• Hannah8401

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Grattis Frazze! Vad härligt att det gick den naturliga vägen? stort lycka till nu!

  • Hannah8401

    Kattflickan, jag känner absolut igen mig i det du skriver. Jag kan ofta känna att de som kämpat har en annan syn på sina barn än de som inte har. Man är kanske lite extra tacksam bara?

    Har du planer om att försöka med ännu en?

  • Hannah8401

    Karro jag håller tummarna för allt går bra med din nya graviditet. Hur gammalt är första barnet nu?

    Är det någon här som vet om amh värdet kan höjas av att man är gravid? Jag hade amh på 0,16 pmol för fyra år sen, och nu var det uppe på 35. Plötsligt jättebra. Men det visade sig att jag var väldigt tidigt gravid nu när jag tog det.

    Jag tog amh tre gånger för fyra år sen, och det visade så lågt alla gånger.

  • Hannah8401

    Ja men det var inte planerat..vi är väldigt nöjda med två barn. Och nu blir det kanske 3 på 3,5 år om det går bra med denna graviditet.

    Läkarna som sa till mig att jag inte kunde bli gravid naturligt för 4 år sen.

    Amh ska inte kunna öka så mycket det vet jag, men kanske kan en tidig graviditet påverka?

    Hur går det med din bebis Frazze? Och hur går det för dig Karro med din nya graviditet?

  • Hannah8401

    Tack! Jag vet inte riktigt när det blir, ska på tidigt ultraljud idag. Våra flickor är nästan lika gamla då! Min blev nyss 16 månader:) och pojken blir snart 3 år....tiden går alldeles för fort ja....

  • Hannah8401

    Underbart Karro:) då är vi i samma vecka! Så härligt att så många i denna tråd lyckats tillslut, och även med att få fler än ett barn.

  • Hannah8401

    Grattis Frazze! Så underbart! Jag har tyvärr inga lutinus. Men det kanske går bra ändå? Med min två första hade jag crinone (pergobarn) men i denna graviditet har jag inte haft något och är nu i v 28!

    Då kommer du få psuedotvillingar? (18 mnd eller mindre mellan barnen) det har jag och de har mycket glädje av varandra även om de också bråkar. Tyvärr står det mycket negativt om psuedotvillingar på nätet, men jag tror snarare de kan få ett närmare band. Mycket har nog med hur föräldrarna är.

    Känner du några symtom än? Då blir det kanske en julklapp för er?

  • Hannah8401

    Jag håller tummarna för att allt ska gå bra! Hoppas du kan få tag i lutinus också, det hjälper ju på psyket om inte annat:)

    Vi har en pojke först, sen flicka, och detta ser ut att bli flicka. Jag har fått vänta 5 och 7 dagar efter bf med de andra, så jag är inställd på 9 dagar efter bf denna gång:) och en 5 kg plus baby.

    Tänk för 4 år sedan så blev jag gravid med min son, trots superlågt amh och ingen egen ägglossning. Att jag skulle bli trebarnsmamma hade jag aldrig vågat hoppas och tror på:)

    Håll oss uppdaterade Frazze!

  • Hannah8401

    Nube, nej jag har endast behövt äta pergotime ett par gånger för att få ägglossning med de två första. Denna tredje vet jag inte hur den blev till....:) jag fick dessutom ta om mitt amh strax före jag blev gravid och då var det högt och visar att jag är superfertil. Tog väl amh 3-4 ggr innan ettan och det visade jättelångt alla gånger.

    Tror inte alltid det där värdet är så pålitligt...

  • Hannah8401

    Igår fick jag mitt tredje barn. För 5 år sen fick jag besked om väldigt lågt amh (då 28 år) och läkarna sa att jag inte kunde bli gravid naturligt. Ingen ägglossning hade jag heller. Efter ett par kurer pergotime blev jag gravid men fick missfall. Sen fick jag en pojke dec 13, med hjälp av pergotime, sen en flicka juni 15, också pergotime. Denna gången blev jag gravid utan pergotime och inte alls planlagt...en flicka till blev det.

    Jag tog amh prov flera gånger och alla gånger visade det jättelågt.

    Jag tog om det igen för ca 9 månader sen för att bestämma om jag skulle ha preventivmedel eller inte (läkarna menade på att det behövs ju inte när amh är så lågt). Hann bli gravid innan jag fick svaret, och när jag fick svaret så var det plötsligt högt och visade på mycket god fertilitet.....

    Varför det plötsligt ändrade sig vet jag inte? Kanske visade det bara lågt för att jag inte hade ägglossning? Jag litar iaf inte helt på det där.

    Angående detta med likhet, mina tre barn har jag fått med en afrikan, själv har jag ett typiskt skandinaviskt utseende, och mina barn är inte så väldigt lika mig:)

    Jag tänkte också mycket på äggdonation under prövotiden, och jag är säker på att jag älskat de barnen lika mycket. Man får ju ändå bära de i magen i 9 månader, och det är nog väldigt mycket annat än gener som spelar in om de blir lika sina föräldrar, iaf till sättet. Utseendet kan de nog ta efter mycket med mimik tex så att man ser likheter.

  • Hannah8401

    Percafluviatilis, mitt amh visade också jättelågt vid flera mätningar hösten 2012. Efter att lyckats få två barn med enbart pergotime så tog jag ett nytt amh sommaren 2017. Det visade att jag var superfertil (kommer inte ihåg siffrorna) min läkare sa också att det inte kunde höjas. Jag var uppenbarligen superfertil också då jag blev gravid av misstag (!) strax efter.

    Jag tror inte amh alltid stämmer. Jag hade normalt med äggblåsor då jag hade lågt amh och försökte bli gravid, men ägglossade inte.

    Så länge du har ägglossning finns en chans att bli gravid:)

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH