Inlägg från: Lilja07 |Visa alla inlägg
  • Lilja07

    Sås utan lök, tips?

    SKulle behöva recept på såser utan lök, vitlök, tomatpuré, så buljong går bort... fonder....

    Någon som har?


    **Mamma till Sanna & Felicia **
  • Svar på tråden Sås utan lök, tips?
  • Lilja07

    ja men hur blir dom goda utan buljong eller fond?


    **Mamma till Sanna & Felicia **
  • Lilja07

    nä men i vissa buljongtärningar  & vissa fonder så finns det lök, eller vitlök i. Tyvärr.

    Tack för tipsen! Som i morgon när jag ska göra köttfärslimpa så vill man ju ha en god sås till =)


    **Mamma till Sanna & Felicia **
  • Lilja07
    slemtorsk i din bralla skrev 2010-08-11 23:24:38 följande:
    Men hollandaise och bearnaise har du för guds skull ingen buljong i.. huvva......

    Det gör man ju på äggulor och olja och kryddor...eller om man är lat och vill ha i sig massa glutamater på pulver.

    En brunsås utan buljong gör du som jag beskrev ovan.
    nähä trodde man hade lök i dom. Men så bra =)  ska leta recept på dom!
    Skogsflikkan skrev 2010-08-11 23:26:18 följande:
    Du behöver inte ha i buljong eller fond, soya sätter bra sälta... Krydda med vin? Har gjort sås flera gånger utan buljong eller fond, oftast behöver man bara salta lite extra. I alla fall tycker jag så... att använda riktigt smör och grädde är ju också att föredra, även om det kanske inte är det nyttigaste. 
    soya kan vi bara använda som färgsättning, eller muschroom soy, min man är gluten intolerant, men den kanske funkar, men den vanliga vore bättre.  Tack!!!
    Frontline skrev 2010-08-11 23:27:20 följande:
    Vanlig vit sås så har du inget alls av det heller...
    sant =) det är gott.  Man blir lite blind....
    **Mamma till Sanna & Felicia **
  • Lilja07
    slemtorsk i din bralla skrev 2010-08-11 23:29:45 följande:
    då gör du så att du stänker på ett par extra klickar smör på köttfärslimpan... när den är klar så har du massor av spad i formen...du kan gärna (om du orkar med mäcket) lyfta ur köttfärslimpan ur formen och så häller du vatten i den och ställer formen på en platta så det får koka ur lite...sen häver du över det i en gryta...så har du en mycket god grund.
    kanon bra!!! Tack! =)
    **Mamma till Sanna & Felicia **
  • Lilja07
    Kinya skrev 2010-08-13 13:57:13 följande:
    Får man fråga varför det inte får vara minsta lilla spår av lök/vitlök? Är det någon som är så väldigt allerigsk eller? Måste vara jobbigt! 
    ja jag är allergisk. Tyvärr.

    ska prova alla tips =) tack alla!
    **Mamma till Sanna & Felicia **
Svar på tråden Sås utan lök, tips?