Att dekorera tårtor!
Jag kan svara efter min erfarenhet:
1. Jag spacklar nästan alltid tårtor med grädde, tycker det blir godare än smörkräm men det är ju en smaksak. Jag använder en sk "lilleman" som jag stryker ett tunt lager på hela tårtan, sedan har jag den på en rullbricka (eller vad det heter), en sådan som man kan snurra runt. Jag håller lillemannen mot kanten och snurrar så blir det slätt och fint. Rullbrickor finns billigt på IKEA bl.a.
2. Jag skulle inte rekommender sp till blommor om det inte är platta små blommor som läggs direkt på tårtan. Sp torkar inte och det gör att de inte går att forma som man vill (de sjunker ihop) samt att de blir jättesvåra att flytta på. Jag använder alltid mp eller fp, beroende på blommodell, eller marsipan, ska man göra tunna, större blommor krävs fp. Det går att lägga på gräddtårtor men i så fall precis innan de serveras, annars smälter de och blir mjuka, på cupcakes går det bra om det är smörkräm som frosting, annars är det samma där, om det är grädde får det läggas på strax innan.
3. Ingen aning

Dom får låta bli att äta mina sockerblommor då. Lägga på dom precis innan
