• kalla

    Syltsocker=äckligt?

    Jag gjorde lingonsylt häromdagen (som jag till råga på allt ska skänka till ett läger) som fick jättebesk eftersmak av syltsockret. Vad beror det på? Måste syltsockret koka med bären som det står på påsen? Jag rörde i allt strösocker och syltsocker efter att bären hade kokat klart, som det står i receptet. Kan det vara felet? Eller blir det alltid den där eftersmaken när man använder syltsocker?  Jag gissar att det är kaliumsorbat i sockret som är "boven".

    Jag har för mig att jag har använt syltsocker till något 1 gång förut och att det blev lite konstig smak då med, men inte så här illa. Tråkigt att bjuda på besk sylt. Som tur är, är vi 3 st som ska göra sylt, så hoppas att det inte känns så väl när de blandas ihop.

  • Svar på tråden Syltsocker=äckligt?
  • kalla

    Tack! Jag ska testa att koka om sylten. Egentligen hade jag klarat mej med att hälla i lite pektin istället för syltsocker, för det övriga innehållet klarar jag mej utan. Att jag inte tänkte på det....

    Jag använde mej av upptinade lingon och tillsatte INGET vatten. Ändå blev det för löst, så jag var tvungen att "tjockna på" bären med nåt.

    Modgun: Menar du inte att citron ersätter citronsyran i syltsockret? Annars, ska man droppa i, typ, pressad citron bara och det ger samma effekt som pektin?

Svar på tråden Syltsocker=äckligt?