• Torn

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    Rickis80 skrev 2020-05-27 19:54:45 följande:

    Här kommer en till som idag fick svar på fostervattenprovet jag gjorde i måndags att bäbis har downs syndrom. Fick på kuben 1:195 fin nackspalt och man kunde se näsben det var mitt blodprov som drog ner resultatet. Sen fick jag göra nipt som visade hög sannolikhet och fick det bekräftat med fostervattenprov. Fy fan jag är helt förstörd. Sen drog dom även bak mig 10 dagar och det är helt omöjligt för jag vet när vi gjorde barnet. Vi har beslutat att avbryta vågar inte chansa. Sen jobbar jag inom LSS och är väl insatt av personer med downs syndrom och dess följd sjukdomar. Men fy tusan för att måsta ta detta beslut det önskar man ingen....


    Samma dag som du fick jag samma tunga besked efter bekräftelse via moderkaksprov. Kom hem i förrgår efter att ha slutfört avbrytandet. Vilken jäkla situation. Otroligt fint att få ta del av andras upplevelser här. När jag hittade hit igår var det som att jag fick ny kraft. Tack till alla som delat med sig.
  • Torn
    Rickis80 skrev 2020-06-05 15:08:15 följande:

    Beklagar att du oxå fått vara med om samma. Jag gjorde mitt avbryt i måndags och nu känns allt så tungt. Jag vet inte hur många gånger jag har läst om denna tråd men det är otroligt skönt o läsa känns lite bättre då..


    Beklagar för din del med. Håller med dig, sorgligt men ändå skönt att inte vara ensam. Allt som gör att tillvaron känns lite bättre är en lättnad. Ta hand om dig!!
  • Torn

    Snart 3 månader efter avbrytande är det som att allting ?förväntas? vara tillbaks som vanligt. Mycket är nu iofs som vanligt men det är ändå inte alls som vanligt, det är ju skit att det blev såhär. Har inte alls lika mycket ork med andras trubbel och jobbet känns inte lika motiverande.

    Har haft otroligt påfrestande återbesök och undersökningar då det fortfarande verkar vara rester kvar. Som att det behövdes en fysisk påminnelse också....det har tagit enormt med energi.

    Vården efteråt har varit så splittrad för mig. Medans en läkare på återbesök säger ?jaha, hur har ni haft det... eller, du kanske är gravid igen? som att det skulle vara självklart redan, säger en annan ?det här får vi gå in med kamera och undersöka?, och en tredje säger ?avvakta några månader så kroppen kommer i fas? och en barnmorska säger ?har du ont och blödningar kan du äta p-piller?. Med full förståelse för att det kan vara svårt att jobba inom sjukvården måste jag ändå säga att bemötandet skulle kunna snäppas upp ibland. Tar själv den lärdomen med mig.

    Känner med er andra på alls sätt och vis och är glad för er som vågat och lyckats bli gravida igen, stort lycka till med allt och hoppas det går att njuta lite av tillvaron också.

Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort