Inlägg från: Lindis1974 |Visa alla inlägg
  • Lindis1974

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    Vår läkare sa det när vi var där efter vi fått de dåliga beskedet. De gör tydligen alltid så här. Det skulle ta ca 3 veckor innan svaret kom. Jag känner igen det du pratar om Millan. Tror det är samma sak det tittar på som för er. Tydligen måste provet odlas i ett par veckor för att få fram svaret. Risken skulle öka med 10% plus åldersrisken att det händer igen om jag eller min man bär på detta.
    Vi går på akademiska i Uppsala.

  • Lindis1974

    Nej inget blodprov utan de analyserade moderkaksprovet.
    Vi går till en professor som heter Ove. Det var även han som tog moderkaksprovet.

  • Lindis1974

    Ja visst e det märkligt att det gör olika. Men det har jag märkt av tidigare oxå. Vi går ju på RPC oxå och där är det oxå olika beroende på läkare.
    Ja exakt först den korta analysen och sen kollar det på det andra i den långa.

    Tack. Jag hör av mig i morgon :)

  • Lindis1974

    Nu är vi hemma igen efter läkaren. Det hade inte gått att analysera moderkaksprovet i sen långa analysen. Så vi fick frågan om vi ville lämna blodprov. Vi hoppade över det då han förklarade att det var mkt sällsynt att man bar på detta. ( nåt svårt namn ) och om man gjorde det så ökade risken från 1,3 till Max 10% att nästan barn även har DS.
    Vi kommer ju försöka ändå. Han sa att så fort jag fått mens så kan vi sätta i gång med IVF igen. Så nu hoppas jag att jag slutar blöda snart och att mensen kommer.

    Det känns lite bättre efter i dag! :)

  • Lindis1974

    På min ultraljudsbild såg de inte DS. Tvärtom det såg så bra att siffrorna höjdes och vi hade väldigt låg risk för DS. Även blodprovet var jättebra. Vi fick hög risk för ett annat kromosomfel därav moderkaksprov. När svaret kom visade det sig att det var DS i alla fall. Frågar du mig så litar jag inte ett dugg på NUPP och Kub test , kommer aldrig göra om dessa utan gör moderkaksprov direkt för att få ett säkert svar. Har pratat med två läkare nu som håller med om KUB testet. Det är ju vara ett test som visar sannolikheten.
    Jag är 36 :)

  • Lindis1974

    Ja det är ju lite olika i olika kommuner men här får alla över 33 göra det. Vill man göra det innan så tror jag det kostar. Kolla med din barnmorska.
    Enligt vår professor som haft hand om oss så upptäcker man ca 60% av DS vid ultraljud. Så det är ju många som inte upptäcks Vill man ha ett säkert svar så måste man göra moderkaksprov eller fostervatten.
    Jag är inte säker men om de misstänker det vid ultraljud så går man nog ofta vidare med dessa prov för att säkerställa.

  • Lindis1974

    Vi har fått tid nu på RPC för att diskutera hur vi gör nu. Vi har ju 5 ägg i frysen så det blir ju FET nu. Känner att jag vill komma i gång snabbt igen. Måste vänta på mens bara
    Hur lång tid efter avbrytande fick ni avdra mens? Det är nu 4 v för oss och 3 dagar sen jag slutade blöda

    Vad glad jag blir när jag läser om er som är gravida igen.

  • Lindis1974

    Tack för svar Millan.
    Ja kanske det. Det tog ju första gången vi provade IVF så på något sätt känns det som om det inte kommer göra det nu.... Fast det e kanske bara jag som e lite neggo just nu:)

Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort