• Veeroo

    Del 6 Göteborgsbebisar Jan-Feb-Mars 2010

    Ja, det var rätt Mrs White.

  • Veeroo

    Borde också sova snart... sitter och budar på Tradera haha.. ska vänta 15 min iaf och se om jag vinner nåt..

  • Veeroo

    Hoppas Ingrid kryar på sig snart Mrs White!

    Apropå sjukor så blev vi förkylda för typ 2 veckor sen här, men sen har vi haft lite hosta kvar men jag har tänkt att det är väl inte smittsamt längre och inte farligt eller så heller... men MÄN alltså nu tror maken att han måste gå till nån jourcentral imorgon för att han fortfarande hostar och blev såå trööött nu på kvällen (men han har ju två småbarn och har druckit ett glas vin osv också men iaf)... alltså om man inte har feber kan det väl knappast vara nåt mer än just hosta? eller är jag helt fel ute?

    Ja, hur gick det med klippningen Picabo? Är också nyfiken... Kunde hon sitta stilla?

  • Veeroo
    polly P skrev 2010-09-12 17:32:47 följande:
    nej. han har inga barn heller. har inte varit o hälsat på linnéa spontant heller även fast han åså bor i götet vilket jag tycker är jävligt kasst. bara träffat när mina föräldrar varit här. eller annat släktaktigt =(
    Mina syskon bor också i göteborg och hälsar inte på särskilt ofta heller, vi träffas oftast hos mina föräldrar eller så. Men innan jag själv skaffade barn tyckte jag nog inte eller insåg inte heller att det var något stort att få barn och dom är yngre än mig och deras fokus i livet ligger ju mer på festa och resa o dyl. Tänker att det kanske blir annorlunda när dom är i en annan fas av livet och tycker att kontakten är bra när vi väl träffas så det räcker så.
  • Veeroo
    MrsCD skrev 2010-09-12 09:26:25 följande:
    Picabo: Är det så hemligt? Jag och Chris saknar verkligen vårt kodspråk (svenska) från England. Nu får man liksom prata i metaforer om man vill säga nåt hemligt. Vero och Picabo, har era stora barn fått vattkoppor än? Jag antar att Ärtas har haft det. När är det bra att få det? Min systerdotter fick det när hon var runt halvåret, hon verkade relativt opåverkad och kunde inte klia sig så fokuserat heller.



    Nej, Judith har inte fått vattkoppor... skulle väl vara lite jobbigt om hon fick det nu för jag tror inte hon kan låta bli att klia sgi och så, en dagiskompis till henne som hade fått det hade kliat stora ärr på halsen.. 
  • Veeroo
    Ärta skrev 2010-09-12 21:00:07 följande:
    Ja Emma och Theo har haft vattkoppor. Det var när de gick på dagis och E har några snygga ärr i ansiktet. ;)
    Någonstans i bakhuvudet hör jag en röst som säger att om spädbarn får vattkoppor kan de ändå få det igen. Men hur sant det är vet jag inte för jag minns inte alls var jag hört det.

    Är det någon som vill komma ut hit på Torsdag? Vi är hemma från klockan nio. :)
    Vi är "tyvärr" superupptagna denna veckan.. ska träffa en annan föräldraledig poolare imorgon, tvätta på tisdag (ont om tvättider och ingen egen tvättmaskin så ingen återvändo när man har satt upp sig på en tid ), Ullared på onsdag och BVC på torsdag... dessutom föräldramöte imorgon och stormöte (föräldrakooperativ förskola) på tisdag.. 

    Jag har aldrig hört nåt om att man kan få vattkoppor igen om man fick det som spädbarn?

    Jo, jag hoppas ju också att barnen får vattkoppor innan dom blir vuxna och jag och T har ju haft det, men dom flesta brukar väl "lyckas" få det under uppväxten. Jag vet flera som har försökt smitta sina barn med vattkoppor när någon bekant har haft barn med vattkoppor, vet inte om det ska behövas, men jag känner inte ens nån som har haft vattkoppor de senaste 3 åren.
  • Veeroo
    Picabo skrev 2010-09-13 22:48:11 följande:
    PUH! Helt slut efter en dag på Ullis med två barn och en mor som även skulle ha lite saker till sig själv och då inte på barnavdelningen. Fick ihop typ hälften av det som stod på listan plus en MASSA annat såklart. Fick dock hjärnsläpp vid våtsevetterna och underdimensionerade det inköpet fett. Hade lovat ett par packen till Whitingen, men får tyvärr ta tillbaka det löftet, kanske nån av er andra får med några packen. Jag gillar de gula paketen, billigast och bra. 
    Var det mycket folk där då?? Jag ska ju dit imorgon och hoppas på inga köer och gott om plats.  Jag tänkte helt hoppa över förbrukningsvaror och sånt för det är såå mycket jag ska kolla efter.. men jag har i och för sig bara ett barn med mig och en mormor och morfar som kan passa så det ska väl förhoppningsvis gå...
  • Veeroo
    Picabo skrev 2010-09-15 21:47:56 följande:
    Dodå soskoka KoK hoha lolärortot sosigog atottot sositottota noneror ocochoh kokisossosa.
    Haha! T har pratat om att han kanske ska föregå med gott exempel för Viktor sen, får väl se hur det blir med det...

    Nu är jag heeelt dööööd, efter en heldag på Ullared... men jag har iaf shoppat massor och inte så mycket onödigt.. och det var inga köer men rätt mycket folk..
    Barboter skrev 2010-09-15 22:11:41 följande:
    HAHA!! Skrattande Det krävs nog förlamade ben och rullstol för att det ska hända här så min förhoppning är att han tills dess ska ha lärt sig att träffa hålet =)

    Fasen här hade vi en bra kväll! Jag hade gått ner 1.8 kg till.. så fortsätter det i denna takt är det nog bäst att jag slutar amma. Eller ja Isabelle fick sin sista framtand igår så nu gör det ont av bara H när hon biter till så får nog sluta hur som om jag vill behålla mina bröst intakta. Och så vann jag en kartong med 14 proteinbars!

    När jag kom hem från "tjockismötet" så möttes jag av tystnad. B hade lagt Isabelle och sjungit lite för henne och hon hade somnat. Så jäkla gött!! Det är första gången sen hon bara var nån vecka gammal som jag kommit hem och inte mötts av gallskrik =) Hon vaknade efter ungefär en timme för hon hade inte ätit något. Så gav henne ersättning som  hon glatt klunkade i sig tills hon somnade om i samma sekund som hon släppte flaskan. Suveränt! =)
    Härligt Jonnast! Både med vikten och sovande och ätande barn!

    Viktor har alldeles snart 8 tänder men han bits inte alls som tur är...
     
  • Veeroo

    Så himla fina bilder Jonnast!!!


    polly P skrev 2010-09-18 09:32:47 följande:
    vet inte hur linnéa sov inatt för sambon fick sova i mitt rum med henne. hehe. har inte hänt på 3940384 månader typ. tyckte att jag skulle få sova gott en hel natt. fniss.

    vet inte när hon ska börja på dagis. jag vill ju helst till nästa höst. men tror inte att sambon vill vara pappaledig o jag måste börja jobba typ i mars annars får jag inget jobb på hela nästa år. o sen så bygger de nya lokaler i 2 av förskolorna så det kan vara lite lättare o få plats i början av nästa år åså. så vi får väl se hur det blir.
     Ursäkta men.. vill han inte vara pappaledig?? Det får du ju övertala honom till att vara annars... Det är ju jättebra om båda är hemma med barnet lite tror jag, så att båda föräldrarna får chansen att bygga en relation med barnet och att han dessutom får prova på att vara hemma och se hur mycket tid ett barn och resten av hemmasysslorna tar, lättare att få det jämställdt då tror jag men ja.. det är ju min åsikt alla gör ju som dom vill!!

    När, var, hur var det träff nästa vecka? Jag kanske kan komma!

    Apropå dagis måste jag sätta Viktor i dagiskö till kommunalt dagis nu ju, kan man ju göra från 6 månader och köerna är ju skitlånga! Iaf i Härlanda.. så gör det direkt du med Mrs White! Man kan ändra ordningen på alternativen om man vill sen (men bara innan man fått en plats). Men det är ju mest för säkerhets skull Viktor för annars får han ju syskonförtur där Judith går, är ju kooperativ så.
  • Veeroo

    Det är som du har uppfattat det ja Mrs White! MEN det är lite olika på olika dagis, men som det som ligger närmast dig/oss ner mot Härlanda Tjärn där. Där stod Judith i kö i 1,5 år innan vi fick en plats, som vi i och för sig då tackade nej till men vi hade stått kvar ifall att vi skulle villja ha en plats när vi väl fick en.

Svar på tråden Del 6 Göteborgsbebisar Jan-Feb-Mars 2010