jag saffransug, som tur var hade ica köpt hem lussekatter med saffran, de var okej, lite för lite saffran för min smak, men med lite julmust så var det ändå gott =) 

    Tycker tyvärr att det nästan alltid är för lite saffran i köpta lussebullar.
  • Neelah

    Jag har brutit mot min egen regel och ätit årets första julskinksmacka. Okej, den hette "helgskinka" i affären, men den smakar precis likadant! :-P Min man hade kokat risgrynsgröt och tog en skinkmacka till och utropade glatt: "Det känns precis som jul!" Tomte

    Nästa vecka ska jag till Ullared och risken är att jag kommer hem med julsaker istället för kläder. Jag har ingen erfarenhet av Ullared, så kom gärna med tips om vad jag ska tänka på. Fynd är ju alltid trevligt. Skrattande


    Följ dina drömmar var de än leder
  • MrsTM

    Tycker IKEA hade ovanligt mycket fint i år! En sån där ljusslinga med snöstjärnor och en massa julgranspynt får det absolut bli! Julblommorna var prisvärda också.

  • Österbotten
    Misty W skrev 2011-11-04 09:40:39 följande:
    Pepparkakspaj och polka kakor, finns dom recepten någon annanstans också? Eller måste jag löpa Amelias jul?

    http://www.arbraangbageri.se/recept4.htm (Pepparkakspaj med kanel och chokladfyllning.)

    polka cookies finns i boken Julens godsaker av Mia Öhrn.

    150 gr mörk choklad
    100 g smör
    1,5 dl brun farin
    1 ägg
    2 dl vetemjöl
    1,5 dl havregryn
    1tsk bakpulver
    100g krossade polkagrisar 
    ev pepparmint-arom

    smält choklad och smör, rör i farinsockret. Blanda ägg, vetemjöl, havregryn och bakpulver. Rör ihop till en tjock smet. Rör ner 2/3 av polkagrisarna (ev några droppar pepparmint-arom). Forma till ganska stora bullar, platta ut glest på ett bakplåtspapper. Strö över resten av polka krosset. Grädda i mitten av ugnen 175 grader 10-12 min.         
          

    Polka kakorna skall bakas imorgon så jag får återkomma med resultatet.   Glad   
  • Elektra82

    Mina amaryllisar har börjat komma upp lite. Jag brukar annars köpa färdigplanterade från mataffären, men jag tyckte att det skulle va kul med lite annorlunda sorter i år så jag beställde lökar från odla.nu. Den ena har mörkröda och den andra typ limegröna blommor. Ska bli kul och se hur de blir sen.



     


    På söndag ska jag "smygjula" lite med en kompis. Kanske handla nåt julpynt på stan och fika med något juligt. Tomte Jag funderar på att baka en saffranssockerkaka med cream cheese-frosting snart... Är så sugen på nåt med saffran! Rikitga lussebullar väntar jag nog med till första advent.

  • Österbotten
    Elektra82 skrev 2011-11-04 11:12:02 följande:
    Mmm, måste nog baka den där pajen sen!

    Visst låter den sjukt god... (Och jag som ska gå ner 5 kg innan jul... hur ska det gå när det finns så mycket som måste provbakas... Tungan ute)

    Nu har jag beställt en luciakron och ett tärnljus i tyg till lilla damen.... Så nu blir det lussetåg för pappa på luciamorgonen... Glad  
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!