Inlägg från: Frökenolson |Visa alla inlägg
  • Frökenolson

    Jag längtar till jul!!!

    GossipGirl skrev 2011-08-07 14:37:55 följande:
    Jag har några stycken framplockade men resten ska jag försöka sukta efter ett tag till :) Idag är det dock rätt lockande att ta fram dom då det är en otrolig höstkänsla här hemma. Jag vill bara hoppa i raggsockorna, tända några ljus och gotta mig i alla jultidningar. Vi får väl se hur det blir...
    du beskrev just min morgon =)
  • Frökenolson
    Candygirl xxx skrev 2011-08-08 11:59:41 följande:

    Åh, är så sugen på iskall julmust  Glad


    ja, det hade varit gott, har själv funderat på glögg hela formiddagen..
  • Frökenolson
    Koppkaka skrev 2011-08-10 14:00:44 följande:
    Appropå glögg, såg jag att det nu finns "sommarglögg" att köpa... Tyckte det kändes lite fel.
    Aldrig hört talas om, vem gör den?
    Det finns även MUST att köpa, jag är från bästkusten och tycket mycket om grebbestads must, den brukar finnas året om, fall man är svag (som jag) och lusten faller på kan man ju få lite jukänsla.

    En kompis kommer och sover över ikväll, jag har lyssnat på julmusik större delen av dagen när jag har pysslat,(julkort, födelsdagskort m.m.) och funderar på glögg...
    Hon vet att jag är knäpp så jag kanske borde bjuda på en kopp glögg den lite höstiga dag?

    Imorse när jag gick ut fick jag en sån otrolig höstkänsla, luften var så kall och frisk, kändes helt underbart.
    Kändes precis som kroppen äntligen kunde andas igen!
    Grejade lite i trädgåden, börjat göra lite höstfint.. Längtar tills pumpor, kålväxter och liknande finns i trädgårdsbutikerna.. Som vanligt har sniglarna ätit upp mina plantor...

    Nä, nu ska jag pyssla lite till,
    Ha det gott tjejer!
    kram
  • Frökenolson
    Koppkaka skrev 2011-08-10 14:59:29 följande:
    Jag har ingen aning om vilka som gör den, jag fnös och gick därifrån. Glögg ska drickas till jul, inte sommaren!
    Tungan ute
  • Frökenolson
    GossipGirl skrev 2011-08-11 10:24:14 följande:

    Åh, det ska jag också se till att göra snart. Fixa i trädgården alltså. Finns ju en del att göra. Speciellt nu när det ligger löv över hela gräsmattorna. Höstigt värre :) Längtar också efter trädgårdspyntet - typ pumpor, ljung och så.

    Apropå pumpor (och glögg). Här hemma "firar" vi Thanksgiving. Vi har bara gjort det sen något år tillbaka men det ska bli en tradition för det var så mysigt.
    Det blir som ett litet "delmål" fram till jul ;) Vi bjuder hit min familj och käkar kalkon, pyntar med höstgrejer på borden, gör pumpkin pie, sötpotatismos och sådär. Jag som är en sucker för (i princip) alla högtider tycker det är jättefestligt. Förra året så var det Thanksgiving samma vecka som första advent (om jag inte missminner mig helt, vi kanske bara fuskade lite med glöggen) så då passade vi på att dricka lite glögg och fika jul-fika efter maten. Supermysigt! Ett tips för er som inte kan hålla er ifrån festligheterna ända fram till jul :)


    Mysigt med en ny egen tradition, en högtid där man uppmärksammar vad man har och vad man är glad för!
    Det borde nog egentligen fler tänka på, att uppskatta vad man har, inte bara längta efter en massa annat..(kan man ifs göra utan högtid, men det är ju mysigt!)

    Idag är det regn och rusk där jag bor, MYS! Jag är en av de där få konstiga människorna som tycker det är mysigt med dåligt väder, känns lite kravlöst, man kan var inne och mysa, pyssla m.m. när man är ledig...
  • Frökenolson
    Carolaj83 skrev 2011-08-11 21:11:45 följande:

    idag har jag suttit och planerat in datum för barnens kalas som fyller år 9.e o 19.e december....längtar redan


    Jag längtar så tills liten kommer och vi kan ha kalas för (honom?) Baka tårtor, planering, lekar och allt sådant..
    Mysigt i december också!
  • Frökenolson
    Gurkan skrev 2011-08-15 08:39:12 följande:
    Oh!
    Det är inte bara jag som har börjat öängta redan efter julen!
    Har redan börjat pilla lite på listan med mat till julbordet och kollat lite på julgodiset som ska bakas.

    Gossip Girl, såg att ni firar halloween. Skulle precis som någon annan i tråden vilja veta ditt recept på pumpkin pie och sötpotatismos! 

    Har klart listor för pyssel, godis, julkortslistor,(även korten är scrappede och klara)


    vi är ett gäng tokiga här inne =) välkommen

  • Frökenolson
    skyrocket skrev 2011-08-15 08:46:24 följande:
    Jag har alltid haft svårt för julen, tyckt att det varit överdrivet och bara massa måsten.. Aldrig riktigt längtat efter julen utan snarare längtat efter att den ska vara över.. Tills förra året.

    Helt plötsligt började jag längta efter att julpynta, baka pepparkakor och lussekatter. Till min stora förvåning gjorde jag en julskinka...jag! Som inte ens ägde en termometer. (julskinkan vart dessutom utsökt. Naturbegåvning? ;)

    I år började jag längta redan för några veckor sedan. Har aldrig tidigare hänt. Vill köpa julpynt, skaffa julgran och baka lussekatter..nu! Och den här tråden fick mig inte att längta mindre direkt. ;)

    Är det gravidhormonerna som gör mig bananas eller vad händer? Är jag fast som julälskare nu? ;)
    Jag har alltid varit jultokig, men det känns ännu mer i år, lite är beräknad till 8/1 så längtan till vinter överlag är större i år =)
    Sen att införa egna traditioner m.m. med sin egen familj, MYS!!
  • Frökenolson
    Gurkan skrev 2011-08-15 09:10:10 följande:
    Fick barn i april -10 och förra året var första julen med liten. Då försökte jag nog för mycket. I år ska jag försöka lägga det på en rimligare nivå oc försöka satsa på att skapa traditioner till vår lilla familj.

    julen har blivit än mer viktig för mig sen jag fick barn. Hatade julen till för en fem år sedan. Har skilda föräldrar och varje år var det att bestämma vem man skulle fira jul hos, vem man skulle göra besviken fast de aldrig sa något så kände man det osv.  När jag träffade min sambo och jag insåg att det är han jag vill bli gammal med så började julen bli viktig för mig. Skriva rim på paketen, vilket min familj aldrig gjort. Klä sig fint på julafton, ta en promenad på förmiddagen, äta gott och bara mysa. 

    Det enda jag inte riktigt vet hur vi ska göra är med tomten. Ska vi införa eller låtsas att tomten kommer på natten och lämnar paket... Annars får sambon vandra iväg och det känns lite trist :)
    Man kan ju kanske klämma lite tomteskägg i dörren och lägga en vante på trappan eller liknande och följa spåren till en säck med klappar. ett tag kvar att tänka på! 
    För mej kommer det vara viktigt med tomte tror jag när barnen blir runt 1-3 år och uppåt.. Jag önskar verkligen att de kan få tro på tomten och att vi kan hitta någon utifrån som kommer och är tomte. Självklart en fantastisk tomte =)

    Skönt att du hittat din sambo, och att livet fallit på plats. Att flänga och stressa på jul är inget kul. De som vill komma hem till oss på jul får det. Från och med i år vill jag alltid vara hemma i vårt hus och fira, nu börjar vi forma vår egen familj. Vi har firat vartannat år hos mina päron och svärföräldrarna. Det har fungerat bra, men man är så olika, jag firar mycket med samma traditioner som jag är uppvuxen med, massa mys, mat, godis, lekar. Alla öppnar en julklapp i taget så man hinner se vad alla får och från vem!!

    Förra året var första året vi delade på oss, sambon till sina päron och jag till mina för att min familj för första gången på massa år skulle samlas alla.. Det lät bra till en början men blev mest en massa stress! Sen hem och firade med sambon och en kompis med dotter.  Aldrig mer, nu ska vi vara hemma, och fortsätta med lilla julafton med min familj, det är så vi alltid har haft det och det har funderat utmärkt!

    I år kommer mor och far hit till oss, och jag hoppas svärföräldrarna kommer också!
  • Frökenolson
    Carolaj83 skrev 2011-08-15 09:43:38 följande:

    Låter mysigt att fira julen hemma.

    vi firar varanat år hos föräldrar/svärföräldrar....iår ska vi vara hos svärföräldrarna tycker det känns bra julklapps hysterin är inte lika stor där o mina barn brukar vara mättade på julafton efter deras födelsedagar+kalas

    funderar på att åka med på en buss resa till ullared i okt, men har inte bestämt mig än*beslutsångest*   


    jag med, eller så kör jag..  har inte bestämt, sept eller okober än, tror det bli bilen dock,, fall jag skulle hitta mycket..
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!