Inlägg från: ViVäntarLois |Visa alla inlägg
  • ViVäntarLois

    Desperat efter jämställdhetsförebilder...

    Vi räknar med att dela tiden med barnet 50/50. Hur det blir exakt med föräldradagar vet jag inte, tack vare flexibla studier och arbetstider så behöver vi inte plocka ut så många dagar.

    Vi har BF i slutet av maj och då kommer min sambo ha föräldrapenning på heltid fram tills slutet av augusti. Jag kommer också att vara hemma på heltid under den här perioden eftersom jag har sommarlov.

    Från och med augusti så kommer jag börja studera igen men tack vare att universitetsstudier idag inte kräver att man är på plats 8-17 så kan min sambo arbeta halvtid och vara pappaledig på halvtid. Jag kommer ju "på pappret" vara heltidsstuderande och inte ta ut någon föräldraledighet men i verkligheten är det ju jag som tar hand om barnet under tiden som min sambo arbetar halvtid.

    På somrarna kommer jag att ta ut föräldraledighet och min sambo ta ut semester.

    Jag blir skräckslagen när jag hör om familjer där (oftast) mamman har varit hemma med barnet och knappt vågar lämna den i pappans vård i en timme...

    Det är ju vårt gemensamma barn och vi kommer att ta hand om det gemensamt, jag är helt övertygad om att min sambo är en lika bra förälder som jag är oavsett vem som ammar :)

    Lycka till med pusslandet!

    lillalois.blogg.se

Svar på tråden Desperat efter jämställdhetsförebilder...