• Älskadefamilj

    Så ledsen...

    Fick nyss ett samtal om att vår lille William är i så "väldigt dåligt skick" att vi inte kommer kunna titta på honom före begravningen. Begravningsentrepenören avrådde starkt... Williams kläder som storasyster har köpt till honom kommer dessutom vara tvunget att kastas då dom är i så förskräckligt skick att dom har fått linda in dom i flera sopsäckar eftersom de luktar så illa Dom kunde tydligen ha en massa farliga bakterier på sig. Mössan och strumporna hade de kastat redan hos patologen.

    Blev så himla ledsen... Klart att det finns en naturlig nedbrytningsprocess men att det skulle vara så här illa? Jag har glatts åt att få hem hans kläder och få sätta upp dom i en fin tavla att ha på väggen... Blir så ledsen när jag tänker på min lilla bebis. Någon här inne som varit med om det här? Jag tycker de flesta verkar få tillbaka kläderna?


    **Mamma till min underbara dotter född -04 och min älskade änglason född -10**
  • Svar på tråden Så ledsen...
  • Margit

    Nej va hemskt! Inte nog med att du inte fick behålla ditt barn, du fick inte de minnena du önskade efter honom heller. Det är så tråkigt när det inte blir som man tänkt sig. Hoppas att ni ändå får en fin begravning. Kram


  • Lev idag

    Har läst på din sida och jag är så ledsen för vad som hänt dig. Jag har också förlorat en son och det är helt fruktansvärt, jag vet! Förstår att det är otroligt ledsamt att inte få säga hej då en sista gång och att gå miste om de kläder du tänkt spara! Du för försöka se det så att begravningsentreprenören ville bara ert bästa och att ni nu får minnas er son när han var som finast! Medan kläderna finns kvar i affären kanske ni kan köpa likadana igen och spara dom, jag vet att det inte är samma sak men då behöver du inte vara utan..! Stor kram!

  • Viljabebis

    Fy vad jobbigt! 
    Jag hade hemma och tvättade min dotters kläder innan begravningen för att de var blöta och smutsiga efter obduktionen,  (passade även på att sy om dressen som var i stl 56 så den passade hennes 44cm) så när hon begravdes var hon torr ren och fin. Tycker de borde frågat om du ville ha kläderna och inte bara kastat dom. Vill du ändå se honom trots allt så säg det. så du inte ångrar dig efteråt.
    Stor Kram!

  • snorppan

    Åh vad ont det gör i mig att läsa detta. Vet själv hur jag mått så dåligt och varit så ledsen då det inte gick att göra det man tänkt och velat. Vi klädde själva vår lilla tjej, vi köpte sedan lite finare kläder inför begravningen som vi ville byta till, vi fick då också rådet att inte genomföra det då hon förändrats väsentligt. Vi tänkte då att patologen fick göra det om de tyckte att det gick. I efterhand kan jag känna att hon skulle haft kvar de kläder vi klätt på henne och känt mig så ledsen för att hon begravts med att ngn annan klätt på henne, hennes sista kläder. Men sen har jag tänkt att vi har gjort allt vi kunnat och orkat med, jag måste tänka så och känna det. Hon var och är så älskad i all evighet och jag hoppas hon kände och känner det.
    Jag ville också så gärna få se henne innan begavningen men eftersom att de avrådde så valde jag/vi att inte göra det. Hur mkt vi än hade sett henne så var det ju aldrig nog, vi skulle ju fått ett helt liv.
    Vi får vårda de minnen vi har, de är aldrig nog, men det är de vi har och är högt värdesatta. Jag är glad att vår älskade dotter fick med sig så mkt i sin kista, de kläder vi klätt henne (delade den hos henne i kistan) och de som hon sedan begravdes i) hon fick speldosan och skallran vi köpte åt henne. Ior som hennes mormor köpt m.m. Vi har i efterhand köpt en exakt likadan speldosa som hon fick med sig och så spelar vi den ibland och tänker att vi kan lyssna på samma melodi fast vi är på olika platser.

    Det är så olika hur fort nedbrytningsprocessen går, det beror på så mkt, Om barnet dog i magen och hur länge den då varit död i magen och även i vilken vecka bebisen då var i. Obduktion och sånt påverkar ju också. Ja gär jätteledsen för att kläderna var i för dåligt skick och att du inte kunde få hem dem igen.

    Nu kommer jag säga ngt som jag vet är jättesvårt att ta till sig, jag hade också svårt för det...du/ni gör allt ni kan/kunde för erat barn. Försök att se vad ni gjort och inte det ni inte gjort. Försök att se och glädjas åt de minnen ni har och inte fokusera på det ni inte har. Det gör bara mer ont att att gräma sig för det man inte gjorde och som sagt vi kan inte ändra det.

    Varmaste kramarna till dig/er, jag gråter med er.


    Älskar dig för evigt min dotter, du är så saknad.
  • Misery

    Jag var med om nästan samma sak när min mamma dog. Jag ville se henne i kistan men blev bestämt avrådd att inte göra det. När det är sommar och varmt så går processen mkt fortare trots att dem ligger i kyla.
    Jag tycker att ni ska lyssna på honom och inte se honom försök att minnas det fina och hur han såg ut så att det inte blir ytterligare en chock för er.
    Stor kram till er och beklagar sorgen...

  • Erikanerikan

    Å... En stor styrkekram till er! Har också en änglapojke sen tre veckor tillbaka.

  • mamsett

    Beklagar er förlust :(


    Jag har inte varit med om att förlora ett barn, men har varit med om att se min pappa i ett dåligt skick. Jag ångrar den synen o kan bli arg över att ingen sa något till mig innan. Bilden av min pappa sista gången kommer upp ibland o jag får så ont i kroppen o blir så ledsen. Vi hade tagit ett jätte fint avsked under en en hel dag på sjukhuset, men jag har sett mina mor- o farföräldrar i kistan o sett det som något väldigt fint o ville det så även m min pappa. Men det var inte han som låg i kistan :(  kändes det som. han var så otroligt förändrad till det negativa :(
    Jag ångra så djupt att jag gick dit o titta, att ingen varna mig som jobba där!

    Lev på de blider o det avskedet ni har gjort, det e de vakrast minnen ni kan ha.

Svar på tråden Så ledsen...