• Hannah8401

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Hej! Ni som håller till i denna tråd verkar veta en massa om amhvärde. Jag har nyss fått veta att jag har ett lågt värde, men det finns tydligen olika sätt att mäta det på? Jag har försökt leta tabeller men blir inte klokare.

    Finns det något man kan göra för att förbättra det? Och finns det ett samband med detta värde och att man inte får ägglossning? Jag har regelbunden mens men inte ägglossning.

    Och vad är det som gör att det är större chans med ivf? Och är det kvalitén på äggen som är dålig eller är det att man har lite ägg?

    Hoppas det går bra att jag kommer in här och "stör" och att ni kan hjälpa mig att bli lite klokare. Många kramar.

  • Hannah8401

    Hej germany och tack för ditt svar!

    Har du fått barn genom ivf?

    Jag har ett värde på 2 och man ska ha mellan 3-60 i fertil ålder stod det. Jag hittade här någonstans hur man räknade om det, och då fick jag fram 0,27 eller nåt tror jag. Gränsen för att få göra ivf är väl 0,7?

    Är det någon som genomgått äggdonation? Vilket land är bäst och vad kostar det? Bara att börja spara.

    Alla andra mina värden är normala säger dom men har inte sett några siffror. Ska se om jag kan få det. Jag är inte gammal heller (28) så det känns så hemskt:'(

    Kan det vara något jag gjort för att det blivit såhär??

    Vart kan man beställa dhea som du skrev om? Och det hjälpte till på kvalitén på äggen?

    Sorry för många frågor, jag vill bara veta allt om detta. Hur gjorde ni för att hantera denna situation? Jag klarar inte att göra något, jag bara gråter det känns som när någon nära har dött

    Och hur känner ni mot era män? Det känns verkligen som att jag berövar honom något som han så gärna önskar, och jag undrar om jag är ego som inte bara avslutar relationen och låter han träffa någon som kan ge honom ett barn?

  • Hannah8401

    Man har normalt ca 450000 ägg när man föds väl? Kan man verkligen stressa bort dom? Och kan man inte se hur många vi med lågt amh har kvar? Så mycket funderingar kring detta. Linn, hoppas verkligen det går vägen nästa gång och bra att du startar en missfallutredning. Kanske finns det en orsak de kan ändra på.

  • Hannah8401

    <3 germany <3 massa kramar till dig. Du beskriver känslan jag tror de flesta av oss känner här inne ja.

    Ja livet är så fruktansvärt orättvist. Vad har vi gjort för att förtjäna detta? Kanske har vi det för bra materiellt i denna sidan av världen? Och blir nu straffade på detta sätt.

    Jag har oxå funderat på psykolog eller kurator för att få hjälp att ta sig igenom detta. De som står mig nära blir så ledsna när de ser mig ledsen, så kanske psykolog kan vara bra.

    Castor, jag tycker mig minnas att jag sett dig i en annan tråd, hade inte du väldigt lågt amhvärde men blev spontant gravid? Denna tråd är så lång så jag orkar inte gå igenom varje sida

    Ta hand om er allihop och ha en så bra helg ni bara kan ha.

    Kramar.

  • Hannah8401

    Hm. Hela mitt inlägg försvann visst utom det allra sista. Germany stor kram till dig, du beskriver som någon tidigare skrev, precis så som dom flesta av oss känner

    Varför är livet så orättvist vad har vi gjort för att förtjäna detta? Är det för att vi har det så "bra" i denna delen av världen som vi blir straffade?

    Jag undrar verkligen hur man går vidare och klarar att glädja sig till fullo till saker man glatt sig så för tidigare.

    Castor, jag tycker mig minnas att jag sett dig skriva i en annan tråd, hade inte du ett jättelågt amhvärde men blev spontant gravid? Det är så många sidor här att läsa igenom

    Ta hand om er.

  • Hannah8401

    Hej Alicia och välkommen.
    Vad tråkigt att höra om ditt låga amhvärde, vi vet hur det känns:(...
    Men det finns en här i tråden som hade ändå lägre än dig som blev spontant gravid. Har du testat andra hormonvärden? Vad ligger ditt fshvärde på?

    Det där med om man är sambos och ivf vet jag inte något om, men kan tänka mig att det säkert finns en regel på att man ska vara sambos. Men då kan ni ju bara flytta hans adress till dig men han bor kvar hos dig?

    Det är några få sjukhus som gör äggdonation i sverige tror jag, det går fortare om du har en korsdonator. Jag tror ÄD kostar mellan 50000-70000, men fler här vet nog mer exakt. Så orättvist för oss som får betala för att bli gravida menas andra bara blir det så lätt:(
    Ivf är billigare har jag hört, runt 30000.
    Vad skönt att ni hittade tillbaka till varandra, det betyder ju att han verkligen älskar dig. Jag har tänkt samma tanke som du, att jag bara ska  avsluta relationen så att min man kan hitta en fungerande kvinna som kan ge honom barn, men jag är för ego. Han är det enda ljuset i mitt liv just nu, och familjen såklart.
    Hoppas du får mer och bättre svar av dom andra här, stor kram till dig.

  • Hannah8401

    Är det förresten någon av er som äter dhea och tränar styrka? (inte bodypump) det klassas ju som doping, kanske får man extra bra resultat av träningen i form av lite mer muskelmassa? Kan då detta vara negativt om man egentligen tar dhean för att förbättra äggkvalitén?

  • Hannah8401

    Egentligen är det tråkigt att fler hittar hit, att fler måste få detta hemska öde. Men skönt att man inte är ensam och kan dela tankar med andra.

    Jag har för mig att jag läst någonstans om Q10 som tillskott oxå om har dåligt med ägg eller kvalitén. Är det någon som vet något om det?

    Är ni andra väldigt noga med vad ni äter för att förbättra era chanser?

  • Hannah8401

    Vad hade du för amhvärde Pippi? Och är det första försöket för dig? Jag har inte tagit något fsh prov på dag tre än, ska göra det imorgon, men jag är så arg på alla läkare!! Den gynekologen jag var hos skulle skicka en rekvisition så jag bara kunde ta komma och ta blodprov på dag 3, visste ju inte när dag tre skulle bli. Detta var över en vecka sen. Har det kommit något brev? Nej! Går det att få tag i gynekologen? Nej! Efter lång tid i telefonkö kom jag fram till vårdcentralen och fick till slut en tid imorgon! Hon föreslog måndag fast jag redan förklarat att dag tre är imorgon! Åh som om man inte har det nog tufft som det är? Man får verkligen vara på sin vakt och ta tag i saker och ting, läkare kan man absolut inte lita på. Ursäkta min klagovisa jag var bara tvungen att skriva av mig

    Ikväll ska jag starta med dhea iaf, hoppas det kan hjälpa till. Ni som tar dhea, tar ni 75 mg om dagen?

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH