slemtorsk i din bralla skrev 2010-08-11 23:24:38 följande:
Men hollandaise och bearnaise har du för guds skull ingen buljong i.. huvva......
Det gör man ju på äggulor och olja och kryddor...eller om man är lat och vill ha i sig massa glutamater på pulver.
En brunsås utan buljong gör du som jag beskrev ovan.
nähä trodde man hade lök i dom. Men så bra =) ska leta recept på dom!
Skogsflikkan skrev 2010-08-11 23:26:18 följande:
Du behöver inte ha i buljong eller fond, soya sätter bra sälta... Krydda med vin? Har gjort sås flera gånger utan buljong eller fond, oftast behöver man bara salta lite extra. I alla fall tycker jag så... att använda riktigt smör och grädde är ju också att föredra, även om det kanske inte är det nyttigaste.
soya kan vi bara använda som färgsättning, eller muschroom soy, min man är gluten intolerant, men den kanske funkar, men den vanliga vore bättre. Tack!!!
Frontline skrev 2010-08-11 23:27:20 följande:
Vanlig vit sås så har du inget alls av det heller...
sant =) det är gott. Man blir lite blind....