• emhu

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Idag kom det efterlängtade brevet på posten! Vi är uppsatta på väntelistan för äggdonation i Huddinge! Kände hur 1000 stenar lossnade från bröstet. Har varit så himla orolig för att vi inte skulle bli godkända eftersom att jag blev gravid i våras.

    Nu är det bara att vänta dom ca 10 månader som är väntetiden just nu! Känner sådan tacksamhet mot alla kvinnor som väljer att genomgå hormonsprutor, ultraljud och äggplock för att kunna hjälpa någon annan <3

  • emhu
    Frazze skrev 2017-08-10 20:21:23 följande:

    När jag räknade efter så ska jag inte ha mens förrän på fredag nästa vecka det är dag 27 då. När jag blev med sonen så fick jag en blödning dag 23 på cykeln, men ingen mens kom. När jag blev gravid sist så fick jag en blödning dag 15 i cykeln. Nu är det dag 19 i cykeln. Jag har ju inte tagit något progesteron el nåt denna gången för jag var så säker på att jag inte haft ägglossning ens en gång. Men nu så stoppade jag in en lutinus idag ifall. Det kommer lite rosa hela tiden så jag tippar på att mensen är på gång flera dagar tidigt denna cykeln.


    Kan det inte vara en sen ägglossning då? Jag tänker om du fick en liten blödning när du ägglossade?
  • emhu

    Hej på er!

    Har tagit lite FL-ledigt ett tag för att tänka på något annat.

    Jag har tre nära kollegor som berättade förra veckan att det väntas smått fram i vår och tårarna bara började spruta. Trodde att jag hade kommit över min diagnos (tidigt klimakterium) men inte! Bara 6 månaders kötid kvar....men det känns som en hel evighet.

    Börjar också bli nervös över att vi inte kommer lyckas med ÄD...jag har inte ens tänkt i dom banorna förut men helt plötsligt en dag så slog det mig att vi kanske inte lyckas alls...bara tanken får tårarna att stiga....suck! Behövde nog skriva av mig lite bara...

  • emhu
    emhu skrev 2017-10-04 23:58:19 följande:

    Hej på er!

    Har tagit lite FL-ledigt ett tag för att tänka på något annat.

    Jag har tre nära kollegor som berättade förra veckan att det väntas smått fram i vår och tårarna bara började spruta. Trodde att jag hade kommit över min diagnos (tidigt klimakterium) men inte! Bara 6 månaders kötid kvar....men det känns som en hel evighet.

    Börjar också bli nervös över att vi inte kommer lyckas med ÄD...jag har inte ens tänkt i dom banorna förut men helt plötsligt en dag så slog det mig att vi kanske inte lyckas alls...bara tanken får tårarna att stiga....suck! Behövde nog skriva av mig lite bara...


    alltså 6 månaders kötid kvar till ÄD här i Sverige.
  • emhu
    Sjuttiosjuan skrev 2017-10-06 13:56:18 följande:

    Gissa vem som fick ett starkt plus idag:) Nu får vi hoppas det håller hela vägen!!


    Stooort grattis!!!!
  • emhu
    Frazze skrev 2017-10-06 21:49:03 följande:
    Det är vi emhu som får vänta på graviditet ett tag till! Men där ser du att det faktiskt går! Om 6 månader är det din tur att skriva här om din graviditet och jag om ett år förhoppningsvis.

    Nube och Sjuttiosjuan! Jag är så glad för er skull så som ni kämpat. 9 månader i magen går inte snabbt, men 9 månader utanför magen känns som 3 veckor sen. Ett tips till er båda är att om ni inte har en vanlig kamera, så skaffa det till bebis kommer sen för mobilen är alldeles för opålitlig! Jag raderade alla mina kort från SD kortet härom dagen. Nu hade jag turen att få tillbaka allihopa utom 6 st. Min man raderade alla kort från när lillen föddes och hade inte samma tur som jag. Som tur är så tog vi alla viktiga kort från förlossningen på vanliga kameran och de är nu brända på skiva, uppladdade på extern hårddisk, inlagda i datorn och inne på ett usb. Visst kan man lägga upp på molnet, men kamera är att föredra ändå.
    Ja, vår stund kommer också Frazze! Varje dag kommer vi en dag närmare målet :D

    Kom in och skriv om hur det går ibland nube och sjuttiosjuan!
  • emhu
    Sjuttiosjuan skrev 2017-10-12 14:58:42 följande:
    Heej Emhu!

    Jag mår fint! Sjukt torr i munnen och kissnödig heeela tiden, ingen bra combo:)

    Ska på första ultraljudet nästa fredag så hoppas allt står rätt till då!

    Ni skulle få ÄD i sverige va?
    Allt kommer säkert se helt perfekt ut, nu är det er tur!

    Ja, vi står i kön till ÄD i Sverige sedan början på juni. Just nu är det 7-9 månaders väntetid i Stockholm så förhoppningsvis så blir vi kallade någon gång i januari-februari.

    Jag lider just nu av värmevallningar, superdålig sömn och torra slemhinnor så idag fick jag östrogen och progesteron utskrivet i form av Novofem. Någon som ätit dom? Det står en massa läskiga saker om förhöjda risker för cancer i bipacksedeln :(
  • emhu
    Kattflickan skrev 2018-01-02 21:29:04 följande:

    Hej allihopa! Jag var rätt aktiv här förr. Har nu lyckats få två barn, trots lågt AMH.

    Började fundera över en sak här om dagen. För ca 6-7 år sen, när jag var 36 år, var mitt AMH 0,5 och läkaren sa att jag var på väg in i ett för tidigt klimakterium. Borde jag inte snart känna känna av klimakteriet? Jag är snart 43 år. Min mens är helt regelbunden, 28-30 dagar som den alltid varit och det känns som om jag har tydliga ägglossningar. Jag har inte känt av några vallningar etc. Jag trodde det skulle gå snabbt? Vid 39 års ålder tog de om provet vilket fortfarande visade 0,5. Är det verkligen säkert att provet visar på ett annalkande klimakterie eller kan det betyda något annat?Någon som vet?

    /Kattflickan


    Grattis till dina två! Skönt att du ändå lyckades trots lågt AMH!

    Mitt AMH var mindre än 0.05 när jag mätte första gången för ca 1 år sedan (var 30 år gammal då) och fick i juni förtidigt klimakterie konstaterat. Jag hade då haft extrema vallningar, orolig nattsömn (vaknade mitt i natten och kunde inte somna om), samt håravfall som inte var av denna värld.

    Jag kan inget ingående om AMH egentligen men klimakteriesymptomen kommer så fort östrogennivån sjunker och det gör den när man inte längre ägglossar (äggstockarna producerar östrogen under hela menscykeln så när den försvinner, försvinner också östrogenproduktionen).

    Men vad jag har läst mig till finns det dom med ytterst lågt AMH som fortfarande har regelbunden mens...så det känns inte som att det där provet här helt pålitiligt...
  • emhu
    Frazze skrev 2018-01-03 06:49:07 följande:

    Hej Kattflickan. Det var ju för några år sen som AMH testerna visade helt fel oxå. Du kanske inte låg så lågt då? Jag har för länge sedan känt av allt det där man ska ha för klimakterie etc. Vallningar och håravfall you name it. Var hos läkaren varje vecka och undrade vad felet var. Nu fattar jag ju vad det var!

    I alla fall så är det kört för oss den naturliga vägen känner jag. Har redan på dag 20 börjat få en lätt blödning el rosafärgad flytning. Men då så är det bara att kämpa på med de 10 kg jag ska ner innan äd till hösten då.


    Det är bara att fortsätta kämpa på Frazze....trots att det är motigt ibland :( Du har ju i alla fall en väldigt bra morot till att gå ner dom där kilona. Det klarar du! Dra ner på socker och kolhydrater ett tag så ska du se att du snart börjar ta dig neråt på vågen. LCHF är enda sättet för mig att hålla min vikt...annars tar hormonerna överhanden och ALLT sätter sig på mage, rygg, lår och armar....suck! Men om du vill ha lite LCHF-tips så hjälper jag gärna till att svara på frågor.
  • emhu
    Frazze skrev 2018-01-03 14:49:17 följande:
    Jag höll upp med socker, bröd, kakor och chips och sånt i 3 månader och gick upp 2 kg Nu har jag ätit godis och allt möjligt över jul och gått ner 2 kg!? Hmmmm börjar fundera på vad min kropp håller på med egentligen. Nä nu blir det viktväktarna och gymmet. Ska börja med maten först, sen träningen när jag kommit in i att dra ner på maten har jag tänkt.
    Ja, en sak i taget. Kom ihåg att 80% av viktnedgång handlar om mat, 20% handlar om träning. Skitsvårt dock att ta sig ifrån sockerberoendet...jag har påbörjat en avvänjningsperiod idag och har redan varit i skåpen och rotat minst 5 gånger idag haha! Men jag håller också på nu att förbereda kroppen inför ÄD under 2018.
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH