• Thalis
    Äldre 19 Sep 17:11
    394382 visningar
    1375 svar
    1375
    394382

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    Jag kan känna att ts sörjer lika mycket som jag sörjer min son som jag förlorade ofrivilligt!
    Vilka är vi för att avgöra vilka som får skriva här eller inte?
    Det finns många som anser att jag inte förlorade ett barn för att vi gjorde det i v.18+, men för oss var det ett barn- vårt barn!!

    Ts jag beklagar verkligen!


    Snart mamma- igen!!
  • Thalis
    Äldre 20 Sep 08:22
    #23
    Victoria70 skrev 2010-09-20 08:14:40 följande:
    Jag måste vara väldigt dålig på det här, men hur kommer jag i kontakt med en moderator som kan flytta tråden. Jag tycker ändå att den skall vara under den här rubriken, avruten graviditet, för det är det det är och det är det de kallar det på sjukhus - ett avbrytande.
    Men jag flyttar den om det är det ni vill som verkar bestämma här. 

    Tycker dessutom att det är tråkigt att det mest tjafsas om var man lägger inlägget än att istället få respons på sitt inlägg och svar och stöd på sina funderingar.
    Tråkigt om man inte ska våga skriva vad man känner med rädsla att det hamnar fel, trodde att det var till för det, man verkar inte så.  Tycker det vore enklare att att bara ignorera inlägget och läsa något man söker istället.
    En moderator har varit i tråden och tydligen så är det ok att ha den här!
    JAG tycker att den ska stanna kvar du har lika mycket rätt som vi andra att skriva i änglarummet!
    Vill du få den flytta så ok, men jag tycker inte att du ska behöva göra det!
    Snart mamma- igen!!
  • Thalis
    Äldre 20 Sep 08:53
    #25
    Victoria70 skrev 2010-09-20 08:37:39 följande:
    Hur ser man det?
    Ett inlägg har tagits bort vilket borde innebära att en moderator granskat tråden.
    Snart mamma- igen!!
  • Thalis
    Äldre 20 Sep 19:12
    #33
    RebeccaR skrev 2010-09-20 18:49:14 följande:
    Jag blir uppriktigt förbannad när jag läser att TS blir "anklagad" och "påhoppad" för att hon valde att avbryta sin graviditet och att det inte skulle passa att skriva om det i detta forum! Att det ska "sticka i ögonen" hos andra änglaföräldrar kan jag inte alls förstå (änglaförälder som jag själv är!) Varför skulle inte hennes inlägg passa i änglarummet och dessutom under kategorin avbruten graviditet? Vilka är vi att döma att TS gjort rätt eller fel i att avbryta sin graviditet pga DS? Även om jag själv inte skulle ha gjort det (något som jag även ansåg innan jag blev änglaförälder) så är det något som var och en i vårt svenska samhälle har rätt att göra. Alla kanske inte behöver älska det beslutet, men att gå in här och skriva anklagande ord till TS när hon befinner sig mitt i sorgearbetet (och kanske tom en del samvetskval) är för mig helt obegripligt!

    Jag är själv lite av en "veteran" här inne nu i änglarummet och jag är inte alls speciellt aktiv sedan en tid tillbaka... (jag har sett såna här trådar om avbrytande pga DS förr och då var det då ingen som surnade till...) Men när jag var nydrabbad var detta forum en stor hjälp i mitt sorgearbete och jag vet inte hur det hade gått för mig om jag inte haft änglarummet och alla de fantastiska och stöttande vänner som finns här inne! För mig känns det som en självklarhet att de som förlorat sitt barn på ett eller annat sätt (självvalt avbytande pga något som är förenligt med liv eller inte) ska kunna komma hit och söka stöd! Om man nu anser att det är så himla fel det TS gjort.... ja men LÅT BLI att skriva nåt alls då!!!!

    Jag blir också arg över detta "jämförande" i sorg som jag så ofta ser här inne! Vem det ska vara värst för... Sorgen upplevs olika av var och en och det värsta man varit med om... ja det är också det värsta man varit med om, även om det handlar om att man avlivat sin hund eller sett hela sin familj sprängts bitar under krig... Oavsett vad man varit med om anser jag att man ska låta bli att jämföra! Ja, TS valde själv att avbryta... Men får hon inte tillhöra änglarummet för oss som mist och sörjer barn pga det?

    En stor kram till dig TS! Jag dömer dig inte även om mitt beslut förmodligen inte varit det samma och i mina ögon är du en änglaförälder likvärdig med mig själv (även om våra historier skiljer sig en aning, men slutet är det samma, ett förlorat barn!)!
    Så bra skrivet!! Och du fick mig att återigen tro på änglamammornas empatiförmåga!
    Blev så förbluffad och arg över vissa inlägg,speciellt ett som jag bara var tvungen att anmäla! Kan inte tro att man kan vara så grym mot någon som redan sörjer.
    Snart mamma- igen!!
  • Thalis
    Äldre 20 Sep 20:20
    #37

    TS: Om du känner att du inte får det stöd du behöver så är du alltid välkommen att skriva till mig när som helst!
    Det jag kan säga redan nu är att sorgen och tomheten försvinner inte men den blir lättare att leva med, men det tar sin tid.
    Jag förlorade min son 2006 pga försvagad livmoderhals och det finns inte en dag jag inte tänker på min lilla Adam,trots att jag fått 2 barn efter honom och är gravid i v.17+3. En del av mig saknas liksom ....

    Kram


    Snart mamma- igen!!
Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort