Inlägg från: Bjornis |Visa alla inlägg
  • Bjornis

    Jag längtar till jul!!!

    TheLove skrev 2010-10-27 06:53:18 följande:
    Vi har nog 26-28 grader här hemma och jag fryser som en tok. (om någon undrar så är jag ganska frusen av mig...) Men snart ska jag köpa ny pyamas (eller kanske inte, kom på att jag är gravid så lär växa ur den snart) Men nya tofflor ska inhandlas och finns det nått mysigare än att tända upp ljus framför tvn? Okej jag skulle nog föredra en brasa då det blir varmare då men nu har jag inte det... Åh vad jag längtar till jul

    (jag kunde få in temperaturen i ett sammanhang som passade tråden lite i alla fall :):) )
    Vänta du bara några veckor till in i graviditeten. Jag är så varm numera. Var en sån "kylig" person jag med. Kall om fötterna och kall och händerna och om näsan och med filt i soffan varje dag. Numera går jag runt barfota och klagar på hur varmt det är. Haha.
  • Bjornis
    Zorba1980 skrev 2010-11-01 12:04:08 följande:
    Här hemma bakar vi lussebullar med vit choklad i. Hur goooda som helst.
    Vågar inte börja baka än för jag vet att så fort jag börjar smaka kommer jag inte kunna sluta....
    Å va gott det lät. Vill som ronnbat veta mera!!!

    Här hemma brukar jag göra "vanlijbullar" av saffransdegen och sen ställa dem i en rund springform och låte dem jäsa ihoå till en saffranskaka. Mycket gott och fint att sätta rött band runt och ta med till nån. Men här kan man nog ha i riven choklad eller mandelmassa eller nåt också. Jag röstar för chokladen. Mmmm...
  • Bjornis
    Carolaj83 skrev 2010-11-06 10:59:34 följande:

    vad köper man till pappan som har allt?


    Ett tips: delicard.se, köpte sånt till mamma på hennes 65-årsdag. Mkt trevligt.
  • Bjornis
    Kinya skrev 2010-11-06 16:15:24 följande:
    Det beror på hur man bor. Bor man i ett hus en bit från närmast granne är det säkert jättebra för då kan Delicard lämna paketet utanför om man inte är hemma. Bor man som vi i ett flerfamiljshus med porttelefon så blir det lite värre och då tvingas man antingen vara hemma hela dagen, dvs inte ens gå till affären för då missar man kanske dom och då tar de med sig paketet till affären. Och eftersom man måste beställa några dagar i förväg så måste man då också bestämma att dendagen kan man inte ens gå ut och gå en promenad.

    Det blir lite bökigt om man inte bor på rätt sätt eftersom inte kan säga någon närmre tid då de kommer, de kommer någon gång mellan 8-16.

    Men helt klart har de goda saker.

    Jag tycker dock att det är lite roligare att själv sätta iho en korg med godsaker som man ger till personen så slipper h*n besväret med att beställa och vara hemma för leveransen.
    Fast min mamma bor så och det har gått bra MEN man kan beställa det till sin jobbadress till exempel. Men håller med om att det är trevligt att ge bort en korg med gosaker! Det är roligt att göra också! 
  • Bjornis
    Drömmaren3 skrev 2010-11-07 07:51:26 följande:
    Tack för alla bra svar =)
    Har bestämt mig för att börja samma vecka som advent är i med gardiner och annat, men jag är noga med att inte ljusstakarna och stjärnorna förräns första advent =)
    Men gissa om det kliar i fingrarna.
    Köpte Amelia Jul igår, det är mys att få slå sig ner med den tidningen.....
    Å, har amelia jul kommit nu. Fasen att jag missat det!! Det är den tidningen jag alltid väntar på!

    När det gäller själva pyntet så har jag nu bestämt att helgen innan advent (20-21 nov) så kommer adventsstjärnor och adventsstakar åka upp i förnstret för mysets skull. Mamma är på besök då också och vi ska på Liseberg och vi ska äta julbord den helgen så vill fortsätta på temat hemma!

    Köpte en rosa julstjärna (blomman) i förrgår. Höststjärna eller nåt kallades de visst. Har inte sett dem förut. Det var fin. Så nåt juligt har jag nu iaf. Bakat massor redan men från och med imorn går jag hemma med havandeskapspenning så nu är jag ledig och har inhandlat massa smör, mjöl, kokos osv. för här ska det banne mig bakas! Hehe.
  • Bjornis
    lugnåsbo skrev 2010-11-11 08:26:01 följande:
    Läste lite bakåt och såg att nån fråga efter knäcktratt, minns dock inte vem??
    Jag beställde en häromdagen på kakburken.se men det heter chokladtratt =)
    Ska bli så kul att prova den i jul har velat ha en i flera år =)
    Vilken grej. Aldrig sett förut. Fy fasen va najs. Måste beställas!
  • Bjornis

    Jag har hängt upp julgardinerna (tunna vita med ett par trckta röda ränder så inte föööör juligt) i köket idag och kunde inte låte bli att ställa dit ljusstakarna. Hehe. Övriga stjärnor och stakar ska iofs ska va framme på torsdag har jag bestämt då mammsen kommer. Så mysigt i köket nu!! Ska fota när jag städat runt om.

    Grymt sa grisen: Å va gott det såg ut. Äter dock inte mandelmassa. Fast iofs så "behöver" ju inte jag äta lussebullar egentligen. Jag kan leva på de jag ätit alla tidigare år. Hehe. Så jag kan ju göra och bjuda! Maken är bland annat rejält förtjust i hembakt!

  • Bjornis
    Pigelinen skrev 2010-11-15 14:54:18 följande:
    är så sjukt sugen på att ställa fram alla julgrejor men vågar inte riktigt än Vill ju inte bli idiotförklarad nu när man precis flyttat till nytt område mohaha
    Hehe. Vi firar också jul i nytt område i år och jag hoppas mest att ingen vet att vi bor just i "det fönstret" Hehe. Eller så får de va avis på hur mysigt det ser ut hos oss! MEN har sett att ett par börjat smyga upp lite stjärnor nu jag mer. De var visserligen släckta häromkvällen men mmm... Det finns fler än jag här!
  • Bjornis

    Jag är så lycklig i mitt juliga kök. Idag blev det bakdag! Bakat kolakakor, chokladkolasnitt, lussebullar och lussbeullar med vit choklad i. Hmmm... Ikväll blir det nog premiärsmak på den vita IKEA-glöggen.

    Sen ska jag fokusera på lite mera piff.

Svar på tråden Jag längtar till jul!!!