• Nallekatt

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    Jag gjorde ett avbrytande pga trisomi 21 för exakt en vecka sedan, när blir det bättre? Sorgen och saknaden är enorm, min son fattas mig enormt :(

    Blir att försöka igen så fort kroppen Har läkt men är så orolig för att det ska hända igen, har inte läst hela tråden men har någon "råkat" ut för detta 2 gånger på raken? När får man äl igen? Var i vecka 15+4 något När avbrytandet gjordes, nu gråter jag bara hela tiden och det är svårt att se ett ljus. Kuratorn jag har fått verkar väldigt oempatisk.

    Tack på förhand.

  • Nallekatt
    nypan78 skrev 2019-11-20 20:04:54 följande:

    Hej,

    Jag vet precis hur det känns. 10 dagar sedan avbrytandet för mig. Saknar vår lille enormt också. Ett barn går ju inte att "ersätta" med ett nytt bara sådär men vi tänkte också försöka igen så fort jag har slutat blöda ...det kan ta lite tid tills kroppen är igång igen har jag förstått.

    Avbrytandet gjorde vi efter nipt, kub och moderkaksprov. Men tänk om det ändå inte var ngt. Kan inte släppa tanken. Vad baserade ni avbrytandet på. Fostervattenprov?

    Har också fått kurator. Bra hittills. Men leva måste man ju med det själv ändå. Vännder o familj man kan anförtro sig för är bra.

    Kram


    Hej, tack för ditt svar.

    Känner exakt likadant, vi gjorde kub, nipt och moderkaksprov som alla visade på trisomi 21, så vi tänkte att det måste ju vara sant, men något inom mig skriker att han var frisk, men jag känner också att det borde inte gett utslag om han var frisk..

    Verkar som att jag har slutat blöda idag och gravtestet blir svagare, så ska försöka direkt, även om det inte går att ersätta ett förlorat barn så vill vi gärna bli gravida igen så fort det går.
  • Nallekatt
    nypan78 skrev 2019-11-21 14:10:14 följande:

    Jag var på en efterkontroll igår men har ej riktigt slutat blöda. Skulle kolla med gravtest 4 veckor efter aborten men tänker att det kan jag göra lite innan, kanske nästa måndag när det har gått 2 veckor och testerna kanske inte ger utslag längre. Kroppen har nog fattat nu att den inte är gravid längre...

    Vi ska göra IVF precis som vi gjort många ggr innan, även om detta var en spontan grav. Jag har inte mycket tid kvar då jag redan är 41...tur att vi har barn redan , annars skulle man falla ännu djupare. Hoppas du lyckas så snart som möjligt. Har ni barn?


    Okej, jag fick inte gå på egenkontroll, skumt. Bor i Stockholm och gjorde avbrytandet på sös, kanske är olika beroende på vårt man bor..

    Nej vi har inga barn sedan innan, det skulle ha blivit vår första... :'(

    Jag verkar ha slutat blöda idag, har inte kommit något sen igår, vad är normalt? Känner av äl på ena sidan mem det är väl för tidigt för det ? håller tummarna för att ni lyckas snart igen, och vi båda ett efterlängtat barn.
  • Nallekatt

    [quote=80056136][quote-nick]nypan78 skrev 2019-11-24 11:04:26 följande:[/quote-nick][/quote]

    Oj dina test är mycket starkare än mina, mina gravtest är nästan negativa nu, äl testen är typ mittemellan..

    Började blöda mer idag, och är öm, är.det normalt?

    För att svara på din fråga så vet jag inte, men jag tror inte äl test att lita på så länge man får pos på gravtestet, hoppas de går ner snart.

  • Nallekatt

    Hej allihopa,

    Var med om samma sak i november och avbröt, är nu gravid igen och är orolig över att samma sak ska hända igen.

    Har läst igenom tråden lite men ser inte mycket om hur det har gått för er i nästa graviditet, gick det bra och var bebisen frisk?

    Såvitt jag har förstått så är det ovanligt att det händer två gånger på raken om man inte har någon sjukdom eller att det är något fel, men kan ni som det har gått bra för i nästa graviditet vara vänliga och berätta?

    Behöver lite positivitet så att oron inte äter upp en.

    Kram

Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort