Inlägg från: Dorian Ertymexx |Visa alla inlägg
  • Dorian Ertymexx

    HEJA SD!

    Maggis skrev 2010-08-30 13:46:37 följande:
    Kyrkan och skolan har inget med varandra att skaffa. Vill du gå till kyrkan på jul så gör det, för all del. Men det finns ingenting som säger att varende svensk unge eller deras föräldrar tycker det är en tradition de vill anamma eller behålla. Skolan är konfessionsfri. Punkt.

    För övrigt så sjung det nog sånger lite beroende på var man bor. Jag har oerhört svårt att för det första tro att det är lika över hela Sverige och för det andra få för mig att det är något som JÅ ska detaljstyra över. 

    Jag tycker mest det hela andas rädsla. För vad då, undrar jag då?
    För att tiden går. För att barndomen tagit slut och världen inte var som i Saltkråkan eller andra mysiga barnprogram. För att världsfreden och lyckan som vi lovades som barn inte infann sig. För att världen visade sig vara större och rikare än man trott, och att rädslan för det främmande blev större än fasciniationen för all den variation som finns i världen.

    Men det är bara vad jag tror. Jag kan ha fel.
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
  • Dorian Ertymexx
    SuzR skrev 2010-08-30 13:53:40 följande:
    jag tror att vissa av de som propsar på att man SKA sjunga de där sångerna på skolavslutningar, är inte särkilt religiösa eller troende för fem öre. De bryr sig egentligen inte så mycket. Förrän det kommer till invandrare. DÅ pratas det om traditioner och 'så brukade vi göra' osv osv och att 'de minsann inte ska ta över', DÅ blir det väldigt noga helt plötsligt.
    Eller hur? För det är märkligt hur man vill att ANDRA ska göra allt det där åt dem. Vill man sjunga Idas sommarvisa, så sjung den hemma då! Vill man att barnen ska vara i kyrkan på avslutningen, ta dem dit själv efter sista lektionen!

    Det jag roas mest av är att man kallar nymodigheter för "traditioner". Man värnar om kultuyttringar som inte är mycket äldre än vi själva är (eh, ja, i mitt fall ca 35-40 år då). Många av de sånger vi sjöng var inte skrivna på 1800-talet, utan på 70- och 80-talet, en del rentav av invandrade musiker. De måste alltså ha ersatt musik som föräldragenerationen sjöng på sin tid, och som de måste saknat. För de sjöng nog inte Vreejswik-sånger när de (och Cornelis själv) var barn va...

    Historielösheten är så slående - om någon idag skulle vilja byta ut jultomten mot något nytt skulle det bli ett ramaskri om "svenska traditioner", fastän jultomten vare sig är svensk eller särskilt gammal i Sverige. Det var inte ens hundra år sedan som tomten ersatte julbocken.
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
  • Dorian Ertymexx
    Bejje skrev 2010-08-30 13:56:15 följande:
    Man måste inte vara kristen för att gå till kyrkan. Tycker man har en väldigt instängd syn på religion om man inte kan gå in i en kyrka. Skulle själv inte ha några problem med att gå in i en moské t.ex. Jag kanske inte håller med deras religion, men det betyder inte att jag inte kan gå in i en moské eller höra andra tala om deras religion. Snarare tycker jag att det är intressant att höra vad andra tycker.
    Absolut. Och då går man till en kyrka, moské, synagoga eller ett tempel på studiebesök. Men att dra barnen till ett och samma religiöst samfund i tid och otid skulle kanske inte roa dig lika mycket? Om barnen drogs till en moské vid ramadan och alla andra muslimska högtider? Så varför är det bättre att de dras till kyrkor vid varje kristen högtid? Det är inte skolans, och lärarnas, jobb att tuta i barnen någon religion. Studiebesök är en sak, att ränna till kyrkan i tid och otid en helt annan.
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
  • Dorian Ertymexx
    Madylin skrev 2010-08-30 14:02:36 följande:
    Jag tänker faktiskt också rösta på SD. Dock röstar jag inte så mycket PÅ dom som jag röstar EMOT andra partiers invandringspolitik. Hade inget emot invandrare innan och tyckte precis som många av er om SD-väljare men efter jag började jobba natt på en restaurang nere i Malmö centrum så fick jag se ganska mycket. Som tjej i Malmö är det invandrarkillarna man oftast blir trackasserad av och inte de svenska killarna, sorgligt men sant.

    Jag tycker vi ska utvisa de invandrare som begår grova brott i Sverige och halta invandringen ganska omgående. Svenska ska vara ett krav att man lär sej, inte bara för vår skull utan för deras egen skull också. Malmö är redan förstört som det är med skottlossningar, rån, misshandel osv (och det är bara dumt att förneka att invandrare står för den högre procenten) så det är faktiskt dags att agera.

    Brott och kriminalitet är inget man har i DNA:t men om man funderar på de flesta invandrare kommer ifrån (krig och oroligheter) så är det inte så konstigt att de tar med sej det hemifrån i ren frustration över att behöva lämna sitt hemland. Tyvärr är det ju en grupp som gör att alla invandrare får dåligt rykte men det är väl ändå tillräckligt för att vi ska säga stop och tänka på svenskarnas bästa?
    Gud vad trött jag blir... OK, då tar vi det igen:

    Invandrare som begår brott i Sverige BLIR utvisade, om inte särskilda skäl föreligger till motsatsen.

    Vågar jag hoppas att du inte drar upp den floskeln igen framöver?
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
  • Dorian Ertymexx
    Madylin skrev 2010-08-30 14:08:23 följande:
    Nja, alla blir ju faktiskt inte det. Menade mest att det skulle vara nolltolerans.
    Nej, folk som snattar eller begår andra mindre förseelser, folk som är svenska medborgare och folk som riskerar död och tortyr brukar få uppskov, liksom minderåriga. Men alla andra riskerar, och blir ofta, utvisade.
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
  • Dorian Ertymexx
    Madylin skrev 2010-08-30 14:15:15 följande:
    Notera ordet "oftast". Menade inte att svenska killar inte gör samma saker, utan att invandrare är överrepresenterade när det kommer till sådant. Och det är löjligt att förneka att invandrare har en annan kvinnosyn än vad svenska män har.

    Nej, jag tycker det inte för att jag ska "slippa se det" som du uttrycker det. Men jag tycker inte att att dom ska fly från krig på bekostnad av det svenska folkets välmående. Jag menar heller inte att vi ska sluta ta in invandrare helt och hållet, utan att vi måste begränsa det och ta in dom som VERKLIGEN behöver komma in. Att vi tar in så många som vi gör nu går dessutom ut över alla de invandrare vi tar in genom att vi inte klarar att ta hand om alla på det sätt dom förtjänar vilket leder till hela den här kalabaliken. Det är konstigt att vi svenskar känner att vi måste hjälpa till mycket mer än vad alla danskar och finnar gör.
    Det är för att svenskar har samvete. Något som SD tydligen tycker är en dålig sak.
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
  • Dorian Ertymexx
    livet leker skrev 2010-08-30 14:16:36 följande:
    Nej, invandrare som är svenska medborgare blir INTE utvisade, det är därför det sitter ca 80-85% invandrare på svenska fängelser.
    Eh, menar du 80-generationens invandrare då? De som invandrade med de andra germanerna till Sverige för ca 2000 år sedan?
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
  • Dorian Ertymexx
    Madylin skrev 2010-08-30 14:19:02 följande:
    Nej, jag röstar på SD för jag tycker vi ska ta tag i invandringspolitiken och inte låta den vara nu, för den funkar uppenbarligen inte. SD löser inte mitt problem men som jag tidigare sa så röstar jag snarare emot alla andra partiers invandringspolitik än på deras. De är de enda som vågar föra upp invandringen som ett problem.

    Trist att du kände att du behövde ta upp min utbildning, men det säger ju snarare mer om dej än om mej. För jag kan ju verkligen inte tycka som jag gör och faktiskt vara utbildad?
    Vad exakt är problemet med invandringen?
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
  • Dorian Ertymexx
    SuzR skrev 2010-08-30 14:22:28 följande:
    det kan absolut vara så att invandrare har en annan kvinnosyn än vad svenska killar har  - men det har svenska killar också. Vi  svenskar styrs inte av kultur lika mycket som 'de andra' gör...svenskar är ju alltid så himla moderna och rationella och tex våldtäkter begås av sjuka  individer.

    Det är precis som om män och kvinnor från till exempel Mellanöstern sååå olika från "oss" och är inte kapabla att ta ett moraliskt och personligt ansvar. Det är det som gör kulturförklaringarna så kusligt lika de rasistiska.
    Precis. Varje svensk är en individ, men alla miljarden muslimer är preciiis likadana.

    Det är också roligt hur "invandrare" ofta verkar betyda "muslim". Jag är invandrare, och jag är inte muslim. Jag tror mig ha bättre kvinnosyn än många svenska gossar, rentav. Fast jag är halvt utomeuropé. Konstigt va? ;)
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
  • Dorian Ertymexx
    jådåsåatt skrev 2010-08-30 14:23:22 följande:
    Fast jag har ju varit med om samma sak, bara att det inte varit från enbart invandrare. Fast det kanske inte räknas lika mycket om det är svenska killar som trakasserar en?
    Har jag lärt mig något på alla dessa SD/"nationalist"/islamofobtrådar så är det att det alltid är bättre att bli sprängd av en vit, arisk bomb än en smutsig muslimsk bomb, att det är bättre att bli våldtagen av en skär snopp än av en färgad en, och att det alltid är värre när en invandrare tafsar än om en svensk man gör det.
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
Svar på tråden HEJA SD!