• Rickis80

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    Här kommer en till som idag fick svar på fostervattenprovet jag gjorde i måndags att bäbis har downs syndrom. Fick på kuben 1:195 fin nackspalt och man kunde se näsben det var mitt blodprov som drog ner resultatet. Sen fick jag göra nipt som visade hög sannolikhet och fick det bekräftat med fostervattenprov. Fy fan jag är helt förstörd. Sen drog dom även bak mig 10 dagar och det är helt omöjligt för jag vet när vi gjorde barnet. Vi har beslutat att avbryta vågar inte chansa. Sen jobbar jag inom LSS och är väl insatt av personer med downs syndrom och dess följd sjukdomar. Men fy tusan för att måsta ta detta beslut det önskar man ingen....

  • Rickis80
    Torn skrev 2020-06-05 13:03:23 följande:

    Samma dag som du fick jag samma tunga besked efter bekräftelse via moderkaksprov. Kom hem i förrgår efter att ha slutfört avbrytandet. Vilken jäkla situation. Otroligt fint att få ta del av andras upplevelser här. När jag hittade hit igår var det som att jag fick ny kraft. Tack till alla som delat med sig.


    Beklagar att du oxå fått vara med om samma. Jag gjorde mitt avbryt i måndags och nu känns allt så tungt. Jag vet inte hur många gånger jag har läst om denna tråd men det är otroligt skönt o läsa känns lite bättre då..
  • Rickis80
    Torn skrev 2020-06-05 16:18:47 följande:

    Beklagar för din del med. Håller med dig, sorgligt men ändå skönt att inte vara ensam. Allt som gör att tillvaron känns lite bättre är en lättnad. Ta hand om dig!!


    Tack och detsamma!
  • Rickis80
    AndraSladdis skrev 2020-08-05 18:23:44 följande:

    Är det några som fortfarande följer tråden? Hoppas jag kan få vara med och kanske få lite stöd i denna svåra process. 

    Jag är i vecka 16 och har precis fått veta via fostervattensprov att vår mycket efterlängtade groda har trisomi 18. Hoppades jag får vara med i tråden eftersom jag också ska göra sen abort och att det inte finns någon lika bra tråd specifikt för trisomi 18 för detta (det är för sällsynt).

    Det är helt overkligt att man ska behöva ge upp sin lilla groda som sparkat hejvilt i UL och inte ens hade synliga avvikelser. Ändå är jag säker på att det är det bästa tänkbara alternativet, men det gör det inte bra utan det suger verkligen :(.

    Hoppas jag får komma till abort snabbt så att man kan börja livet igen på något sätt. Jag vill också gärna bli gravid igen. Det blir inte lätt alls, har åldern emot mig. Känns tomt. 


    Jag finns.. Jag avbröt 1 juni min pojke hade downs syndrom. Första tiden efteråt var fruktansvärt jobbig, jag trodde aldrig jag skulle känna glädje i livet men det blir bättre för varje dag. Men jag saknar min lilla pojke oerhört mkt. Jag vill oxå försöka igen men jag är livrädd för att det ska bli samma igen. Hur gammal är du?
  • Rickis80
    AndraSladdis skrev 2020-08-06 19:53:50 följande:

    Beklagar förlusten av din pojke! En tröst att det blir bättre med tiden.

    Var dagarna efter värre för dig än dagarna före? Tänker på jag ska förvänta mig, kommer att genomföra aborten nästa vecka, planeringssamtal i morgon.

    Jag har fyllt 41. Är också rädd för att det ska bli samma en gång till, eller kanske inte exakt samma men någon annan kromosomavvikelse.


    Ja dagen efter avbrytet och framåt var värst. På själva dagen var jag alldeles lugn det kom som efteråt. Vi valde att se honom och han var hos oss i några timmar och jag tog ett foto på honom. Jag är lovad nipt test direkt om vi vill försöka igen.
  • Rickis80
    AndraSladdis skrev 2020-08-09 23:09:04 följande:

    Jag har avbryt i övermorgon, första tabletten i morse. Vi tänker också se barnet, vet inte än om det är en pojke eller flicka för jag glömde fråga om det när de ringde med det dåliga beskedet från fosterdiagnostiken. Jag vill inte göra dig orolig, men enligt studier det är vanligare att NIPT inte fungerar (för lite DNA i blodet) om barnet har en kromosomavvikelse. Jag gjorde NIPT redan innan KUB, fick inget svar, två gånger i rad. Om jag blir gravid igen så ska jag försöka få ett moderkaksprov direkt för att slippa vänta två veckor till i fall NIPT inte ger svar.


    På mitt sjukhus görs inte moderkaksprov bara fostervattenprov. Men om jag blir gravid igen så kommer jag kräva att få en remiss till närmsta sjukhus för moderkaksprov men nackdelen med moderkaksprov är ju att ligger moderkakan i bakvägg går det väl inte att göra det.

    Hur kändes det att svälja tabletterna? Jag tyckte det var hemskt..
Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort