• Anonyhm

    Jag längtar till jul!!!

    Min kompis skickade följande länk till mig igårkväll och nu är det kört-

     
    ">



    Jag ÄLSKAR julen. På ett nästan lite sjukt vis. Jag älskar att pynta, jag älskar att spela julmusik, jag älskar att ha tomtar överallt, jag älskar hela julmystiken och december är en saga för mig. Förra julen var vår son 7 veckor gammal och allt var nytt och han bara sov. Denna julen kommer att vara den första julen med honom där han är uppe och glad och medveten. Och jaaa jag ska ljuga honom full av tomte. Jag är 26 år och tror fortfarande att världen är full av tomtenissar hela december. Det är mysigt

    Varje år den första advent gör vi samma sak. Går på julskyltning. Tre olika. I mannens hemstad, i min hemstad och i grannkommunen Efter det bär det av hemåt för att det ska städas ordentligt till julmusik på hög volym. Vi julpyntar tillsammans. Vi bråkar om ljus som inte fungerar, ljusstakar som inte passar julstjärnor, tomtar som inte kan sitta där fattar man väl osv. När kvällen kommer  kurar vi traditionsenligt upp oss i soffan med mängder av juleljus tända i hela huset och tittar på home alone, the santa claus, grinchen eller så kör vi sunes jul - maraton.   Allt med en mugg glögg eller ett glas iskall JULMUST i näven och pepparkakor på bordet. 

    Hemmet doftar apesin med kryddnejlika, pepparkakor och glögg. Vi känner oss som nyförälskade tonåringar och världen är underbar.

    Den andra advent bjuder vi hem alla våra närmsta vänner. Det är julgodisdax!  Vi dricker glögg och har julölsprovning medan vi kokar knäck, gör ischoklad och rischoklad i stora lass och sist men inte minst har vi pepparkakshusbyggningstävling parvis. Det är alltid en succé. Julmusiken dånar och gapflabben avlöser varandra medan pepparkakskåkarna klistras ihop och dekoreras. Som avslutning myser vi alla upp oss i vardagsrummet, tänder levande ljus överallt och garvar läppen av oss till tomten är far till alla barnen. En film jag stolt kan säga att jag sett 64 ggr.

    Jag längtar så fruktansvärt mycket till jul nu. Hur firar du din jul?  Vad har ni för traditioner och vanor kring denna magiska högtid?  

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 10:47
    jag är gift med tomten. Förra året började min man spara ut sitt skägg i slutet av maj månad. Enbart för att han skulle vara tomte till jul. Skägget skulle sedan blonderas vitt. Han hade i blonderingsmedel i både skägg och mustasch och satt och andades genom en lång papperstratt ut på balkongen.

    SÅ mycket går vi in för det!

  • Svar på tråden Jag längtar till jul!!!
  • Pigelinen

    har äntligen hittat vit adventstake till vårt tv rum. Bild finns i min blogg.


    Igår var min man i skogen o hämtade granris, skulle fixat lite idag men lillan är hängig o vill bara bli buren så det får vänta till imorgon.


  • Candygirl xxx

    Ni som inte har beställt foto julkort, passa på och gör det nu! Halva priset på alla hälsningskort hos smartphoto.se. Gäller t o m 28/11

  • Squirrel Nutkin
    Annika i Gbg skrev 2011-11-16 07:18:34 följande:
    EmilyTheStrange... det låter tufft men samtidigt som om du kommit en lång bit i tankearbetet redan. Det låter som en bra idé att fira jul med din egen familj. Om du och sambon inte har så mycket gemenskap annars så finns ju ingen anledning att fira jul med honom och hans barn. Åk hem! Njut av långledigheten, prata med föräldrar och syskon om din framtid, få stöd och tankehjälp. Hoppas det inte förstör din jul-känsla... Drömmer
    Jo det blir en jul hos familjen hemma. Jag längtar verkligen efter julen och långlerdigheten. Har haft två samtal med sambon om detta och han har gått med på att gå till en psykolog för att prata om hur han mår, han har erkänt att han börjat må dåligt efter det att han blev av med jobbet i sommras och nu oroar sig mycket för ekonomin eftersom han bara fick en 20%-tjänst. Det var liknande grej som hände för två år sen, men då tog han inte tag i det. Ja, ja, vi får se hur det blir med oss, vi är goda vänner iaf. Skönt att det inte är nåt bråk.
    Life's a journey, not a destination!
  • fluu


    Den här fick följa med mig hem idag! Nu är allt utom pepparkakorna och lussebullarna klara till första advent:)
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir
  • Carolaj83
    fluu-vilken fin

    jag och mina barn(kille 5 år, tjej 3år) rekomenderar barbie-en perfekt jul på dvd, såg den ikväll  
    Rasmus 061219*Nora 081209* Trean januari 2012
  • passau

    Barbies jul är favoritfilmen här! Att det är en klassisk saga i grunden gör inte saken sämre

  • molly50
    Sofiasims skrev 2011-11-22 13:16:18 följande:
    Första julmusten och vörtbrödet inhandlat!!

    Jag skulle vilja ha tips på bra småplock till glöggkväll. Jag har redan baconlindade dadlar, pepparkakor, lussebullar och friterad mjukost, men vill ha något mer, gärna vegetariskt.

    Åh,längtar också efter vörtbröd! Har letat men det verkar inte finnas här än.
    Funderar på att prova att baka eget i år. :) 
    Mattias 2007-05-23 Hannah 2011-09-07
  • molly50

    Favoritfilm till jul...tja,Grinchen ska ju visas på TV i helgen så den tänkte jag titta på. Men Tomten är far till alla barnen slår nog de flesta julfilmer. Jag skrattar lika mycket varje gång jag ser den. :)


    Mattias 2007-05-23 Hannah 2011-09-07
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!