Inlägg från: Majmamma1984 |Visa alla inlägg
  • Majmamma1984

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    Hmm, Limpan, jag tycker du ska ringa och fråga henne. Det är nog för tidigt att se hjärtat då, fråga om ni kan senarelägga det några dagar kanske?

  • Majmamma1984

    Zazu: Jag är 26 och på ett helt vanligt VUL i v. 13 så syntes det att vår dotters nackspalt var 6 mm bred i stället för det normala på ca 1,2 m.m. Ytterligare markörer syntes också som vätska i hjärnan m.m. DS bekräftades sen med ett moderkaksprov.

    NUPP och KUB utförs kring v. 11 för sen växer ofta dessa markörer bort så därför missas de när det är dags för rutinultraljudet.

  • Majmamma1984

    Jag tycker också att KUB verkar vara skräp. Det känns inte det minsta tryggt, det är ju bara en gissning. Vi ska få göra MKP igen nu i denna graviditet för att se så det inte händer igen.

  • Majmamma1984

    Hej tjejer!

    Jag har nu kommit hem från en underbar resa till Thailand och är numera en gift kvinna! =)

    Var gravid förra månaden men fick ett tidigt missfall och nu sitter jag här med mens igen...i Thailand hade jag en dröm dr jag var helt lycklig, det fick mig att inse att jag till vardags inte är helt lycklig. Det är något som saknas, ett barn...det känns hemskt just nu, det känns som att vi straffas för valet vi gjorde och att vi aldrig kommer få barn nu. =( Jag är så ledsen.

    Har inte hunnit läsa vad ni har skrivit i tråden än men stort grattis till Limpan iaf!

  • Majmamma1984

    Vi var där i 2 veckor. Jag har en "bryt i hop och kom igen dag" i dag mitt i all uppackning ...mensen påverkar ju också humöret så nu är jag i botten..

    Vi gjorde ett tidigt UL privat för att få se att barnet levde, det gjorde det men nackspalten var väldigt bred, det följdes upp dagen efter med ett mkp, snabbtest visade sedan på T21.

  • Majmamma1984

    Hej tjejer! Det var väldigt länge sedan jag skrev efter vårt avbrytande i dec -10 men jag har följt den här tråden regelbundet ända sen dess och haft er alla i mina tankar. Er värme mot varandra här inne har gett så mycket stöd fast ni inte ens vetat om att jag varit här och läst, så tack!

    I dag har vi vår domedag känns det som, KUB väntar i eftermiddag, fy fasen säger jag bara.

    Just nu känns det som det är 50/50 hur det kommer gå. Antar att det är en försvarsmekanism att jag har dom tankarna utifall att.

    som sagt, domedag.

    Millan: Jag har hittat en tjej här på FL tror hon kallar sig KYOKO som verkar ha fått en dotter via pdg.

    Tycker ni är så starka som reagerar så bra mot de som kommer med ovälkomna kommentarer här inne i bland. Det är inte värt att diskutera med dem ens, bara be dem lämna. Vi vet att vi gjorde det som var rätt för oss, alla andras åsikter kvittar TOTALT.

    Kram till er alla! och GRATTIS till alla barn, så väl födda som ofödda. =) När är det dags för dig Limpan?

  • Majmamma1984

    Härligt Millan!

    KUBet gick faktiskt bra. Nackspalten var fin på 1,3 mm och vi fick låg risk trots att de tog med i beräkningen att vi tidigare haft en trisomi. Vi fick 1:20000 på T13+18 och hade fått samma på T21 om de inte hade räknat med bakgrundsrisken på 1% som gäller då man tidigare haft en trisomi. Så nu fick vi 1:4500 så det känns helt OK. Fint runt huvud o näsben o ingen vätska någonstans så hon tyckte absolut inte att det fanns någon anledning att gå vidare med MKP och vi känner oss lugna så. =)

    NU kan vi äntligen känna och tänka att vi ska ha barn! Tjohoo!

  • Majmamma1984

    Här väntar RUL om  1 1/2 v, är då i v 19. Har traditionsenligt varit på första adventsfika hos farmor i dag och sen hade vi ett mini-julbord här hemma o nu har jag bakat lite. Lillbebis är med o sprattlar på =)

    Mysig första advent på er alla!

Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort