• Fyran67

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    Hej
    Jag är också i den situationen att jag har gjort abort pga Downs syndrom inte en gång utan 2 gånger! En gång för ett år sedan i vecka 17+0 och nu förra torsdagen i vecka 17+6. Jag känner mig som i ett vakum och tycker just nu att livet är väldigt orättvist. Även om jag har 3 barn redan innan så var ju hela vår familj inställda på att vi ville ha ett barn till. Nu tror jag inte vi vågar prova fler gånger så vi får börja fokusera på annat här i livet. Men längtan kommer nog alltid att finnas där!

  • Fyran67

    Hej!

    Victoria70:  Ja jag är född 67 men min läkare som gjorde fvp och sedan meddelade oss resultatet sa att man ska inte tänka så mycket på åldern det kan finnas många andra orsaker, även om jag själv tror på åldern! Han sa något om att jag kunde ha ett visst antal celler i min äggstock som bär på just Trisomi21. Jag fattade inte riktigt vad han menade för jag var just då i ett chock tillstånd! Han har aldrig under sina år som läkare varit med om någon som drabbats av samma avvikelse 2 gånger. Så man är unik! Hade varit roligare och vara unik genom att få ett friskt barn när man är så gammal som jag, känner jag! men men nu är läget detta och det är väl bara att gilla det...  Håller med dig de barn jag har är fantastiska men hade ändå velat ha en till...
    Just nu mår jag ok det har gått en vecka och jag var på jobbet i går och träffade mina kollegor, kändes bra efter att varit hemma i en vecka o bara pratat med familj och vänner. Är sjukskriven nästa vecka också, så sammanlagt sjukskriven 3 veckor. Jag ska på återbesök om ca 2 veckor.

Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort