Vad för kryddor till vilt?
Jag tänkte göra en hjortfärslimpa idag och även älgköttbullar. Men vad har man för kryddor i för att ta fram/behålla viltsmaken? Vill inte krydda som jag gör med vanliga köttbullar då jag vill ha kvar viltsmaken.
Jag tänkte göra en hjortfärslimpa idag och även älgköttbullar. Men vad har man för kryddor i för att ta fram/behålla viltsmaken? Vill inte krydda som jag gör med vanliga köttbullar då jag vill ha kvar viltsmaken.
Hur är det med vitlök då? timjan? eller kanske salvia? Ska jag strunta i dessa kryddor och bara ta vitpeppar och salt?
Enbär? köper man det i lösvikt eller är det torkade? Har aldrig köpt eller ens sett enbär i affären :)
Tror ni man kan blanda i lite svart och rödvinbärsgelé? Eller är sött inte så bra kankse?
Då ska jag sticka till affären sen och inhandla allt jag fått tips om så får vi se vad det blir av det :) Ska man ha kokt potatis och gräddsås till eller finns det nåt annat som funkar bra oxå? självklart ska vi ha vinbärsgelé till. JAg bara längtar till middagen :)
Det blev underbart gott. Har dock bara smakat älgfärsbullarna. Av hjorten gjorde jag en färsgrotta med ost och bacon i. Och så enbär såklart. i gräddsåsen avslutade jag med lite gelé och det var vansinnigt gott tillsammans.