Vad är kärlknöl?
Jag undrar!
Jag undrar!
det heter tjälKNUL
hårdstekt???
den är ju långsamt ugnsstekt och visst blir den torr runt om men inte hårdstekt
och sen lägger man den i saltlake *mums*
tjälknöl och potatisgratäng är mums. Ska beställa det av min mamma nästa gång vi ska dit en helg (ingen gör så god potatisgratäng som hon)
marmalade: Okej, stekt _länge_ då.......
nej sisu den är inte cancerframkallande
den är stekt vid så låg temp att det inte kan bildas PAH (polycykliskakolväten) som det gör när man steker/grillar kött för hårt
lata kocken Johanna: Du kommer alltid med så bra fakta när "fantasin" skenar iväg på vissa.
Tack! Det är skönt att det finns några här inne som kan lugna alla som är rädda för än det ena än det andra.
hobnob: Nääääe, ingen fantasi...!!! *förnärmad* Det har jag faktiskt läst i självaste kvällstidningen!!!
Sisu: Sorry! Då tar jag tillbaka det! Vi vet ju alla att står det i kvällstidningen då är det SANT!
Nåja, vad det än heter, och vare sig det är farligt eller inte, så är det så GOTT!!!
(Och lätt att göra. Och billigt kött kan man använda, eftersom senor och fett blir så neutraliserade av tillagningsmetoden.)