Inlägg från: Modgun |Visa alla inlägg
  • Modgun

    Syltsocker=äckligt?

    Måste man ha syltsocker när man gör lingonsylt? Är väl naturligt pektin i det?

  • Modgun

    Annras kan man använda sig av citron istället för pektinet i syltsockret.

  • Modgun
    kalla skrev 2010-08-11 17:09:29 följande:
    Tack! Jag ska testa att koka om sylten. Egentligen hade jag klarat mej med att hälla i lite pektin istället för syltsocker, för det övriga innehållet klarar jag mej utan. Att jag inte tänkte på det....

    Jag använde mej av upptinade lingon och tillsatte INGET vatten. Ändå blev det för löst, så jag var tvungen att "tjockna på" bären med nåt.

    Modgun: Menar du inte att citron ersätter citronsyran i syltsockret? Annars, ska man droppa i, typ, pressad citron bara och det ger samma effekt som pektin?
    Ja det ger samma effekt som pektin, upplever dock att det tjocknar till mer med pektin. Men jag gilal rinte en massa tillsatta ämnen när jag gör sylt. Gör alltid ekologisk.
  • Modgun
    Lena skrev 2010-08-11 20:14:12 följande:
    Fast pektin är ju naturligt framställt, har för mig det är från citrusfrukter.
    Mycket möjligt, men det finns inte (iaf inte vad jag har sett) ett ekologiskt alternativ, och då går det lika bra med citron.
Svar på tråden Syltsocker=äckligt?